Ar, ko jums asociējas rudens?Ar āboliem, ķirbjiem, burkāniem? Man ar to, ka māja smaržo pēc tikko izceptas ābolmaizes un kanēļa. Šī ābolu bezē kūka ir viens no labākajiem ābolu desertiem, bezē ir nedaudz kraukšķīgs ārpusē, kamēr pati kūka ir mīksta un āboli paši par sevi rada brīnišķīgu garšu. Agrāk taisīju ļoti līdzīgu kūku pēc kikasvirtuves receptes, iesaku izmēģināt abas. Pavasarī ābolus droši var aizstāt ar rabarberiem.
26cm kūkas formai nepieciešamās sastāvdaļas:
- 113g sviests, istabas temperatūras
- 115g cukurs
- 3 lielu olu dzeltenumi vai 4 mazo olu dzeltenumi
- 60g krējums
- 1 citrons
- 1 t.k vaniļas ekstrakts
- 10g cepamais pulveris
- 250g milti
- šķipsna sāls
- 4-5 vidēja izmēra āboli
- 1 t.k kanēlis
- 1 ē.k ar kaudzi milti
- 3 olu baltumi
- 100g cukurs
- Uzsildām cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ar sviestu iesmērējam kūkas formu.
- Sarīvējam citrona miziņu, noliekam malā.
- Sagriežam ābolus šķēlītēs, liekam tos vidēja izmēra bļodā. Izspiežam pusi no citrona pāri āboliem, pievienojam kanēli un miltus. Visu samaisām, noliekam malā.
- Vidēja izmēra bļodā liek miltus, cepamo pulveri un sāli, visu samaisa.
- Citā bļodā liekam sviestu un cukuru, ar mikseri maisām pāris minūtes, pievienojam olas dzeltenumus, krējumu, citrona miziņu un vaniļas ekstraktu, atkal visu rūpīgi samikserējam kopā. Lēni mikserējot pa trīs daļām pievienojam miltu maisījumu.
- Mīklas masu liekam sagatavotajā kūkas formā, izlīdzinām pa visu formu, pa virsu liekam ābolus. Cep 30 minūtes.
- Saputo olas baltumus, kad masa pacēlusies pievienojam pa trīs reizēm cukuru, putojam līdz izveidojas krēmīga,bieza masa.
- Izņemam kūkas formu no krāsns ārā, liekam pa virsu olbaltuma masu, izlīdzinām to un liekam vēl 20 minūtes cepties.
- Pirms pasniegšanas ļaujiet kūkai nedaudz atdzist istabas temperatūrā.
- Man patīk pasniegt siltu, kopā ar saldējumu!
- Lai puncim prieks!
Iedvesma šeit
Komentāri
Ierakstīt komentāru