Pāriet uz galveno saturu

Ābolu meringa (bezē) kūka

Ar, ko jums asociējas rudens?Ar āboliem, ķirbjiem, burkāniem? Man ar to, ka māja smaržo pēc tikko izceptas ābolmaizes un kanēļa. Šī ābolu bezē kūka ir viens no labākajiem ābolu desertiem, bezē ir nedaudz kraukšķīgs ārpusē, kamēr pati kūka ir mīksta un āboli paši par sevi rada brīnišķīgu garšu. Agrāk taisīju ļoti līdzīgu kūku pēc kikasvirtuves receptes, iesaku izmēģināt abas. Pavasarī ābolus droši var aizstāt ar rabarberiem.

26cm kūkas formai nepieciešamās sastāvdaļas: 

  • 113g sviests, istabas temperatūras
  • 115g cukurs
  • 3 lielu olu dzeltenumi vai 4 mazo olu dzeltenumi
  • 60g krējums
  • 1 citrons
  • 1 t.k vaniļas ekstrakts
  • 10g cepamais pulveris
  • 250g milti
  • šķipsna sāls
  • 4-5 vidēja izmēra āboli
  • 1 t.k kanēlis
  • 1 ē.k ar kaudzi milti
  • 3 olu baltumi
  • 100g cukurs
  1.  Uzsildām cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ar sviestu iesmērējam kūkas formu.
  2. Sarīvējam citrona miziņu, noliekam malā.
  3. Sagriežam ābolus šķēlītēs, liekam tos vidēja izmēra bļodā. Izspiežam pusi no citrona pāri āboliem, pievienojam kanēli un miltus. Visu samaisām, noliekam malā.
  4. Vidēja izmēra bļodā liek miltus, cepamo pulveri un sāli, visu samaisa.
  5. Citā bļodā liekam sviestu un cukuru, ar mikseri maisām pāris minūtes, pievienojam olas dzeltenumus, krējumu, citrona miziņu un vaniļas ekstraktu, atkal visu rūpīgi samikserējam kopā. Lēni mikserējot pa trīs daļām pievienojam miltu maisījumu.
  6. Mīklas masu liekam sagatavotajā kūkas formā, izlīdzinām pa visu formu, pa virsu liekam ābolus. Cep 30 minūtes.
  7. Saputo olas baltumus, kad masa pacēlusies pievienojam pa trīs reizēm cukuru, putojam līdz izveidojas krēmīga,bieza masa.
  8. Izņemam kūkas formu no krāsns ārā, liekam pa virsu olbaltuma masu, izlīdzinām to un liekam vēl 20 minūtes cepties.
  9. Pirms pasniegšanas ļaujiet kūkai nedaudz atdzist istabas temperatūrā. 
  10. Man patīk pasniegt siltu, kopā ar saldējumu!
  11. Lai puncim prieks!

 Iedvesma šeit

 

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)