Pāriet uz galveno saturu

Sarkanā velveta braunija siera kūka

Au-aūū, siera kūku mīļi! Recepte priekš jums! Turpinot Lieldienu tradīciju, piekto gadu pēc kārtas tika taisīta siera kūka. Pēc šīs receptes kūku esmu taisījusi trīs reizes, vienmēr sanāk ļoti garda un atsauksmes par viņu ir vairāk nekā labas. Manā top 3 siera kūku sarakstā viņa noteikti atrodas. Ļoti viegli pagatavojama un rezultāts ir ļoti labs.

Nepieciešamās sastāvdaļas 24cm formai:
  • Braunijam:
  • 113 g mīksts sviests
  • 100 g brūnais cukurs
  • 1 tējkarote vanilas esktrakta
  • 2 lielas olas
  • 100 g tumšā šokolāde
  • 65 g milti
  • 65 g kakao
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • šķipsna sāls
  • Siera kūkai:
  • 800g krēmsiers
  • 150 g baltais cukurs
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakts
  • 4 lielas olas
  • 200 ml saldais krējums vai skābais krējums
  • 1 karote kakao
  • sarkanā krāsviela
  • Dekorēšanai:
  • 200 ml saldais krējums
  • 50 g cukurs 
  1. Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem. Formā ieklāj cepampapīru, iesmērē malas ar sviestu. Lielā bļodā liek istabas temperatūras sviestu (es parasti jau iepriekšējā vakarā izņemu no ledusskapja un atstāju uz galda), cukuru un vaniļu, visu dažas minūtes ar mikseri maisa. Pievieno olas un atkal visu dažas minūtes maisa, pievieno izkausētu šokolādi (es salauzu šokolādi mazos gabaliņos, ieliku metāla bļodā un to ieliku mazā katlā uz plīts, lai šokolāde izkustu), atkal visu labi samaisa.
  2. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli. Iesijā visu un aptuveni minūti atkal visu samaisa ar mikseri, līdz viss ir labi sajaucies kopā. Masu liek formā, izlīdzina un liek cepties 20 minūtes.
  3. Kamēr cepas braunijs, sagatavojam krēmsiera masu. Liekam lielā bļodā krēmsieru, cukuru un vaniļu un uz vidēja ātruma maisām aptuveni 5 minūtes. Tālāk pievieno krējumu un olas, atkal visu samaisa.
  4. Pievieno kakao un sarkano krāsu, cik daudz vai, cik maz gribas (es pērku Gemosā). Atkal visu rūpīgi samaisa.
  5. Kad braunijs ir izcepies, to izņem ārā no cepeškrāsns, aptin formu ar foliju. Krēmsiera masu lej virsū braunijam
  6. Lielajā cepešpannas formā ielej karstu ūdeni, aptuveni 2cm (tas palīdz jebkurai siera kūkai būt mitrai un arī pasargā no ieplaisāšanas). Cepeškrāsns temperatūru nogriež līdz 160 grādiem. Formu liek lielajā formā, liek visu uzmanīgi krāsnī iekšā un cep 1h 10min. Attaisām nedaudz vaļā cepeškrāsns durtiņas, lai siera kūka vēl stundu stāv cepeškrāsnī un lēnā garā pakāpeniski atdziest un pēcāk var pārlikt ledusskapī, lai nostāv visu nakti.
  7. Dekorēšanai es izkausēju vēl 100g šokolādi un pārklāju visu kūku, tad saputoju saldo krējumu un izdekorēju ar ogām. Var arī dekorēt tikai ar ogām, dekorēšana ir pēc sirds patikas.
Lai puncim prieks! 



    Komentāri

    Šī emuāra populārākās ziņas

    The one and only - Roko torte

    Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma

    Pārgājiens gar Braslu

     Ak, tēzveme, cik gan skaista Tu esi! Pārgājiens gar Braslu noteikti ierindojas TOP 3 no maniem vismīļākajiem Latvijas ietajiem maršrutiem.Šī gada TOP 1 noteikti, otrajā vietā ir Cecīļu dabas taka .  Pasakaini skaisti. Zelta rudeni šajā maršrutā izdodas izbaudīt uz visiem 100%. Vai esat dzirdējuši par streelnieks.lv? Ja nē, tad īsumā pastāstīšu - tie ir daži entuziasti, kuri rīko pārgājienus, bet tie pārgājieni galīgi nav svētdienas pastaiga gar jūru. Pagājušā gadā, kad sākās Covid, viņi piedāvāja iegādāties viņu izveidotos maršrutus ar kartēm, to es arī uzreiz izdarīju. Bet ir pieejami arī bezmaksas pārgājienu maršruti , ja ir interese doties dabā- noteikti iesaku piereģistrēties, ir to vērts! Šis maršruts arī ir viens no tajiem, kurš ir bezmaksas pieejams! Oktobrī jau zināju, ka dosimies vienā nedēļas nogalē veselos divos pārgājienos. Tieši šādi man gribējās pavadīt mūsu sesto laulības gada dienu. Es iešanu pārgājienos esmu iemīlējusi tā no visas sirds. 9.oktobrī dodamies uz Braslu

    Pārgājiens gar Amatu

    Ir āķis lūpā ar tiem pārgājieniem! Vasarā tika izdomāts draugu lokā iziet, kādu maršrutu, kurš sākas un beidzas vienā un tajā pašā vietā, jo tā ir vieglāk, nevienam nav jādomā, ar kādu transportu tikt uz priekšu vai atpakaļ. Izpētīju, ka piedāvājumā ir Kārļi - Ainavu krauja - Zvārtes iezis - Kārļi, kas ir 15km garš maršruts. Sacīts darīts. Sarunājam, ka tiekamies ar vienu draugu pāri 8.00 pie Berģu Depo un tālāk kopā braucam, trešo auto sagaidām jau Kārļos. Maršruts ir viegls un der jebkuram gājējam, kas grib pamēģināt noiet pats saviem spēkiem vairāk kā 5km un apskatīt skaistās Amatas krastus.  Amata ir viena no straujākajām, krāčainākajām un tīrākajām Gaujas pietekām. Ne velti lībiešu valodā vārds Amada nozīmē straujā. Taka aizvijas gar Amatas labo krastu no Vidzemes šosejas tilta pie Melturiem, gar viesnīcu “Kārļamuiža” un Zvārtes iezi līdz Amatas tūristu apmetnei pie Kārļu – Līgatnes ceļa Veclauču tilta. Amatas taka ir izstaigājama vairākos posmos.   Pirmais posms ir no Meltu