Vasara man asociējas ar ogu tortēm. Jo vairāk ogas, jo labāk, tāpēc man vasarā arī patīk pavlovas taisīt. Ļoti žēl, ka ogu laiks ir tik īss.
Esmu tartes taisījusi pēc vairākām receptēm, bet šī patiešām ir dalīšanās vērta. Pamatnes mīkla izdodas lieliski, citrona krēms ar savu skābumu un saldumu lieliski balansē ar krēmsieru un ogām. #puncimprieks garantēts un garšas kārpiņas arī būs priecīgas.
Nepieciešamās sastāvdaļas 24cm formai:
Esmu tartes taisījusi pēc vairākām receptēm, bet šī patiešām ir dalīšanās vērta. Pamatnes mīkla izdodas lieliski, citrona krēms ar savu skābumu un saldumu lieliski balansē ar krēmsieru un ogām. #puncimprieks garantēts un garšas kārpiņas arī būs priecīgas.
Nepieciešamās sastāvdaļas 24cm formai:
- Pamatnei:
- 200 g milti (es pievienoju arī 2 karotes mandeļu miltus klāt)
- šķipsna sāls
- 1 ēd.k cukurs
- 170 g sviests (istabas temperatūras)
- 70 ml auksts, saldais krējums
- Citronu kurds:
- 160 ml sviegi spiesta citronu sula bez sēklām
- 120 g cukurs
- 4 olu dzeltenumi
- 100g sviests
- 1 tējkarote vaniļas eksttrakta
- Krēmsiera pildījums
- 200ml saldais krējums
- 2 ēd.k cukurs (vai pēc garšas)
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 200g krēmsiers
- ogas un augļi dekorēšanai
- Miltus, sāli, cukuru samaisa, pievieno sviestu un ar mikseri visu rūpīgi samaisa (var arī ar rokām), pa ēdamkarotei pievieno saldo krējumu un visu atkal samaisa, kamēr mīkla sāk saplūst kopā, bet tomēr paliek nedaudz drupena.
- Liekam masu tartes formā un ar rokām izlīdzinām pa visu formu un malām. Sadurstām mīklu ar dakšu, lai nebūtu gaisa burbuļi. Liekam formu ledusskapī uz 30min-1h. (Tas palīdz nesarauties tartei, kad viņu cepj).
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem, tarti cepjam 20-25 minūtes, līdz maliņas ir zeltaini brūnas. Ļaujam tartei pilnībā atdzist.
- Kamēr tarte dziest, tikmēr gatavojam citronu kurdu. Katliņā lejam sulu, olas, cukuru. Visu uz vidējas uguns nepārtraukti maisot, vāram 7 minūtes (līdz krēms paliek biezs). Noņem no uguns un pievieno sviestu un vaniļu, rūpīgi izmaisa, lai sviests izkūst. Liekam atdzist.
- Kad tarte un citronu kurds ir atdzisuši, taisām krēmsiera pildījumu. Kādu minūti mikserējam krēmsieru, pievienojam cukuru, vaniļu un saldo krējumu un maisām, līdz iegūstam krēmveidīgu, vienotu masu.
- Tartes pamatnei lej virsū citronu kurdu, izsmērē pa visu formu.Pa virsu citronu kurdam liek krēmsieru, izlīdzina pa visu formu.
- Liekam tarti uz vismaz dažām stundām ledusskapī, lai viss savelkas kopā. Un liekam ogas un augļus pēc sirdspatikas. :)
- Lai puncim prieks!
Iedvesma šeit:
Komentāri
Ierakstīt komentāru