Ārā ir pavasaris. Plosās vīruss. Ir cilvēki, kuri sēž mājās un ir cilvēki, kuri aktīvi dodas dabā. Recepte noderēs abiem. Var punci priecēt mājās sēžot vai var paņemt līdzi dabas piknikā. Cepumi ir ļoti viegli uztaisāmi un garšos visiem mājiniekiem, it īpaši bērniem. Un mazos rakarus varat ņemt palīgos! Zemesriekstu sviests ar šokolādi sader kopā perfekti.
Nepieciešamās sastāvdaļas aptuveni 30-35 cepumiem:
Iedvesma šeit
Nepieciešamās sastāvdaļas aptuveni 30-35 cepumiem:
- 190g milti
- 5g soda
- šķipsna sāls
- 60g sviests (istabas temperatūras)
- 250g zemesriekstu sviests
- 150g brūnais cukurs
- 2 olas
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakts (nav obligāts)
- 120g tumšā šokolāde (vai pēc gaumes)
- 100ml saldais krējums
- Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Cepešpannā ieliek cepampapīru.
- Bļodā sajauc kopā miltus, sodu un sāli. Atliek malā.
- Citā bļodā liek zemesriekstu sviestu, cukuru, sviestu - ar mikseri vai koka lāpstiņu samaisa līdz masa ir krēmīga, pievieno ekstraktu un olas, visu kopā samaisa.
- Pievieno miltu maisījumu klāt un samaisa visu rūpīgi kopā. Ja mīkla liekas par mīkstu, lai saveltu bumbiņas, tad var ielikt ledusskapī uz pusstundu.
- Izmantojot karoti (man ir saldējuma karote), paņem mīklu un veido vienāda izmēra bumbiņas ar rokām, novieto uz pannas.
- Bumbiņas vidū - izmantojot īkšķi uztaisa iedobi.
- Cep aptuveni 10-12 minūtes. Kad tikko cepumi izņemti no pannas, ja ir nepieciešama dziļāka iedobe, tad ar pirkstiem paspiež nedaudz cepumu. (jā, karsti, bet tāpēc mums ir veseli pieci pirksti, kurus var nedaudz apsvilināt :D).
- Kamēr cepumi dziest, tikmēr izkausē šokolādi. Vai nu uzsildot saldo krējumu līdz pirmajam burbulim un pievienojot to sasmalcinātai šokolādei, pagaida aptuveni minūti un tad samaisa rūpīgi kopā vai arī ieliekot aptuveni uz 40s mikroviļņu krāsnī šokolādi ar saldo krējumu, samaisa, ja vēl nav izkusis, tad ieliek vēl uz 20s, samaisa kopā.
- Sapilda cepumus ar šokolādi.
- Lai puncim prieks!
Iedvesma šeit
Komentāri
Ierakstīt komentāru