Melnais princis absolūti nav nekas jauns ļoti daudziem, it īpaši jau kurzemniekiem. Bet kādam šī recepte noteikti būs jaunums. Kēkss ir fantastisks, pēdējos mēnešus man viņš ir sevišķi mīļš. Jābrauc ciemos, cepu kēksu, būs ciemiņi cepu kēksu. Kāpēc? Jo lielākoties visi vajadzīgie ingredienti vienmēr ir mājās. Ātri uztaisīt, ātri uzcept un nelielas izmaksas, ko gan vēl vajag?
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Glazūrai:
2. Liek cepties 180 grādos, cep 40-50 minūtēm, vai līdz ieliekot kociņu, mīkla nelīp klāt.
3. Sviestu izkausē, pieliek cukuru, pienu un kakao, visu rūpīgi samaisa, lai nebūtu kunkuļi.
4. Kēksā sadur caurumus, lai glazūra var viscaur iesūkties.
5. Karstam kēksam lej virsū glazūru
Šī pagaidām ir oriģinālā versija, es jau esmu taisījusi ar vairākām variācijām.
1.variantā mīklai pieliek vēl 50-100g šokolādes, tad sanāk kaut kas līdzīgs braunijam. Un vēl aptuveni 75g šokolādes ielieku bļodiņā, uzvāru 50ml saldo krējumu, uzleju virsū šokolādei, pagaidu 2 minūtes, visu vienmērīgi samaisu un pārleju pāri kēksam. Tad sanāk šokoholiķu sapnis.
2.variantā ir viss tas pats, kas pirmajā, bet vēl pielieku mīklai klāt avenes, daudzums pēc gaumes, bet nu aptuveni 10-20 ogas. Gala rezultā - mitrs un fantastiski garšīgs kēkss.
3.variantā vēl citreiz pielieku dažas karotes mandeļu miltus. Bet nu visas pēdējās reizes, šokolāde mīklā un šokolāde vēl pa virsu ir must do.
4.variantā siltu kēksu pasniedz ar saldējumu.
Lai puncim prieks! :)
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 2 glāzes krējums
- 2 glāzes milti
- 2 olas
- 1 glāze cukura
- 4 ēd.k kakao
- 1/2 tējkarote soda, 1/2 tk cepamais pulveris
Glazūrai:
- 100g sviests
- 6 ēd.k piena
- 4 ēd.k cukurs
- 6 tk kakao
2. Liek cepties 180 grādos, cep 40-50 minūtēm, vai līdz ieliekot kociņu, mīkla nelīp klāt.
3. Sviestu izkausē, pieliek cukuru, pienu un kakao, visu rūpīgi samaisa, lai nebūtu kunkuļi.
4. Kēksā sadur caurumus, lai glazūra var viscaur iesūkties.
5. Karstam kēksam lej virsū glazūru
Šī pagaidām ir oriģinālā versija, es jau esmu taisījusi ar vairākām variācijām.
1.variantā mīklai pieliek vēl 50-100g šokolādes, tad sanāk kaut kas līdzīgs braunijam. Un vēl aptuveni 75g šokolādes ielieku bļodiņā, uzvāru 50ml saldo krējumu, uzleju virsū šokolādei, pagaidu 2 minūtes, visu vienmērīgi samaisu un pārleju pāri kēksam. Tad sanāk šokoholiķu sapnis.
2.variantā ir viss tas pats, kas pirmajā, bet vēl pielieku mīklai klāt avenes, daudzums pēc gaumes, bet nu aptuveni 10-20 ogas. Gala rezultā - mitrs un fantastiski garšīgs kēkss.
3.variantā vēl citreiz pielieku dažas karotes mandeļu miltus. Bet nu visas pēdējās reizes, šokolāde mīklā un šokolāde vēl pa virsu ir must do.
4.variantā siltu kēksu pasniedz ar saldējumu.
Lai puncim prieks! :)
Komentāri
Ierakstīt komentāru