Pāriet uz galveno saturu

Kēkss melnais princis

Melnais princis absolūti nav nekas jauns ļoti daudziem, it īpaši jau kurzemniekiem. Bet kādam šī recepte noteikti būs jaunums. Kēkss ir fantastisks, pēdējos mēnešus man viņš ir sevišķi mīļš. Jābrauc ciemos, cepu kēksu, būs ciemiņi cepu kēksu. Kāpēc? Jo lielākoties visi vajadzīgie ingredienti vienmēr ir mājās. Ātri uztaisīt, ātri uzcept un nelielas izmaksas, ko gan vēl vajag?

Nepieciešamās sastāvdaļas:
  • 2 glāzes krējums
  • 2 glāzes milti
  • 2 olas
  • 1 glāze cukura
  •  4 ēd.k kakao
  • 1/2 tējkarote soda, 1/2 tk cepamais pulveris

Glazūrai:
  • 100g sviests
  •  6 ēd.k piena
  • 4 ēd.k cukurs
  • 6 tk kakao
1. Visas sastāvdaļas samaisa kopā.
2. Liek cepties 180 grādos, cep 40-50 minūtēm, vai līdz ieliekot kociņu, mīkla nelīp klāt.
3. Sviestu izkausē, pieliek cukuru, pienu un kakao, visu rūpīgi samaisa, lai nebūtu kunkuļi.
4. Kēksā sadur caurumus, lai glazūra var viscaur iesūkties.
5. Karstam kēksam lej virsū glazūru

Šī pagaidām ir oriģinālā versija, es jau esmu taisījusi ar vairākām variācijām.
1.variantā mīklai pieliek vēl 50-100g šokolādes, tad sanāk kaut kas līdzīgs braunijam. Un vēl aptuveni 75g šokolādes ielieku bļodiņā, uzvāru 50ml  saldo krējumu, uzleju virsū šokolādei, pagaidu 2 minūtes, visu vienmērīgi  samaisu un pārleju pāri kēksam. Tad sanāk šokoholiķu sapnis.
2.variantā ir viss tas pats, kas pirmajā, bet vēl pielieku mīklai klāt avenes, daudzums pēc gaumes, bet nu aptuveni 10-20 ogas. Gala rezultā - mitrs un fantastiski garšīgs kēkss.
3.variantā vēl citreiz pielieku dažas karotes mandeļu miltus. Bet nu visas pēdējās reizes, šokolāde mīklā un šokolāde vēl pa virsu ir must do.
4.variantā siltu kēksu pasniedz ar saldējumu.


Lai puncim prieks! :)


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir