Visgaršīgākie visu laiku melleņu mafini! Mans iecienītākais mafinu aromāts! Šie kanēļa drumstalu mafini ar sulīgajām mellenēm ir tik garšīgi un ļoti viegli pagatavojami! Izbaudiet mafinus jebkurā nedēļas dienā vai saglabājiet šo mafinu recepti nedēļas nogales vēlajām brokastīm vai piknikiem! Jūs nevarat nošaut greizi ar šiem apbrīnojamajiem melleņu mafiniem!
Sastāvdaļas 20 mafiniem
- 160ml paniņas
- 120ml eļļa
- 100g brūnais cukurs
- 1 tk vaniļas ekstrakts
- 2 lielas olas
- 250g milti
- 1 tk cepamais pulveris
- 1 tk soda
- šķipsna sāls
- 1 tk kanēlis
- 160g mellenes
- 1 tk kukurūzas ciete
- Drumstalām
- 60g milti
- 60g brūnais cukurs
- 1.5 tk kanēlis
- 1/2 tk muskatrieksts
- 50g kausēts sviests
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180C. Sagatavo silikona vai mafinu pannu, saliek iekšā papīrīšus.
- Lielā bļodā liek visas slapjās sastāvdaļas - paniņas, eļļu, olas, vaniļu un cukuru. Visu ar mikseri maisa aptuveni 2-3 minūtes.
- Atsevišķā bļodā liek visas sausās sastāvdaļas - miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli un kanēli. Iesijā visu paniņu maisījumā. Uz vidēja miksera ātruma aptuveni minūti visu samaisa labi kopā.
- Mazā bļodā liek mellenes un kukurūzas cieti, visu labi samaisa kopā. Ieber mīklas maisījumā un maigi ar silikona lāpstiņu iecilā viņas masā iekšā.
- Mīklu ar karoti liek cupcakes fomiņās, piepilda 2/3 (aptuveni 1 lielā ēdamkarote).
- Vidēja izmēra bļodiņā liek miltus, brūno cukuru, kanēli un muskatriekstu, visu rūpīgi samaisa. Pievieno izkausētu sviestu, visu kārtīgi ar rokām samaisa līdz izveidojas drumstalas. Ar tējkaroti liek drumstalas virsū katram mafinam, cep aptuveni 18-20 minūtes.
- Lai puncim prieks! :)
Iedvesma šeit
Komentāri
Ierakstīt komentāru