Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Pārgājiens - Cecīļu dabas taka

 Cecīļu dabas taka ir fantastiski skaista. Izgājām draugu lokā šo pārgājienu un visi kā viens bija stāvā sajūsmā. Dabas taka ierindojas manā TOP 3. Gājām 18.aprīlī - diena bija burvīga, bija nedaudz bail vai nebūs ļoti daudz cilvēku, bet nebija tik traki, visi pa garo maršrutu izlīdzinās un neviens nevienam netraucē. Takas sākuma punkts ir Amatas novada Ieriķos, 1km no kafejnīcas, degvielas uzpildes stacijas un Tūrisma informācijas centra, kurš ir arī Cecīļu dabas takas apmeklētāju centrs, pie ,,Lejas Cecīļu” mājām. Apmeklētājiem ir iespēja izbaudīt cilvēka nepārveidotu dabas ainavu – Dančupītes kanjonu, Dančupītes alu, miniatūru ūdenskritumu, iespaidīgo Cecīļu iezi no Kumadas upes labā krasta, Cecīļu priedi, kura ir atzīta par vienu no Latvijas dižkokiem un citus objektus. Taka ir marķēta. Cecīļu dabas taka atrodas Gaujas Nacionālā Parka teritorijā, līdz ar to takā redzamie objekti, piemēram,kā Cecīļu iezis, ir aizsargājams dabas piemineklis, ko veido smilšakmens. Tajā ir aizl

Kabaču biezās vafeles

Nopirku Tefal tosteri , kuram ir funkcija cept arī biezās beļģu vafeles. Riktīga ņamma! Esmu izmēģinājusi biezpiena vafeles, klasiskās un nu arī kabaču. Es esmu tas draugs, kurš visiem piedāvā kabačus, jo man viņu daudz, netīšām šogad ķirbja vietā man iesmērēja kabača stādu, tā man šogad ir 2 stādi, kuri ražo tik daudz, ka nespēju apēst. Recepte ļoti vienkārša, bet rezultāts nesteidzīgām brīvdienām ir ideāls.

Drumstalu melleņu mafini

  Visgaršīgākie visu laiku melleņu mafini! Mans iecienītākais mafinu aromāts! Šie kanēļa drumstalu mafini ar sulīgajām mellenēm ir tik garšīgi un ļoti viegli pagatavojami!   Izbaudiet mafinus jebkurā nedēļas dienā vai saglabājiet šo mafinu recepti nedēļas nogales vēlajām brokastīm vai piknikiem! Jūs nevarat nošaut greizi ar šiem apbrīnojamajiem melleņu mafiniem!  Sastāvdaļas 20 mafiniem  160ml paniņas 120ml eļļa 100g brūnais cukurs 1 tk vaniļas ekstrakts 2 lielas olas 250g milti 1 tk cepamais pulveris 1 tk soda šķipsna sāls 1 tk kanēlis 160g mellenes 1 tk kukurūzas ciete  Drumstalām 60g milti 60g brūnais cukurs 1.5 tk kanēlis 1/2 tk muskatrieksts 50g kausēts sviests  Uzsilda cepeškrāsni līdz 180C. Sagatavo silikona vai mafinu pannu, saliek iekšā papīrīšus. Lielā bļodā liek visas slapjās sastāvdaļas - paniņas, eļļu, olas, vaniļu un cukuru. Visu ar mikseri maisa aptuveni 2-3 minūtes. Atsevišķā bļodā liek visas sausās sastāvdaļas - miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli un kanēli. Iesijā v