Pāriet uz galveno saturu

Zemeņu rulete

 Zemeņu rulete...Īsts gardums un puncim prieks garantēts! Maiga, mīksta, krēmīga un ļoti garšīga. 


 

Vaniļas biskvīts:

  • 4 lielas olas (istabas temperatūras)
  • 90 cukurs
  • 1 tk vaniļas ekstrakts
  • 130g milti
  • 1 tk cepamais pulveris

Krēma pildījums: 

  •  250g maskarpone vai krēmsiers ( istabas temperatūrā līdz 20min)
  • 100g cukurs
  • 2 tk vaniļas ekstrakts
  • 400ml saldais krējums (ļoti auksts)
  • 500g zemenes

    1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem, sagatavo lielo cepampannu, ieliek iekšā cepampapīru.
    2. Liek olas, vaniļu, cukuru lielā bļodā un ar mikseri uz lielāko ātrumu 5-8 minūtes maisa, līdz masa paliek gaiša, pufīga.Atsevišķā bļodā liek miltus un cepamo pulveri. Pa vairākām reizēm iesijā miltu maisījumu olu masā, ļoti maigi iecilājot, lai olas nezaudē savu pufīgo masu.
    3. Ar lāpstiņu vienmērīgi izklājiet kūkas mīklu līdz sagatavotās cepešpannas malām, rūpīgi pievēršot uzmanību, lai stūros ir pietiekami daudz mīklas. Cepiet biskvītu iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 16 līdz 18 minūtes, līdz tā virspuse ir gaiša, zeltaina.
    4. Sagatavojam uz galda cepamās formas izmēra cepamo papīru vai tīru virtuves dvielīti. Karsto biskvītu uzreiz ņemam ārā no krāsns (savādāk var ieplīst biskvīts), apgāžam otrādi biskvītu un lēni sarullējam. Ļaujam atdzist.
    5. Lielā maisīšanas traukā lieciet mīksto sieru, cukuru un vaniļu. Puto pāris minūtes, līdz krēms ir viendabīgs. Pievienojiet 115ml aukstu saldo krējumu, maisiet apmēram 30 sekundes. Pēc tam pievienojiet atlikušo saldo krējumu un putojiet 3 līdz 4 minūtes lielā ātrumā, līdz veidojas stingra masa. Ja ruleti uzreiz neliek kopā, krēmu vajag likt ledusskapī.
    6.  200g zemenes ieliek blenderī un samaisa, 250g zemenes smalki sagriež kubiņos.
    7. Ja krēms kļūst pārāk mīksts, ievietojiet to atpakaļ ledusskapī un ļaujiet tam atdzist 30 līdz 45 minūtes. Kad tas ir atdzesēts, vēlreiz saputo līdz stingrām putām. 
    8. Uzmanīgi atritiniet biskvītu. Uz biskvīta lieciet sablendētās zemenes, vienmērīgi līdz visām malām. Pēc tam pievienojiet divas trešdaļas sagatavotā maskarpones krēma un vienmērīgi izlīdziniet to malās, izmantojot lāpstiņu. Nepārpildiet ruleti, jo tā var saplīst! Kubiņos sagrieztās zemenes vienmērīgi pārkaisa pār maskarpones krēmu. 
    9. Viegli sarullējiet ruleti atpakaļ, nosmērējiet ruletes ārpusi ar atlikušo krēmu un rotājiet pēc sirds patikas!
    10. Kūku liek ledusskapī uz vismaz 4-6h, bet vēlams uz nakti.
    11. Lai puncim prieks!

    Iedvesma šei

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir