Gardumiņš. Uztaisīju šo kūku uz Lieldienām, visi bija stāvā sajūsmā un papildus gabaliņi aizgāja uz urrā. Mīksta, krēmīga, maiga. Rikota kopā ar krēmsieru, melleņu ievārījumu, svaigām mellenēm un pa virsu vēl melleņu putukrējums - izcils savienojums. Ja jums patīk mellenes un siera kūka, šī neticamā melleņu siera kūka ir domāta tieši jums!
Sastāvdaļas 24cm formai:
- 1 paka Selgas cepumi (pēc pašu izvēles)
- 90g sviests
- 800g krēmsiers (istabas temperatūra)
- 4 lielas olas (istabas temperatūras)
- 180g cukurs
- 1 tk vaniļas ekstrakts
- 200g rikotas siers (istabas temperatūra)
- 130g melleņu ievārījums
- 250g svaigas mellenes
- 350ml saldais krējums
- 2 ēdk cukurs
- 100g melleņu ievārījums
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Sagatavo 24cm formu, ieliek cepampapīru. Kārtīgi pašu formu ietin folijā.
- Blenderī liek cepumus, sasmalcina smalki. Liek bļodā. Tikmēr citā bļodā izkausē sviestu, pielej klāt cepumiem, visu rūpīgi samaisa un beram iekšā formā un vai nu ar pirkstiem, vai karoti izlīdzinām cepumus pa visu formu. Kūkas pamatne ir gatava un liekam 10 minūtes cepties. Nedaudz atdzesējam.
- Lielā bļodā liek krēmsieru - to maisa 7 minūtes, lai tas ir mīksts un krēmīgs. Ik pa brīdim siera masu, kas ir pie bļodas malas ar silikona lāpstiņu iebīda masā (to dara, lai visa masa būtu krēmīga). Pievieno olas, cukuru, vaniļas ekstraktu. Turpina uz vidēja miksera ātruma maisīt aptuveni 3 minūtes.
- Pievieno rikotas sieru un melleņu ievārījumu, maisa vēl aptuveni minūti. Ar lāpstiņu masā iecilā svaigas mellenes. Masu lej pāri cepumiem.
- Uzvāra karstu ūdeni, piepilda lielo cepešpannu ar aptuveni 2cm ūdeni un
liek iekšā kūkas formu. Cep 155C 1.5h. Ūdens pašu kūku padarīs mitrāku un tas palīdz
novērst plaisāšanu.
Svarīgi ir arī lēni atdzesēt siera kūku, tai nepatīk pēkšņas temperatūras izmaiņas. Es pēc cepšanas, kādu stundu-divas atstāju krāsnī, tad kāda stunda istabas temperatūrā un tad tikai beigās lieku ledusskapī (vēlams uz nakti). - Pirms pasniegšanas noņemam uzmanīgi formu nost. Lielā bļodā liek aukstu saldo krējumu, pievieno cukuru - maisa tik ilgi līdz izveidojas putukrējuma konsistence, pievieno melleņu ievārījumu, vēl 10 sekundes ar mikseri visu samaisa. Liekam putukrējumu konditorejas maisiņā un dekorējam kūku pēc sirds patikas.
- Lai puncim prieks! :)
Iedvesma šeit
Komentāri
Ierakstīt komentāru