Pāriet uz galveno saturu

Melleņu rikotas siera kūka

Gardumiņš. Uztaisīju šo kūku uz Lieldienām, visi bija stāvā sajūsmā un papildus gabaliņi aizgāja uz urrā. Mīksta, krēmīga, maiga. Rikota kopā ar krēmsieru, melleņu ievārījumu, svaigām mellenēm un pa virsu vēl melleņu putukrējums - izcils savienojums. Ja jums patīk mellenes un siera kūka, šī neticamā melleņu siera kūka ir domāta tieši jums!

 Sastāvdaļas 24cm formai:

  • 1 paka Selgas cepumi (pēc pašu izvēles)
  • 90g sviests
  • 800g krēmsiers (istabas temperatūra)
  • 4 lielas olas (istabas temperatūras)
  • 180g cukurs
  • 1 tk vaniļas ekstrakts
  • 200g rikotas siers (istabas temperatūra)
  • 130g melleņu ievārījums
  • 250g svaigas mellenes
  • 350ml saldais krējums
  • 2 ēdk cukurs
  • 100g melleņu ievārījums
  1.  Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Sagatavo 24cm formu, ieliek cepampapīru. Kārtīgi pašu formu ietin folijā.
  2. Blenderī liek cepumus, sasmalcina smalki. Liek bļodā. Tikmēr citā bļodā izkausē sviestu, pielej klāt cepumiem, visu rūpīgi samaisa un beram iekšā formā un vai nu ar pirkstiem, vai karoti izlīdzinām cepumus pa visu formu. Kūkas pamatne ir gatava un liekam 10 minūtes cepties. Nedaudz atdzesējam.
  3. Lielā bļodā liek krēmsieru - to maisa 7 minūtes, lai tas ir mīksts un krēmīgs. Ik pa brīdim siera masu, kas ir pie bļodas malas ar silikona lāpstiņu iebīda masā (to dara, lai visa masa būtu krēmīga). Pievieno olas, cukuru, vaniļas ekstraktu. Turpina uz vidēja miksera ātruma maisīt aptuveni 3 minūtes.
  4. Pievieno rikotas sieru un melleņu ievārījumu, maisa vēl aptuveni minūti. Ar lāpstiņu masā iecilā svaigas mellenes. Masu lej pāri cepumiem.
  5. Uzvāra karstu ūdeni, piepilda lielo cepešpannu ar aptuveni 2cm ūdeni un liek iekšā kūkas formu. Cep 155C 1.5h. Ūdens pašu kūku padarīs mitrāku un tas palīdz novērst plaisāšanu.
    Svarīgi ir arī lēni atdzesēt siera kūku, tai nepatīk pēkšņas temperatūras izmaiņas. Es pēc cepšanas, kādu stundu-divas atstāju krāsnī, tad kāda stunda istabas temperatūrā un tad tikai beigās lieku ledusskapī (vēlams uz nakti).
  6. Pirms pasniegšanas noņemam uzmanīgi formu nost. Lielā bļodā liek aukstu saldo krējumu, pievieno cukuru - maisa tik ilgi līdz izveidojas putukrējuma konsistence, pievieno melleņu ievārījumu, vēl 10 sekundes ar mikseri visu samaisa. Liekam putukrējumu konditorejas maisiņā un dekorējam kūku pēc sirds patikas.
  7. Lai puncim prieks! :)

 Iedvesma šeit

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir