Pāriet uz galveno saturu

Banānu - jogurta kūka

Daudziem sen jau zināma kūka ir banānu pīrāgs  jeb banoffee pie. Šī kūka ir ļoti līdzīga, bet tomēr ir dažas būtiskas atšķirības. Par kūku var teikt - salda, garšīga, ļoti vienkārši pagatavojama un izmaksu ziņā lēta. Recepti pamanīju marta "Ievas Virtuvē". Un iemeslu, lai uztaisītu kūku, nekad tālu nav jāmeklē. Kūku vēlams taisīt iepriekšējās dienas vakarā un uz nakti likt ledusskapī vai no paša rīta, lai visu dienu stāv ledusskapī. Man sanāca tikai dažas stundas ledusskapī, bija jau laba, bet nākamajā dienā kūka bija lieliska! Tā jau parasti ir, ka vajag visam kārtīgi iesūkties. Atsauksmes par kūku ļoti labas! Kaloriju skaitītājiem šī kūka nederēs, bet īstiem saldumu mīļiem gan.


Nepieciešamās sastāvdaļas 26cm formai:
  • 1.5 paka Selgas cepumu var aizstāt arī ar citiem cepumiem (man mājās bija ar iebiezinātā piena garšu)
  • 4 ēdamkarotes mandeļu milti (nav obligāti)
  • 120g sviests
  • ēdamkarote rums/liķieris/brendijs
  • 400g jogurts (bezpiedevu) es ņēmu Baltais - Grieķu jogurtsj
  • 20g želatīns
  • 4 ēdamkarotes ievārījums (es izmantoju brūkleņu)
  • 5 nelieli banāni
  • 400g saldā krējuma
  • pus bundža vārītā iebiezinātā piena
  • tējkarote vaniļas cukura
  • ēdamkarote cukurs
  1.  Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo 26cm tartes pannu.
  2. Sablendējam cepumus, izkausējam sviestu. Sviestu ar liķieri pievieno sasmalcinātajiem cepumiem un pievienojam arī mandeļu miltus. Visu rūpīgi samaisa. Masu beram formā iekšā, ar pirkstiem izlīdzinām pa visu formu.
  3. 10 minūtes cepam visu, lai labāk viss kopā labāk "saiet kopā", var arī ielikt uz 20 minūtēm ledusskapī, lai sastingst, bet man labāk patīk cept.
  4. Kamēr vēl ceptā pamatne ir silta, smērējam pa virsu vārīto iebiezināto pienu, lai viss labāk sasūcas.
  5. Želatīnu ieber mazā bļodiņā, pārlej ar dažām ēdamkarotēm auksta ūdens un atstāj uzbriest.
  6. Sagriežam banānus 1.5-2cm lielos gabalos, kārtojam stāvus vienu pie otra, piepilda pamatni.
  7. Želatīnu izkausē karstā ūdens peldē. Jogurtu sajauc ar ievārījumu, pievieno želatīnu, visu rūpīgi samaisa. Visu pārlej pāri banāniem, lai aizpildās visas spraugas. Liek uz dažām stundām vai uz nakti ledusskapī sastingt.
  8. Izņemam kūku no formas ārā. Saputojam putukrējumu un ar konditorejas uzgali vai vienkārši ar karoti, izgreznojam kūku. Kūkai pa virsu saliku vēl dažus gabaliņus banānus un dekorēju ar dzērveņu tējas gabaliņiem. Bet dekorēt var pēc sirds patikas.
  9. Lai puncim prieks!

Oriģinālajā receptē necep cepumu pamatni, netiek pievienoti mandeļu milti un brūkleņu ievārījuma vietā ir aprikožu ievārījums.



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir