Pāriet uz galveno saturu

Tumšās šokolādes tarte ar espresso krēmu

Mani var pieskaitīt pie šokolādes faniem, vismīļākās kūkas ir tieši tās, kur, kāda no sastāvdaļām ir tieši ar šokolādi (kaut arī lauku klasiskās tortes man arī garšo, ai, labi, ko tur liegties, man vispār kūkas garšo :D). Tartes vislielākais pluss ir tāds, ka viņu no gatavošanas brīža var ēst jau pēc divām stundām. Ne vienmēr ir laiks un vēlēšanās pavadīt pusdienu virtuvē, lai taptu meistardarbs.

Nepieciešamās sastāvdaļas 24cm formai:
  • Pamatnei:
  •  2 pakas Selgas cepumi
  • 120 g sviests
  • Šokolādes krēms:
  • 150g tumšā šokolāde
  • 200ml saldais krējums
  •  2 olas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakts
  • šķipsna sāls
  • Espresso krēms
  • 300ml saldais krējums
  • 2 ēd.k cukurs (vai pēc garšas)
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 tējkarote sasmalcināta šķīstošā kafija vai var aizstāt ar kakao
  • 1 ēdamkarote putukrējuma iebiezinātājs (nav obligāti)
  1. Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo 24cm tartes pannu.
  2. Sablendējam cepumus, izkausējam sviestu. Sviestu pievieno sasmalcinātajiem cepumiem. Visu rūpīgi samaisa. Masu beram formā iekšā, ar pirkstiem vai karoti izlīdzinām pa visu formu.
  3. 13 minūtes cepam visu, lai labāk viss "saiet kopā". Atdzesējam. Var arī ielikt uz 20 minūtēm ledusskapī, lai sastingst, bet man labāk patīk cept.
  4. Gatavojam krēmu. Sasmalcina šokolādi. Uzsilda līdz pirmajam burbulim saldo krējumu, pārlej pāri šokolādei, pagaida divas minūtes, visu samaisa, līdz šokolāde pilnībā izkususi un samaisījusies kopā ar saldo krējumu. 
  5. Samaisa bļodā olas, sāli, vaniļu un pievieno šokolādei, visu rūpīgi samaisa.
  6. Pārlej pāri cepumiem, cep 20 minūtes. Stundu atdzesē.
  7. Puto saldo krējumu, ja vēlas, lai tas neizplūst pa tarti, tad ir jāpievieno iebiezinātājs. Pievieno cukuru pēc garšas, kafiju vai kakao (es liki abus). Dekorēt var pēc sirds patikas.
  8. Lai puncim prieks!
 Iedvesma šeit:

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir