Pāriet uz galveno saturu

Snickers siera kūka

Priecīgas Lieldienas, mīlīši!
Šogad laiks mūs galīgi nelutina, bet nu neko darīt. Lieldienās par tradīciju jau ir kļuvis cept siera kūku. Man liekas, ka siera kūka ir viena no visvieglāk pagatavojamajām kūkām un garām aizšaut nekad nevar.
Ja Tev garšo Snickers, sāļā karamele, oreo cepumi un vispār siera kūka, tad šī recepte ir priekš Tevis! :) Iepriecini sevi un savus mīļos. Brīdinu - kūka ir kalorijām bagāta un salda! :)
Nu neko, šodien grēkojam, rīt iesim skriet, vai arī parīt! :D #Ievaigaršoēst


Nepieciešamās sastāvdaļas 24cm formai:
  • 18 veseli Oreo cepumi (arī krēms tiks izmantots)
  •  60g sviests, izkausēts
  • Snickers (2 lielie iepakojumi)
  • saldais krējums 100ml
  • krēmsiers 800g
  • krējums 200g
  • 3 olas
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakts
  • 200g cukurs (es izmantoju brūno)
  • 150g rūgtā šokolāde
  • 150g zemesriekstu sviests  
  1. Lai ieekonomētu laiku, izkausējam šokolādi jau pašā sākumā, lai paspēj atdzist, pirms likšanas klāt krēmsiera masai. Uzsilda saldo krējumu, pievieno to sasmalcinātai šokolādei. Pagaida minūti un visu rūpīgi samaisa.
  2.  Cepeškrāsni uzsildām līdz 180°C. Formu iesmērējam ar sviestu, ja grib var ielikt formas apakšā cepampapīru.Formai apkārt rūpīgi apliek foliju. Blenderī liek cepumus, sasmalcina smalki. Liek bļodā. Tikmēr citā bļodā izkausē sviestu, pielej klāt cepumiem, visu rūpīgi samaisa un beram iekšā formā un vai nu ar pirkstiem vai karoti izlīdzinām cepumus pa visu formu. Kūkas pamatne ir gatava un liekam 10 minūtes cepties..
  3. Izņemam no cepeškrāsns un pāri pārberam sagrieztu vienu lielo iepakojumu ar smalki sagrieztiem Snickers gabaliņiem.
  4.  Krēmsieru sajauc ar cukuru, aptuveni 3 minūtes maisa ar mikseri, līdz izveidojas krēmīga masa. Pievienojam krējumu un vaniļas ekstraktu, samaisa visu. Pievieno pa vienai olai, lēni samaisa, līdz visa ola ir sajaukusies, bet ne ilgāk, nevajag masu pārmikserēt. Sadala visu masu divās bļodās.
  5. Pievieno vienai bļodai zemesriekstu sviestu, rūpīgi samikserē visu kopā. Otrai bļodai pievieno izkausēto šokolādi un samikserē vai samaisa kopā.
  6. Pārlej pāri abas masas cepumu masai. Lietojot nazi, samaisa abas masas kopā, nav vērts ļoti uz to iespringt, jo viss sacepsies kopā un nekāds raksts neizveidosies, vienkārši rūpīgi samaisa, neskarot cepumu masu, lai abas masas ir viscaur kūkai.
  7. Ieliekam formu lielajā cepeškrāsns formā, kur parasti cepam plātsmaizes, ielejam verdošu ūdeni, aptuveni 2cm (lai kūka cepoties būtu mitra, kā arī cepšanās laikā, lai nesaplaisātu). Folija pasargā no tā, lai ūdens neiekļūtu formas iekšienē.
  8. Kūku cep aptuveni 55-70 minūtes. Izslēdz krāsni. Pēc kādām 5 minūtēm atver durtiņas vaļā un atstāj kūku stundu vēl cepeškrāsnī, pēcāk izņem ārā un atstāj atdzist istabas temperatūrā. Pēcāk vismaz 6h, lai ir ledusskapī, vislabāk cept pirms pasākuma iepriekšējā vakarā. Kūka celsies uz augšu, nevajag satraukties, pēcāk viņa "atkrīt" atpakaļ un viss ir kārtībā.
  9. Izņemot ārā no formas, dekorēt var pēc sirds patikas. Es uztaisīju sāļo karameli, apgrauzdēju riekstus un sagriezu pa virsu Snickers + šokolādes mērci pārlēju nedaudz pāri.
  10. Lai puncim prieks! :)



P.S. Sāļā karamele jeb šķidrais zelts, esmu taisījusi, kādas 10x, katru reizi sanāk pilnīgi savādāka. Citreiz ir izcila, citreiz ir rūgti salda, citreiz īsti nevar saprast.
P.S1. Dzeltenas olas dabūju krāsojot ar kurkumu.

Iedvesmojos šeit:

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma

Pārgājiens gar Braslu

 Ak, tēzveme, cik gan skaista Tu esi! Pārgājiens gar Braslu noteikti ierindojas TOP 3 no maniem vismīļākajiem Latvijas ietajiem maršrutiem.Šī gada TOP 1 noteikti, otrajā vietā ir Cecīļu dabas taka .  Pasakaini skaisti. Zelta rudeni šajā maršrutā izdodas izbaudīt uz visiem 100%. Vai esat dzirdējuši par streelnieks.lv? Ja nē, tad īsumā pastāstīšu - tie ir daži entuziasti, kuri rīko pārgājienus, bet tie pārgājieni galīgi nav svētdienas pastaiga gar jūru. Pagājušā gadā, kad sākās Covid, viņi piedāvāja iegādāties viņu izveidotos maršrutus ar kartēm, to es arī uzreiz izdarīju. Bet ir pieejami arī bezmaksas pārgājienu maršruti , ja ir interese doties dabā- noteikti iesaku piereģistrēties, ir to vērts! Šis maršruts arī ir viens no tajiem, kurš ir bezmaksas pieejams! Oktobrī jau zināju, ka dosimies vienā nedēļas nogalē veselos divos pārgājienos. Tieši šādi man gribējās pavadīt mūsu sesto laulības gada dienu. Es iešanu pārgājienos esmu iemīlējusi tā no visas sirds. 9.oktobrī dodamies uz Braslu

Pārgājiens gar Amatu

Ir āķis lūpā ar tiem pārgājieniem! Vasarā tika izdomāts draugu lokā iziet, kādu maršrutu, kurš sākas un beidzas vienā un tajā pašā vietā, jo tā ir vieglāk, nevienam nav jādomā, ar kādu transportu tikt uz priekšu vai atpakaļ. Izpētīju, ka piedāvājumā ir Kārļi - Ainavu krauja - Zvārtes iezis - Kārļi, kas ir 15km garš maršruts. Sacīts darīts. Sarunājam, ka tiekamies ar vienu draugu pāri 8.00 pie Berģu Depo un tālāk kopā braucam, trešo auto sagaidām jau Kārļos. Maršruts ir viegls un der jebkuram gājējam, kas grib pamēģināt noiet pats saviem spēkiem vairāk kā 5km un apskatīt skaistās Amatas krastus.  Amata ir viena no straujākajām, krāčainākajām un tīrākajām Gaujas pietekām. Ne velti lībiešu valodā vārds Amada nozīmē straujā. Taka aizvijas gar Amatas labo krastu no Vidzemes šosejas tilta pie Melturiem, gar viesnīcu “Kārļamuiža” un Zvārtes iezi līdz Amatas tūristu apmetnei pie Kārļu – Līgatnes ceļa Veclauču tilta. Amatas taka ir izstaigājama vairākos posmos.   Pirmais posms ir no Meltu