Tuvojoties māmiņu dienai jau biju izdomājusi, ka taisīšu šokolādes ruleti. Rezultāts ļoti gards! Ātri un vienkārši, ko gan vairāk vajag?
Īsts gardums šokolādes mīļiem, jo biskvīts ir ar kakao, pildījums ir ar šokolādes musu un pa virsu vēl šokolādes ganašs! Nom nom! Dekorēt var pēc sirds patikas ar sezonas ogām.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Biskvītam:
Iedvesma šeit
Īsts gardums šokolādes mīļiem, jo biskvīts ir ar kakao, pildījums ir ar šokolādes musu un pa virsu vēl šokolādes ganašs! Nom nom! Dekorēt var pēc sirds patikas ar sezonas ogām.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Biskvītam:
- 65g milti
- 35g kakao
- 1 tējkarote cepamais pulveris
- 1/2 tējkarote sāls
- 4 olas
- 100g cukurs
- 1 tējkarote šķīstošā kafija
- 30g eļļa (olīveļļa, rapšu)
- Krēmam
- 150g tumšā šokolāde
- 100ml saldais krējums
- 200ml saldais krējums
- Dekorēšanai
- Kakao pārkaisīšanai
- 50g tumšā šokolāde
- 30ml saldais krējums
- Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem. Iesmērē formu (30x40cm) ar sviestu, formā ieklāj cepampapīru,
- Vidēji lielā bļodā samaisa miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli.
- Lielā bļodā sakuļ olas ar cukuru. Mikserējam kādas 5 minūtes, līdz olu masa ir kļuvusi gaiša un formīga. Pievieno eļļu, atkal labi samaisa visu, pievieno kafiju un pakāpeniski ber klāt miltu maisījumu un visu mikserē tik ilgi, līdz viss ir labi samaisījies.
- Masu lejam formā, vienmērīgi izlīdzinām pa visu formu, rūpīgi pievēršot uzmanību, lai stūros ir pietiekami daudz mīklas.
- Cep aptuveni 10-12 minūtes.
- Gatavojam krēmu. Uzsilda saldo krējumu līdz 1 burbulim, uzlej virsū šokolādei, pagaida 2 minūtes, visu rūpīgi samaisa.
- Sagatavojam uz galda cepamās formas izmēra cepamo papīru, pārkaisām ar kakao (palīdz biskvītam nepielipt pie papīra). Karsto biskvītu uzreiz ņemam ārā no krāsns (savādāk var ieplīst biskvīts), apgāžam otrādi biskvītu un lēni sarulējam. Ļaujam atdzist.
- Saputojam saldo krējumu līdz putukrējuma konsistencei, pievienojam izkausēto šokolādi un visu vēl dažas minūtes ar mikseri putojam.
- Attinam biskvītu vaļā, krēmu iesmērējam pa visu biskvītu (es vēl sagriezu zemenes mazos gabaliņos un vēl tās izliku pa visu biskvītu), atkal biskvītu sarullē un liek ledusskapī uz stundu.
- Atkal izkausējam šokolādi. Tagad var dekorēt pēc sirds patikas. Es visu ruleti nosmērēju ar šokolādes ganašu un izdekorēju ar zemenēm un dažām piparmētras lapiņām. Vasarā var pildīt ar ogām, kuras vislabāk garšo.
- Un ar svaigu piparmētras tēju garšo lieliski!
- Lai puncim prieks!
Iedvesma šeit
Komentāri
Ierakstīt komentāru