Pāriet uz galveno saturu

Drumstalu melleņu mafini

 Visgaršīgākie visu laiku melleņu mafini! Mans iecienītākais mafinu aromāts! Šie kanēļa drumstalu mafini ar sulīgajām mellenēm ir tik garšīgi un ļoti viegli pagatavojami!  Izbaudiet mafinus jebkurā nedēļas dienā vai saglabājiet šo mafinu recepti nedēļas nogales vēlajām brokastīm vai piknikiem! Jūs nevarat nošaut greizi ar šiem apbrīnojamajiem melleņu mafiniem!

 Sastāvdaļas 20 mafiniem

  •  160ml paniņas
  • 120ml eļļa
  • 100g brūnais cukurs
  • 1 tk vaniļas ekstrakts
  • 2 lielas olas
  • 250g milti
  • 1 tk cepamais pulveris
  • 1 tk soda
  • šķipsna sāls
  • 1 tk kanēlis
  • 160g mellenes
  • 1 tk kukurūzas ciete
  •  Drumstalām
  • 60g milti
  • 60g brūnais cukurs
  • 1.5 tk kanēlis
  • 1/2 tk muskatrieksts
  • 50g kausēts sviests
  1.  Uzsilda cepeškrāsni līdz 180C. Sagatavo silikona vai mafinu pannu, saliek iekšā papīrīšus.
  2. Lielā bļodā liek visas slapjās sastāvdaļas - paniņas, eļļu, olas, vaniļu un cukuru. Visu ar mikseri maisa aptuveni 2-3 minūtes.
  3. Atsevišķā bļodā liek visas sausās sastāvdaļas - miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli un kanēli. Iesijā visu paniņu maisījumā. Uz vidēja miksera ātruma aptuveni minūti visu samaisa labi kopā.
  4. Mazā bļodā liek mellenes un kukurūzas cieti, visu labi samaisa kopā. Ieber mīklas maisījumā un maigi ar silikona lāpstiņu iecilā viņas masā iekšā.
  5. Mīklu ar karoti liek cupcakes fomiņās, piepilda 2/3 (aptuveni 1 lielā ēdamkarote).
  6. Vidēja izmēra bļodiņā liek miltus, brūno cukuru, kanēli un muskatriekstu, visu rūpīgi samaisa. Pievieno izkausētu sviestu, visu kārtīgi ar rokām samaisa līdz izveidojas drumstalas. Ar tējkaroti liek drumstalas virsū katram mafinam, cep aptuveni 18-20 minūtes.
  7. Lai puncim prieks! :)

Iedvesma šeit

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir