Klasika. Maiga, krēmīga, garda. Un ļoti vienkārši pagatavojama.
Un tikai daži ieteikumi, lai siera kūka izdotos!
Viena no galvenajām problēmām mēdz būt tāda, ka kūkas virsma ieplaisā, to var viegli labot ar ogu mērci vai šokolādes mērci un ogām. Iesaku izmantot ūdens vannu. Formu aptin ar foliju 2 kārtām, lai ūdens neieplūst iekšā, uzvāra karstu ūdeni, piepilda lielo cepešpannu ar aptuveni 2cm ūdeni un liek iekšā kūkas formu. Ūdens pašu kūku padarīs mitrāku un tas palīdz novērst plaisāšanu.
Svarīgi ir arī lēni atdzesēt siera kūku, tai nepatīk pēkšņas temperatūras izmaiņas. Es pēc cepšanas, kādu stundu atstāju krāsnī, tad kāda stunda-divas istabas temperatūrā un tad tikai beigās lieku ledusskapī.
Nepieciešamās sastāvdaļas 26cm formai:
Iedvesmojos šeit:
Un tikai daži ieteikumi, lai siera kūka izdotos!
Viena no galvenajām problēmām mēdz būt tāda, ka kūkas virsma ieplaisā, to var viegli labot ar ogu mērci vai šokolādes mērci un ogām. Iesaku izmantot ūdens vannu. Formu aptin ar foliju 2 kārtām, lai ūdens neieplūst iekšā, uzvāra karstu ūdeni, piepilda lielo cepešpannu ar aptuveni 2cm ūdeni un liek iekšā kūkas formu. Ūdens pašu kūku padarīs mitrāku un tas palīdz novērst plaisāšanu.
Svarīgi ir arī lēni atdzesēt siera kūku, tai nepatīk pēkšņas temperatūras izmaiņas. Es pēc cepšanas, kādu stundu atstāju krāsnī, tad kāda stunda-divas istabas temperatūrā un tad tikai beigās lieku ledusskapī.
Nepieciešamās sastāvdaļas 26cm formai:
- 250g cepumi (šoreiz izmantoju Selgas Pilngraudu)
- 115g sviests, izkausēts
- 1200g krēmsiers (istabas temperatūras)
- 200g cukurs
- šķipsna sāls
- 4 lielas olas (istabas temperatūras)
- 1 citrons
- 1 tk vaniļas ekstrakts
- 1 tk kukurūzas ciete
- 150ml saldais krējums
- Cepeškrāsni uzsildām līdz 180°C. Formu iesmērējam ar sviestu, ja grib var ielikt formas apakšā cepampapīru.Formai apkārt rūpīgi apliek foliju. Blenderī liek cepumus, sasmalcina smalki. Liek bļodā. Tikmēr citā bļodā izkausē sviestu, pielej klāt cepumiem, visu rūpīgi samaisa un beram iekšā formā un vai nu ar pirkstiem vai karoti izlīdzinām cepumus pa visu formu. Kūkas pamatne ir gatava un liekam 10 minūtes cepties..
- Krēmsieru, olas, cukuru, vaniļu un saldo krējumu aptuveni 5 minūtes maisa ar mikseri,
līdz izveidojas krēmīga masa.
- Masu pārlej pāri cepumiem, izlīdzina. Noliekam formu 10 minūtes pastāvēt istabas temperatūrā, lai kūkā nav gaisa burbuļi.
- Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 150°C.
- Cepam kūku 1.5h.
- Kad kūka jau pilnībā atdzisusi, liekam ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
- Dekorējam pēc sirds patikas!
- Lai puncim prieks! :)
- 200g avenes
- 2 ēd.k cukurs
- 2 ēd.k ūdens
- 1 ēd.k citrona sula
- 1 tējkarote kukurūzas ciete
- Visu saliekam mazā katliņā un dažas minūtes vāram, saspiežam avenes.
- Ieberam sietā un visu masu izberžam cauri sietam bļodā, lai sēkliņas paliek sietā.
- Voilā - aveņu mērce gatava.
Iedvesmojos šeit:
Komentāri
Ierakstīt komentāru