Pāriet uz galveno saturu

Par mani

Ievmix - kur saplūst vairākas pasaules vienā.


Čau, mani sauc Ieva! Dzimusi un augusi jūrmalniece.
Viens no maniem vismīļākajiem hobijiem ir fotografēšana un tā jau ir ļoti sen, 4.klasē pati sakrāju un nopirku savu pirmo filmiņas fotoaparātu, pēcāk jau pirmo digitālo fotoaparātu jeb tautā saukto "ziepīti" un arī, kad telefonos parādījās kameras, es fotografēju ziedus un dabu.
Un jā, man pašai arī patīk fotografēties, nezinu brīžiem, ko man patīk labāk darīt - fotografēt vai fotografēties. 

Desmit gadus atpakaļ es no virtuves muku prom kā no nelabā, bet tagad es tajā labprāt pavadu savu brīvo laiku, gatavojot saviem mīļajiem dažādus gardumus. Vēl nesen taisot kūkas viss bija par to, lai vismaz labi tas viss garšo, bet tagad arī gribu, lai skaisti izskatās (ne vienmēr izdodas)  un manā must do blociņā ir ļoti daudz un dažādas receptes. Ja piemeklē neveiksme, tad domāju pēc principa, ka "pirmie kucēni jāslīcina" un mācos no savām kļūdām, lai nākamajā reizē jau viss sanāktu lieliski.

Man ļoti patīk ceļot, neesmu bijusi daudz kur, bet mērķis ir dzīves laikā apskatīt un pabūt pēc iespējas vairāk vietās un arī dalīšos arī ar  Jums savos ceļojuma/pārgājienu aprakstos, ieteikumos, izmaksās. Esmu bijusi pie astroloģes, kura teica, ka,diemžēl, miljonu man nespīd laimēt, bet, ja es to vinnētu, tad noteikti bez ilgas un garas domāšanas dotos apceļot pasauli.

Vēl manos hobijos ietilpst arī grāmatu lasīšana (ar labākajām un interesantākajām padalīšos) un dārzkopība, mīlu ziedus, jā, man patīk ravēt, pļaut zāli un priecāties par savu dārzu, arī uz to man ir lieli plāni.

Blogā dalos ar sevis pārbaudītām receptēm, kuras vēlos saglabāt pati priekš sevis, bet ja vēl, kādam citam noder - super!

Lai #puncimprieks! :)

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir