Bērnībā viens no maniem mīļākajiem gardumiem bija Domino cepumi, tagad jau vairākus gadus Latvijā ir arī nopērkami Oreo cepumi, kuri arī manam puncim rada prieku un tā, kā esmu liela tējas kūciņu (cupcakes) fane, tad tapa arī kēksiņi. Krēms ir ļooti gards un ar piparmētru tēju garšo fantastiski.
Nepieciešamās sastāvdaļas (24 gab):
200g milti
120g sviests
200g cukurs
60g kakao
2 olas
10 gab oreo cepumi
180ml paniņas
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
2 tējkarotes ābola etiķis vai citrona sula
1/2 tējkarote soda
1/2 tējkarote cepamais pulveris
Pildījumam:
150g sviests
100g pūdercukurs
350g krēmsiers
10 oreo cepumi
1. Uzsildām krāsni - 180°. Sagatavojam mafinu pannu vai silikona formiņas, saliekam papīra formas iekšā.
2. Ņemam lielu bļodu, iesijājam miltus, kakao, sodu, cepamo pulveri, visu labi samaisām.
3. Ņemam oreo cepumus un atdalām krēmu no cepuma pamatnes, kēksiņa pamatnei nepieciešams tikai cepums, krēmu izmantosim krēma pagatavošanai. Cepumus sasmalcinām blenderī vai arī ieberam maisiņā un ar mīklas rulli sadauzām cepumus. Pēc gaumes var smalki samalt vai arī, lai ir lielākas drumstalas un var sajust cepumu.
4. Paniņām pievieno etiķi vai citrona sulu, 15 minūtes ļaujam nostāvēties.
5. Lielā bļodā liekam sviestu un cukuru, ar mikseri sākumā lēni, bet vēlāk uz pašu lielāko ātrumu maisam vairākas minūtes, līdz sviests ir kļuvis gaišs. Pa vienai olai iemaisām masā, pievienojam vaniļu.
6. Pievienojam trešdaļu miltu maisījuma (mikseris ir uz paša lēnākā ātruma), tad pievienojam trešdaļu paniņas, iemaisām masā un tā turpinām divas reizes, līdz viss ir labi samaisīts.
7. Pievienojam drumstalu cepumus masai un vēl lēni ar mikseri samaisām.
8. Ar karoti iepilda mīklu mafinu formiņās. Svarīgi formiņas piepildīt tikai par 2/3, jo cepot mafini pūtīsies un kāps uz augšu.
9. Cepam 18- 20 minūtes.
10. Atstājam atdzist 5 minūtes uz pannas, pēcāk izņemam no formiņām un ļaujam pilnībā atdzist.
11. Bļodā liekam sviestu, pūdercukuru, visu samaisām ar mikseri, līdz izveidojas krēmīga masa, pievienojam krēmu no cepumiem. Atkal samaisām. Pievienojam krēmsieru un vairākas minūtes maisām ar mikseri. Pievienojam sasmalcinātus oreo cepumus (vispirms caur sietu izsijājam). Vairāk domāts krēma krāsai un tekstūrai. Pāri palikušos cepumus no sietiņa izmantosim dekorēšanai.
12. Liekam krēmsiera masu konditorejas maisiņā ar 11mm zvaigžņu uzgali un dekorējam mafinus pēc sirds patikas.
13. Lai puncim prieks! :)
Iedvesma šeit
Nepieciešamās sastāvdaļas (24 gab):
200g milti
120g sviests
60g kakao
2 olas
10 gab oreo cepumi
180ml paniņas
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
2 tējkarotes ābola etiķis vai citrona sula
1/2 tējkarote soda
1/2 tējkarote cepamais pulveris
Pildījumam:
150g sviests
100g pūdercukurs
350g krēmsiers
10 oreo cepumi
1. Uzsildām krāsni - 180°. Sagatavojam mafinu pannu vai silikona formiņas, saliekam papīra formas iekšā.
2. Ņemam lielu bļodu, iesijājam miltus, kakao, sodu, cepamo pulveri, visu labi samaisām.
3. Ņemam oreo cepumus un atdalām krēmu no cepuma pamatnes, kēksiņa pamatnei nepieciešams tikai cepums, krēmu izmantosim krēma pagatavošanai. Cepumus sasmalcinām blenderī vai arī ieberam maisiņā un ar mīklas rulli sadauzām cepumus. Pēc gaumes var smalki samalt vai arī, lai ir lielākas drumstalas un var sajust cepumu.
4. Paniņām pievieno etiķi vai citrona sulu, 15 minūtes ļaujam nostāvēties.
5. Lielā bļodā liekam sviestu un cukuru, ar mikseri sākumā lēni, bet vēlāk uz pašu lielāko ātrumu maisam vairākas minūtes, līdz sviests ir kļuvis gaišs. Pa vienai olai iemaisām masā, pievienojam vaniļu.
6. Pievienojam trešdaļu miltu maisījuma (mikseris ir uz paša lēnākā ātruma), tad pievienojam trešdaļu paniņas, iemaisām masā un tā turpinām divas reizes, līdz viss ir labi samaisīts.
7. Pievienojam drumstalu cepumus masai un vēl lēni ar mikseri samaisām.
8. Ar karoti iepilda mīklu mafinu formiņās. Svarīgi formiņas piepildīt tikai par 2/3, jo cepot mafini pūtīsies un kāps uz augšu.
9. Cepam 18- 20 minūtes.
10. Atstājam atdzist 5 minūtes uz pannas, pēcāk izņemam no formiņām un ļaujam pilnībā atdzist.
11. Bļodā liekam sviestu, pūdercukuru, visu samaisām ar mikseri, līdz izveidojas krēmīga masa, pievienojam krēmu no cepumiem. Atkal samaisām. Pievienojam krēmsieru un vairākas minūtes maisām ar mikseri. Pievienojam sasmalcinātus oreo cepumus (vispirms caur sietu izsijājam). Vairāk domāts krēma krāsai un tekstūrai. Pāri palikušos cepumus no sietiņa izmantosim dekorēšanai.
12. Liekam krēmsiera masu konditorejas maisiņā ar 11mm zvaigžņu uzgali un dekorējam mafinus pēc sirds patikas.
13. Lai puncim prieks! :)
Iedvesma šeit
Komentāri
Ierakstīt komentāru