Par tradīciju jau sāk kļūt sirsniņdienā uzmeistarot sirsniņkūku. Šoreiz franču smilšu mīkla kopā ar vaniļas krēmu. Kādi secinājumi? Ka ir baigi labā! Un vasarā ar daudz ogām - vispār būtu bomba!
Franču smilšu mīklas kārta:
- 200g sviests
- 130g cukurs
- šķipsna sāls
- 2 olas (istabas temp)
- 2 tk vaniļas ekstrakts
- 400g milti
Vaniļas krēms: - 450ml piens
- 100g cukurs
- 2 olas
- 25g kukurūzas ciete
- 20g milti
- 8g želatīns
- 40ml ūdens
- 1 tk vaniļas ekstrakts
- 150ml saldais krējums
Pagatavošana
- Sakuļ sviestu ar cukuru un sāli aptuveni 3 minūtes, līdz tas ir sakūlies viendabīgā masā. Pievieno olu dzeltenumus, vaniļu - uz lēniem miksera apgriezieniem sakuļ.
- Pievieno miltus. Ar lāpstiņu vai rokām mīca līdz mīkla ir stingra kā smilšu mīkla un nelīp pie rokām.
- Izrullē un izgriez sev vēlamo formu. Ja tā ir lipīga, pievieno nedaudz miltus. Es sirsniņformu atradu google un izdrukāju to.
- Pirms cepšanas atdzesē mīklu ledusskapī 30-60 minūtes. Mīklu ledusskapī var turēt ilgāk, var mierīgi sagatavot pat iepriekšējā dienā.
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 175C. Cep aptuveni 7 minūtes (bet sekot līdzi, lai nepārcepas, jo katra krāsns savādāka). Kad tā atdzisīs, tā vēl sacietēs.
- Katliņā sāk karsēt 200ml pienu. Bļodā ielej atlikušos 250ml pienu. Pievieno olas, cukuru, vaniļu, kukurūzas cieti un miltus. Labi visu samaisa. Pievieno piena - miltu maisījumu karstajam pienam (pienam jāvārās) un intensīvi jāmaisa, līdz krēms sabiezē. Ļauj pavārīties aptuveni minūti.
- Ievieto krēmu bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi, kamēr tā atdziest. Atdzesē 2h ledusskapī.
- Sajauc želatīnu ar ūdeni. Uzbriedina 10 minūtes.
- Saputo saldo krējumu. Pievieno izkausētu želatīnu. Pievieno atdzesēto krēmu un samaisa visu, līdz tas ir gaisīgs. Ja nepieciešams, atdzesē krēmu stundu ledusskapī.
- Spied pildījumu starp smilšu mīklas kārtām un dekorē pēc sirds patikas! Es vēl starp krēma kārtām arī saliku avenes, lai bagātīgāka garša. :)
- Lai puncim prieks!
- P.S. Ja mīkla paliek pāri, var mierīgi izrullēt to, ar piparkūku formām izspiest vēlamo formu un sacept smilšu cepumus, ko piekost pie tējas.
Komentāri
Ierakstīt komentāru