Pāriet uz galveno saturu

Šokolādes kēksiņi ar šokolādes krēmu un ogu pildījumu

Cupacakes (tējas kūciņas, mazkūciņas, kēksiņi, sauciet kā gribiet)! Man ļoti patīk viņus taisīt, jo tā uzreiz ir maza minī kūciņa, ko var viegli apēst un ļauties kārdinājumam un vēl vienu apēst.
Šie ir manis pārbaudīts variants ļoti daudz reizes, nekad neesmu vīlusies un arī visiem pārējiem vienmēr ir garšojis, jo, kā, lai negaršo šokolādes krēms, kas pats par sevi ir dievīgi gards!


Sanāk aptuveni 15gab
Šokolādes pamatnes:
  • 100g tumšā šokolāde
  • 50g kakao
  • 180ml (karsts ūdens + espreso)
  • 100g milti
  • 150g cukurs
  • šķipsna sāls
  • 1/2 tējkarote soda
  • 100ml eļļa
  • 2 olas
  • 2 t.k ābolu etiķa
    Ķiršu pildījumam
  • 400g svaigi/saldēti ķirši
  • 4 ēd.k cukurs
  • 3  ēd. k cukurs
  • 1 t.k vaniļas cukurs
  • 1 ēd.k kartupeļu ciete
    Šokolādes sviesta krēms
  • 40g cukura 
  • 60g ūdens
  •  4 olu dzeltenumi
  • 200g sviests (istabas temperatūras)
  • 100g izkausēta šokolāde
  • 100g krēmsiers 
  1. Sagatavojam cupcakes formiņas, saliekam papīrīšus iekšā, ieslēdzam krāsni uz 180 grādiem.
  2. Uztaisa espreso kafiju (ļauj ievilkties). Kakao, sasmalcinātu šokolādi aplej ar karstu kafiju (protams, bez biezumiem), samaisa un noliek malā.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli un cepamo pulveri.
  4. Eļļu, olas, cukuru un kakao masu samaisa kopā, tad pievieno miltu masu.
  5. Mazā bļodiņā sajauc etiķi ar sodu, iemaisa gatavajā masā.
  6. Cep aptuveni 17-19 minūtes.
  7. Ķiršus, cukuru, ūdeni liek karsēties uz vidējas liesmas, vāra kamēr ķirši kļūst mīksti. Kartupeļu cieti samaisa ar 2 ēd. k auksta ūdens, lēnām lej klāt ķiršu masai, pakarsē kādu minūti un liek atdzesēties.
  8. Ūdeni ar cukuru liek karsēties uz plīts, tikmēr jau puto olu dzeltenumus līdz tie kļūst gaiši. Lēnām lej klāt cukura sīrupu, puto tik ilgi kamēr masa kļuvusi gaiša, krēmīga un masā trīskāršojusies,tad pamazām pievieno sviestu, puto dažas minūtes un tad pievieno izkausēto šokolādi un krēmsieru, voilā, krēms gatavs!
  9. Lai puncim prieks! :)
  10. Aveņu sezonā es cepjot kēksiņam pievienoju vairākas avenes un dekorēju ar avenēm. Pēdējā reizē kēksa vidiņus ņēmu ārā ar krēma uzgali (ļoti ērti), pildīju ar kausētu šokolādi, 3 ķiršiem no ievārījuma un atkal pa virsu kausēto šokolādi, līdz viss caurums aizpildīts - ļoti gardi!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir