Daudziem sen jau zināma kūka ir banānu pīrāgs jeb banoffee pie. Šī kūka ir ļoti līdzīga, bet tomēr ir dažas būtiskas atšķirības. Par kūku var teikt - salda, garšīga, ļoti vienkārši pagatavojama un izmaksu ziņā lēta. Recepti pamanīju marta "Ievas Virtuvē". Un iemeslu, lai uztaisītu kūku, nekad tālu nav jāmeklē. Kūku vēlams taisīt iepriekšējās dienas vakarā un uz nakti likt ledusskapī vai no paša rīta, lai visu dienu stāv ledusskapī. Man sanāca tikai dažas stundas ledusskapī, bija jau laba, bet nākamajā dienā kūka bija lieliska! Tā jau parasti ir, ka vajag visam kārtīgi iesūkties. Atsauksmes par kūku ļoti labas! Kaloriju skaitītājiem šī kūka nederēs, bet īstiem saldumu mīļiem gan.
Nepieciešamās sastāvdaļas 26cm formai:
Oriģinālajā receptē necep cepumu pamatni, netiek pievienoti mandeļu milti un brūkleņu ievārījuma vietā ir aprikožu ievārījums.
Nepieciešamās sastāvdaļas 26cm formai:
- 1.5 paka Selgas cepumu var aizstāt arī ar citiem cepumiem (man mājās bija ar iebiezinātā piena garšu)
- 4 ēdamkarotes mandeļu milti (nav obligāti)
- 120g sviests
- ēdamkarote rums/liķieris/brendijs
- 400g jogurts (bezpiedevu) es ņēmu Baltais - Grieķu jogurtsj
- 20g želatīns
- 4 ēdamkarotes ievārījums (es izmantoju brūkleņu)
- 5 nelieli banāni
- 400g saldā krējuma
- pus bundža vārītā iebiezinātā piena
- tējkarote vaniļas cukura
- ēdamkarote cukurs
- Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo 26cm tartes pannu.
- Sablendējam cepumus, izkausējam sviestu. Sviestu ar liķieri pievieno sasmalcinātajiem cepumiem un pievienojam arī mandeļu miltus. Visu rūpīgi samaisa. Masu beram formā iekšā, ar pirkstiem izlīdzinām pa visu formu.
- 10 minūtes cepam visu, lai labāk viss kopā labāk "saiet kopā", var arī ielikt uz 20 minūtēm ledusskapī, lai sastingst, bet man labāk patīk cept.
- Kamēr vēl ceptā pamatne ir silta, smērējam pa virsu vārīto iebiezināto pienu, lai viss labāk sasūcas.
- Želatīnu ieber mazā bļodiņā, pārlej ar dažām ēdamkarotēm auksta ūdens un atstāj uzbriest.
- Sagriežam banānus 1.5-2cm lielos gabalos, kārtojam stāvus vienu pie otra, piepilda pamatni.
- Želatīnu izkausē karstā ūdens peldē. Jogurtu sajauc ar ievārījumu, pievieno želatīnu, visu rūpīgi samaisa. Visu pārlej pāri banāniem, lai aizpildās visas spraugas. Liek uz dažām stundām vai uz nakti ledusskapī sastingt.
- Izņemam kūku no formas ārā. Saputojam putukrējumu un ar konditorejas uzgali vai vienkārši ar karoti, izgreznojam kūku. Kūkai pa virsu saliku vēl dažus gabaliņus banānus un dekorēju ar dzērveņu tējas gabaliņiem. Bet dekorēt var pēc sirds patikas.
- Lai puncim prieks!
Oriģinālajā receptē necep cepumu pamatni, netiek pievienoti mandeļu milti un brūkleņu ievārījuma vietā ir aprikožu ievārījums.
Komentāri
Ierakstīt komentāru