Esmu liela tējas kūciņu fane. Man viņas ļoti garšo un patīk izmēģināt dažnedažādās variācijas. Jaunākie ir šie citrona un melleņu kēksiņi, super gardi. Taisīju viņus uz draudzenes svētkiem un ballītē bija arī mazi bērni. Viens no bērniem apēda ne tikai krēmīgo cepurīti, bet arī pašu kēksiņu, kas esot retums, tā vismaz viņa mamma teica. Tad nu, protams, priecājos par to! :)
Ja Tev garšo cupcakes, tad šie ir "must have and must do" šovasar!
Nepieciešamās sastāvdaļas (24 gab):
1. Uzsildām krāsni - 180°. Sagatavojam mafinu pannu vai silikona formiņas, saliekam papīra formas iekšā.
2. Ņemam lielu bļodu, iesijājam miltus, sāli, sodu, cepamo pulveri, visu labi samaisām un noliekam bļodu malā.
3. Lielā bļodā liekam sviestu un cukuru, ar mikseri sākumā lēni, bet vēlāk uz pašu lielāko ātrumu maisam minūti, līdz sviests ir kļuvis gaišs un krēmīgs. Sarīvējam citrona mizu, pievienojam citrona sulu (vai nu visu citronu izspiežam vai tikai pusi, cik nu paši gribam "citronīgu" garšu, atkal samaisām. Pievienojam olas, atkal samaisām. Pievienojam trešdaļu miltu maisījuma un maisām ar mikseri uz lēnāko ātrumu, lai viss neiet pa gaisu, 5-10 sekundes, līdz ir samaisījies viss kopā, pievienojam krējumu, atkal samaisām un šo darbību atkārtojam vēl divas reizes, līdz visa mīkla ir gatava.
4. Ar karoti iepilda mīklu formiņās. Svarīgi formiņas piepildīt tikai par 2/3, jo cepot mafini pūtīsies un kāps uz augšu.
5. Cepam 18- 20 minūtes.
6. Atstājam atdzist 5 minūtes uz pannas, pēcāk izņemam no formiņām un ļaujam pilnībā atdzist.
7. Mazā katliņā ieberam mellenes, pievieno citrona sulu un 2 ēdamkarotes cukuru, visu vārām, līdz cukurs ir izkusis. Beram masu sietiņā, kuram apakšā ir bļoda un bļodā tecinām sulu, ar karotes palīdzību saspaidām ogas līdz visa sula ir ietecējusi bļodā un sietā ir palikušas ogas miziņas (tās varam apēst uzreiz vai uzlikt uz maizes, ieliet pienu un apēst). Liekam malā atdzist. Bet var arī nesildīt, bet ielikt blenderī ogas un pēcāk pārbērt sietiņā, lai tur paliek ogas mizas.
8. Kad mellenes ir atdzisušas, gatavojam pildījumu. Sviestu saputo kopā ar cukuru, līdz tas ir kļuvis krēmīgs un gaišs (ap 2 minūtēm). Tad pievieno krēmsieru un 4 ēdamkarotes melleņu sulas, saputojam līdz izveidojas vienmērīga masa.
9. Liekam krēmsiera masu konditorejas maisiņā ar 11mm zvaigžņu uzgali un dekorējam mafinus pēc sirds patikas. Es vēl pārlēju pāri atlikušo melleņu mērci un augšu izdekorēju ar trīs mellenēm.
10. Lai puncim prieks! :)
Ieteikumi:
1) Kad vārām ogas, pārliecināmies, ka sākotnējā masa ir sarukusi vismaz uz pusi. Noņemot par ātru no plīts nost, var sanākt tā, ka šķidrums ir par daudz un tādā veidā var sabojāt pildījumu, jo padarīs viņu pārāk šķidru un būs grūti dekorēt.
2) Vienmēr mērcei ļaujam atdzist, ja pievienos karstu, tad čiks vien būs. :( Mums taču dzīvē drāmas pietiek, vai ne tā?"Tāpēc vislabāk melleņu mērci ir gatavot pašu pirmo, lai paspēj atdzist.
Iedvesmojos šeit
Ja Tev garšo cupcakes, tad šie ir "must have and must do" šovasar!
Nepieciešamās sastāvdaļas (24 gab):
- 350g milti
- 2 tējkarotes cepamais pulveris
- 1 tējkarote soda
- šķipsna sāls
- ap 300g krējums vai 200ml paniņas
- 200g sviests (istabas temperatūras)
- 150 - 200g cukurs
- 1 citrons
- 2 olas + 1 olas dzeltenums
- Pildījumam:
- Ap 200/300g mellenes (svaigas vai saldētas)
- 2 ēdamkarotes citrona sula
- 150g sviests (istabas temperatūras)
- 150g pūdercukura (cukuru var likt pēc garšas, ja gribas saldāku, tad jāliek vairāk)
- 400g krēmsiers
- Ap 100g mellenes rotāšanai
1. Uzsildām krāsni - 180°. Sagatavojam mafinu pannu vai silikona formiņas, saliekam papīra formas iekšā.
2. Ņemam lielu bļodu, iesijājam miltus, sāli, sodu, cepamo pulveri, visu labi samaisām un noliekam bļodu malā.
3. Lielā bļodā liekam sviestu un cukuru, ar mikseri sākumā lēni, bet vēlāk uz pašu lielāko ātrumu maisam minūti, līdz sviests ir kļuvis gaišs un krēmīgs. Sarīvējam citrona mizu, pievienojam citrona sulu (vai nu visu citronu izspiežam vai tikai pusi, cik nu paši gribam "citronīgu" garšu, atkal samaisām. Pievienojam olas, atkal samaisām. Pievienojam trešdaļu miltu maisījuma un maisām ar mikseri uz lēnāko ātrumu, lai viss neiet pa gaisu, 5-10 sekundes, līdz ir samaisījies viss kopā, pievienojam krējumu, atkal samaisām un šo darbību atkārtojam vēl divas reizes, līdz visa mīkla ir gatava.
4. Ar karoti iepilda mīklu formiņās. Svarīgi formiņas piepildīt tikai par 2/3, jo cepot mafini pūtīsies un kāps uz augšu.
5. Cepam 18- 20 minūtes.
6. Atstājam atdzist 5 minūtes uz pannas, pēcāk izņemam no formiņām un ļaujam pilnībā atdzist.
7. Mazā katliņā ieberam mellenes, pievieno citrona sulu un 2 ēdamkarotes cukuru, visu vārām, līdz cukurs ir izkusis. Beram masu sietiņā, kuram apakšā ir bļoda un bļodā tecinām sulu, ar karotes palīdzību saspaidām ogas līdz visa sula ir ietecējusi bļodā un sietā ir palikušas ogas miziņas (tās varam apēst uzreiz vai uzlikt uz maizes, ieliet pienu un apēst). Liekam malā atdzist. Bet var arī nesildīt, bet ielikt blenderī ogas un pēcāk pārbērt sietiņā, lai tur paliek ogas mizas.
8. Kad mellenes ir atdzisušas, gatavojam pildījumu. Sviestu saputo kopā ar cukuru, līdz tas ir kļuvis krēmīgs un gaišs (ap 2 minūtēm). Tad pievieno krēmsieru un 4 ēdamkarotes melleņu sulas, saputojam līdz izveidojas vienmērīga masa.
9. Liekam krēmsiera masu konditorejas maisiņā ar 11mm zvaigžņu uzgali un dekorējam mafinus pēc sirds patikas. Es vēl pārlēju pāri atlikušo melleņu mērci un augšu izdekorēju ar trīs mellenēm.
10. Lai puncim prieks! :)
Ieteikumi:
1) Kad vārām ogas, pārliecināmies, ka sākotnējā masa ir sarukusi vismaz uz pusi. Noņemot par ātru no plīts nost, var sanākt tā, ka šķidrums ir par daudz un tādā veidā var sabojāt pildījumu, jo padarīs viņu pārāk šķidru un būs grūti dekorēt.
2) Vienmēr mērcei ļaujam atdzist, ja pievienos karstu, tad čiks vien būs. :( Mums taču dzīvē drāmas pietiek, vai ne tā?"Tāpēc vislabāk melleņu mērci ir gatavot pašu pirmo, lai paspēj atdzist.
Iedvesmojos šeit
Komentāri
Ierakstīt komentāru