Priecīgas Lieldienas, mīlīši!
Šogad laiks mūs galīgi nelutina, bet nu neko darīt. Lieldienās par tradīciju jau ir kļuvis cept siera kūku. Man liekas, ka siera kūka ir viena no visvieglāk pagatavojamajām kūkām un garām aizšaut nekad nevar.
Ja Tev garšo Snickers, sāļā karamele, oreo cepumi un vispār siera kūka, tad šī recepte ir priekš Tevis! :) Iepriecini sevi un savus mīļos. Brīdinu - kūka ir kalorijām bagāta un salda! :)
Nu neko, šodien grēkojam, rīt iesim skriet, vai arī parīt! :D #Ievaigaršoēst
Nepieciešamās sastāvdaļas 24cm formai:
P.S. Sāļā karamele jeb šķidrais zelts, esmu taisījusi, kādas 10x, katru reizi sanāk pilnīgi savādāka. Citreiz ir izcila, citreiz ir rūgti salda, citreiz īsti nevar saprast.
P.S1. Dzeltenas olas dabūju krāsojot ar kurkumu.
Iedvesmojos šeit:
Šogad laiks mūs galīgi nelutina, bet nu neko darīt. Lieldienās par tradīciju jau ir kļuvis cept siera kūku. Man liekas, ka siera kūka ir viena no visvieglāk pagatavojamajām kūkām un garām aizšaut nekad nevar.
Ja Tev garšo Snickers, sāļā karamele, oreo cepumi un vispār siera kūka, tad šī recepte ir priekš Tevis! :) Iepriecini sevi un savus mīļos. Brīdinu - kūka ir kalorijām bagāta un salda! :)
Nu neko, šodien grēkojam, rīt iesim skriet, vai arī parīt! :D #Ievaigaršoēst
Nepieciešamās sastāvdaļas 24cm formai:
- 18 veseli Oreo cepumi (arī krēms tiks izmantots)
- 60g sviests, izkausēts
- Snickers (2 lielie iepakojumi)
- saldais krējums 100ml
- krēmsiers 800g
- krējums 200g
- 3 olas
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakts
- 200g cukurs (es izmantoju brūno)
- 150g rūgtā šokolāde
- 150g zemesriekstu sviests
- Lai ieekonomētu laiku, izkausējam šokolādi jau pašā sākumā, lai paspēj atdzist, pirms likšanas klāt krēmsiera masai. Uzsilda saldo krējumu, pievieno to sasmalcinātai šokolādei. Pagaida minūti un visu rūpīgi samaisa.
- Cepeškrāsni uzsildām līdz 180°C. Formu iesmērējam ar sviestu, ja grib var ielikt formas apakšā cepampapīru.Formai apkārt rūpīgi apliek foliju. Blenderī liek cepumus, sasmalcina smalki. Liek bļodā. Tikmēr citā bļodā izkausē sviestu, pielej klāt cepumiem, visu rūpīgi samaisa un beram iekšā formā un vai nu ar pirkstiem vai karoti izlīdzinām cepumus pa visu formu. Kūkas pamatne ir gatava un liekam 10 minūtes cepties..
- Izņemam no cepeškrāsns un pāri pārberam sagrieztu vienu lielo iepakojumu ar smalki sagrieztiem Snickers gabaliņiem.
- Krēmsieru sajauc ar cukuru, aptuveni 3 minūtes maisa ar mikseri, līdz izveidojas krēmīga masa. Pievienojam krējumu un vaniļas ekstraktu, samaisa visu. Pievieno pa vienai olai, lēni samaisa, līdz visa ola ir sajaukusies, bet ne ilgāk, nevajag masu pārmikserēt. Sadala visu masu divās bļodās.
- Pievieno vienai bļodai zemesriekstu sviestu, rūpīgi samikserē visu kopā. Otrai bļodai pievieno izkausēto šokolādi un samikserē vai samaisa kopā.
- Pārlej pāri abas masas cepumu masai. Lietojot nazi, samaisa abas masas kopā, nav vērts ļoti uz to iespringt, jo viss sacepsies kopā un nekāds raksts neizveidosies, vienkārši rūpīgi samaisa, neskarot cepumu masu, lai abas masas ir viscaur kūkai.
- Ieliekam formu lielajā cepeškrāsns formā, kur parasti cepam plātsmaizes, ielejam verdošu ūdeni, aptuveni 2cm (lai kūka cepoties būtu mitra, kā arī cepšanās laikā, lai nesaplaisātu). Folija pasargā no tā, lai ūdens neiekļūtu formas iekšienē.
- Kūku cep aptuveni 55-70 minūtes. Izslēdz krāsni. Pēc kādām 5 minūtēm atver durtiņas vaļā un atstāj kūku stundu vēl cepeškrāsnī, pēcāk izņem ārā un atstāj atdzist istabas temperatūrā. Pēcāk vismaz 6h, lai ir ledusskapī, vislabāk cept pirms pasākuma iepriekšējā vakarā. Kūka celsies uz augšu, nevajag satraukties, pēcāk viņa "atkrīt" atpakaļ un viss ir kārtībā.
- Izņemot ārā no formas, dekorēt var pēc sirds patikas. Es uztaisīju sāļo karameli, apgrauzdēju riekstus un sagriezu pa virsu Snickers + šokolādes mērci pārlēju nedaudz pāri.
- Lai puncim prieks! :)
P.S. Sāļā karamele jeb šķidrais zelts, esmu taisījusi, kādas 10x, katru reizi sanāk pilnīgi savādāka. Citreiz ir izcila, citreiz ir rūgti salda, citreiz īsti nevar saprast.
P.S1. Dzeltenas olas dabūju krāsojot ar kurkumu.
Iedvesmojos šeit:
Komentāri
Ierakstīt komentāru