Šokolāde un ķirši ir vieni no labākajiem draugiem. Torte sanāk nu ļoti garda. Švarcvaldes ķiršu torte ir plaši pazīstama vācu kūka, kas tiek pagatavota ar šokolādes biskvīta kūkas kārtām, kas pildītas ar putukrējumu un ar liķierī izmērcētiem ķiršiem, dekorēta ar šokolādi un ķiršiem.
Viena no galvenajām šīs receptes sastāvdaļām ir ķiršu liķieris, ar kuru kūkas kārtas tiek samitrinātas, ko sauc par kirschwasser, liķieris, kura izcelsme ir Melnā meža kalnu reģions Vācijā, dzidrs, mazāk salds, bezkrāsains ķiršu liķieris ar smalku ķiršu aromātu, kas piešķir šai unikālajai, tomēr garšīgajai kūkai īpašo garšu. Man, diemžēl, ķiršu liķieris nebija mājās, aizstāju ar rumu.
Sakarā ar lielo spirta procentuālo daudzumu Švarcvaldes ķiršu torte ir deserts, kas paredzēts tikai pieaugušajiem, taču to var aizstāt ar vienkāršu ķiršu sīrupu, ja nepieciešams, lai to pasniegtu arī bērniem.
Nepieciešamās sastāvdaļas 20cm formai:
- Pamatnei:
- 100 g milti
- šķipsna sāls
- 150g cukurs
- 120g šokolāde
- 6 lielas olas
- šķipsna sāls
- 30g kakao
- 1 tējkarote šķīstošā kafija
- ķiršu pildījumam:
- 700g ķirši
- 100ml liķieris, rums vai sīrups
- 30ml ūdens
- 8g kukurūzas ciete
- 80g cukurs
- Krēms
- 400ml saldais krējums
- 2 ēd.k cukurs (vai pēc garšas)
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 paciņa putukrējuma biezinātājs
- dekorēšanai
- 80ml saldais krējums
- 100g šokolāde
- ķirši
- Izņem kauliņus no ķiršiem, liek bļodā un pārlej ar liķieri, rumu vai sīrupu. Atstāj ievilkties uz vismaz 30 minūtēm.
- Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem. Iesmērējam pannu ar eļļu vai sviestu, apakšā liekam cepampapīru.
- Bļodā iesijā miltus, sāli, kakao un kafiju. Samaisa visu.
- Lielā bļodā ar mikseri samaisa olu baltumus, saputo līdz putām, pievieno cukuru un maisa tik ilgi kamēr viss ir labi sakūlies (masa nav šķidra un nekrīt no bļodas ārā, veidojas tādas kā virsotnes).
- Izkausē šokolādi ūdens peldē un pievieno olu dzeltenumiem, visu rūpīgi samaisa. Pievieno olu baltumiem un lēni iecilā ar lāpstiņu visu vienmērīgi iekšā.
- Tāpat pievieno iecilājot arī miltu maisījumu.
- Masu liek formā iekšā un cep 40-45 minūtes.
- Ļaujam pamatnei pilnībā atdzist.
- Tikmēr kamēr cepas pamatne, taisām ķiršu pildījumu.
- Lejam ķiršus sietā, lai notek liekas šķidrums (ar šķidrumu tiks mitrināts biskvīts).
- Pārliekam notecinātos ķiršus mazā katliņā, pievienojam cukuru, ūdeni, cieti un uz vīdējas uguns nepārtraukti maisos vāram 10 minūtes, līdz masa kļūst bieza.
- Ļaujam atdzist.
- Lielā bļodā ar mikseri samaisām saldo krējumu, cukuru un ekstraktu (pievienojam vienu paciņu putukrējuma biezinātāju, lai tas neatsulojas).
- Atdzinušo biskvītu sagriež 3 vienādās daļās. Pirmo biskvīta pamatni liek uz šķīvja, samitrina ar sīrupu, liek virsū pusi saldā krējuma un pusi ķiršu pildījuma.
- Liek virsū otro kārtu, samitrina ar sīrupu, pievieno atlikušo putukrējumu un ķiršus.
- liek trešo kārtu virsū, samitrina kūku.
- Šokolādi sagriež mazos gabaliņos, pārlej ar saldo krējumu un ieliek uz 40s mikroviļņu krāsnī, samaisa šokolādi un pārlej pāri trešai kārtai. Vai arī ieliek mazā bļodā un visu izkausē ūdens peldē vai uzsildot saldo krējumu un pārlejot pāri šokolādei, varianti ir vairāki, kas nu katram ērtāks.
- Liekam kūku ledusskapī (velams uz nakti), pusstundu pirms pasniegšanas izņem ārā no ledusskapja.
- Dekorē ar ķiršiem.
- Lai puncim prieks! :)
Komentāri
Ierakstīt komentāru