Zemeņu rulete...Īsts gardums un puncim prieks garantēts! Maiga, mīksta, krēmīga un ļoti garšīga.
Vaniļas biskvīts:
- 4 lielas olas (istabas temperatūras)
- 90 cukurs
- 1 tk vaniļas ekstrakts
- 130g milti
- 1 tk cepamais pulveris
Krēma pildījums:
- 250g maskarpone vai krēmsiers ( istabas temperatūrā līdz 20min)
- 100g cukurs
- 2 tk vaniļas ekstrakts
- 400ml saldais krējums (ļoti auksts)
- 500g zemenes
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem, sagatavo lielo cepampannu, ieliek iekšā cepampapīru.
- Liek olas, vaniļu, cukuru lielā bļodā un ar mikseri uz lielāko ātrumu 5-8 minūtes maisa, līdz masa paliek gaiša, pufīga.Atsevišķā bļodā liek miltus un cepamo pulveri. Pa vairākām reizēm iesijā miltu maisījumu olu masā, ļoti maigi iecilājot, lai olas nezaudē savu pufīgo masu.
- Ar lāpstiņu vienmērīgi izklājiet kūkas mīklu līdz sagatavotās cepešpannas malām, rūpīgi pievēršot uzmanību, lai stūros ir pietiekami daudz mīklas. Cepiet biskvītu iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 16 līdz 18 minūtes, līdz tā virspuse ir gaiša, zeltaina.
- Sagatavojam uz galda cepamās formas izmēra cepamo papīru vai tīru virtuves dvielīti. Karsto biskvītu uzreiz ņemam ārā no krāsns (savādāk var ieplīst biskvīts), apgāžam otrādi biskvītu un lēni sarullējam. Ļaujam atdzist.
- Lielā maisīšanas traukā lieciet mīksto sieru, cukuru un vaniļu. Puto pāris minūtes, līdz krēms ir viendabīgs. Pievienojiet 115ml aukstu saldo krējumu, maisiet apmēram 30 sekundes. Pēc tam pievienojiet atlikušo saldo krējumu un putojiet 3 līdz 4 minūtes lielā ātrumā, līdz veidojas stingra masa. Ja ruleti uzreiz neliek kopā, krēmu vajag likt ledusskapī.
- 200g zemenes ieliek blenderī un samaisa, 250g zemenes smalki sagriež kubiņos.
- Ja krēms kļūst pārāk mīksts, ievietojiet to atpakaļ ledusskapī un ļaujiet tam atdzist 30 līdz 45 minūtes. Kad tas ir atdzesēts, vēlreiz saputo līdz stingrām putām.
- Uzmanīgi atritiniet biskvītu. Uz biskvīta lieciet sablendētās zemenes, vienmērīgi līdz visām malām. Pēc tam pievienojiet divas trešdaļas sagatavotā maskarpones krēma un vienmērīgi izlīdziniet to malās, izmantojot lāpstiņu. Nepārpildiet ruleti, jo tā var saplīst! Kubiņos sagrieztās zemenes vienmērīgi pārkaisa pār maskarpones krēmu.
- Viegli sarullējiet ruleti atpakaļ, nosmērējiet ruletes ārpusi ar atlikušo krēmu un rotājiet pēc sirds patikas!
- Kūku liek ledusskapī uz vismaz 4-6h, bet vēlams uz nakti.
- Lai puncim prieks!
Iedvesma šei
Komentāri
Ierakstīt komentāru