Pāriet uz galveno saturu

Kabaču biezās vafeles

Nopirku Tefal tosteri, kuram ir funkcija cept arī biezās beļģu vafeles. Riktīga ņamma! Esmu izmēģinājusi biezpiena vafeles, klasiskās un nu arī kabaču. Es esmu tas draugs, kurš visiem piedāvā kabačus, jo man viņu daudz, netīšām šogad ķirbja vietā man iesmērēja kabača stādu, tā man šogad ir 2 stādi, kuri ražo tik daudz, ka nespēju apēst.

Recepte ļoti vienkārša, bet rezultāts nesteidzīgām brīvdienām ir ideāls.

Sanāk 6 vafeles

  • 250g kabacis
  • 3 ēd.k krējums
  • 1 liela ola
  • 5 ēd.k  milti
  • 100g siers (pēc brīvas izvēles)
  • sāls
  • pēc vēlēšanās zaļumi (dilles, pētersīļi)
  • 1 ēd.k eļļa

    1. Sarīvē kabaci, pievieno sāli, olu, krējumu, eļļu - visu rūpīgi samaisa. Pievieno miltus un sarīvētu sieru, zaļumus, rūpīgi visu samaisa. Uzsilda tosteri, cep vafeles aptuveni 5 minūtes. Eļļu ir svarīgi pievienot, lai nepiedeg mīkla klāt formai.
    2. Pasniegt var ar visu, ko sirds vēlas un, kas garšo (krējums,pesto, dažādas mērcītes). Es sacepu bekonu un olas. Izcili gardas brokastis. 
    3. Lai puncim prieks! :)


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir