Pāriet uz galveno saturu

Zemesriekstu sviesta un šokolādes cepumi

Ārā ir pavasaris. Plosās vīruss. Ir cilvēki, kuri sēž mājās un ir cilvēki, kuri aktīvi dodas dabā. Recepte noderēs abiem. Var punci priecēt mājās sēžot vai var paņemt līdzi dabas piknikā. Cepumi ir ļoti viegli uztaisāmi un garšos visiem mājiniekiem, it īpaši bērniem. Un mazos rakarus varat ņemt palīgos! Zemesriekstu sviests ar šokolādi sader kopā perfekti.

Nepieciešamās sastāvdaļas aptuveni 30-35 cepumiem:
  • 190g milti
  • 5g soda
  • šķipsna sāls
  • 60g sviests (istabas temperatūras)
  • 250g zemesriekstu sviests
  • 150g brūnais cukurs
  • 2 olas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakts (nav obligāts)
  • 120g tumšā šokolāde (vai pēc gaumes)
  • 100ml saldais krējums
  1. Cepeškrāsni uzsilda līdz  180 grādiem. Cepešpannā ieliek cepampapīru.
  2. Bļodā sajauc kopā  miltus, sodu un sāli. Atliek malā.
  3. Citā bļodā liek zemesriekstu sviestu, cukuru, sviestu - ar mikseri vai koka lāpstiņu samaisa līdz masa ir krēmīga, pievieno ekstraktu un olas, visu kopā samaisa.
  4. Pievieno miltu maisījumu klāt un samaisa visu rūpīgi kopā. Ja mīkla liekas par mīkstu, lai saveltu bumbiņas, tad var ielikt ledusskapī uz pusstundu.
  5.  Izmantojot karoti (man ir saldējuma karote), paņem mīklu un veido vienāda izmēra bumbiņas ar rokām, novieto uz pannas.
  6. Bumbiņas vidū - izmantojot īkšķi uztaisa iedobi. 
  7. Cep aptuveni 10-12 minūtes. Kad tikko cepumi izņemti no pannas, ja ir nepieciešama dziļāka iedobe, tad ar pirkstiem paspiež nedaudz cepumu. (jā, karsti, bet tāpēc mums ir veseli pieci pirksti, kurus var nedaudz apsvilināt :D).
  8. Kamēr cepumi dziest, tikmēr izkausē šokolādi. Vai nu uzsildot saldo krējumu līdz pirmajam burbulim un pievienojot to sasmalcinātai šokolādei, pagaida aptuveni minūti un tad samaisa rūpīgi kopā vai arī ieliekot aptuveni uz 40s mikroviļņu krāsnī šokolādi ar saldo krējumu, samaisa, ja vēl nav izkusis, tad ieliek vēl uz 20s, samaisa kopā.
  9. Sapilda cepumus ar šokolādi. 
  10. Lai puncim prieks!





Iedvesma šeit

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir