Mani var pieskaitīt pie šokolādes faniem, vismīļākās kūkas ir tieši tās, kur, kāda no sastāvdaļām ir tieši ar šokolādi (kaut arī lauku klasiskās tortes man arī garšo, ai, labi, ko tur liegties, man vispār kūkas garšo :D). Tartes vislielākais pluss ir tāds, ka viņu no gatavošanas brīža var ēst jau pēc divām stundām. Ne vienmēr ir laiks un vēlēšanās pavadīt pusdienu virtuvē, lai taptu meistardarbs.
Nepieciešamās sastāvdaļas 24cm formai:
- Pamatnei:
- 2 pakas Selgas cepumi
- 120 g sviests
- Šokolādes krēms:
- 150g tumšā šokolāde
- 200ml saldais krējums
- 2 olas
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakts
- šķipsna sāls
- Espresso krēms
- 300ml saldais krējums
- 2 ēd.k cukurs (vai pēc garšas)
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 tējkarote sasmalcināta šķīstošā kafija vai var aizstāt ar kakao
- 1 ēdamkarote putukrējuma iebiezinātājs (nav obligāti)
- Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo 24cm tartes pannu.
- Sablendējam cepumus, izkausējam sviestu. Sviestu pievieno sasmalcinātajiem cepumiem. Visu rūpīgi samaisa. Masu beram formā iekšā, ar pirkstiem vai karoti izlīdzinām pa visu formu.
- 13 minūtes cepam visu, lai labāk viss "saiet kopā". Atdzesējam. Var arī ielikt uz 20 minūtēm ledusskapī, lai sastingst, bet man labāk patīk cept.
- Gatavojam krēmu. Sasmalcina šokolādi. Uzsilda līdz pirmajam burbulim saldo krējumu, pārlej pāri šokolādei, pagaida divas minūtes, visu samaisa, līdz šokolāde pilnībā izkususi un samaisījusies kopā ar saldo krējumu.
- Samaisa bļodā olas, sāli, vaniļu un pievieno šokolādei, visu rūpīgi samaisa.
- Pārlej pāri cepumiem, cep 20 minūtes. Stundu atdzesē.
- Puto saldo krējumu, ja vēlas, lai tas neizplūst pa tarti, tad ir jāpievieno iebiezinātājs. Pievieno cukuru pēc garšas, kafiju vai kakao (es liki abus). Dekorēt var pēc sirds patikas.
- Lai puncim prieks!
Komentāri
Ierakstīt komentāru