Pāriet uz galveno saturu

Šokolādes rulete

Tuvojoties māmiņu dienai jau biju izdomājusi, ka taisīšu šokolādes ruleti. Rezultāts ļoti gards! Ātri un vienkārši, ko gan vairāk vajag?
Īsts gardums šokolādes mīļiem, jo biskvīts ir ar kakao, pildījums ir ar šokolādes musu un pa virsu vēl šokolādes ganašs! Nom nom! Dekorēt var pēc sirds patikas ar sezonas ogām.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Biskvītam:
  • 65g milti
  • 35g kakao
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 4 olas
  • 100g cukurs
  • 1 tējkarote šķīstošā kafija
  • 30g eļļa (olīveļļa, rapšu)
  • Krēmam
  • 150g tumšā šokolāde
  • 100ml saldais krējums
  • 200ml saldais krējums
  • Dekorēšanai
  • Kakao pārkaisīšanai
  • 50g tumšā šokolāde
  • 30ml saldais krējums
  1. Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem. Iesmērē formu (30x40cm) ar sviestu, formā ieklāj cepampapīru,
  2. Vidēji lielā bļodā samaisa miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli.
  3. Lielā bļodā sakuļ olas ar  cukuru. Mikserējam kādas 5 minūtes, līdz olu masa ir kļuvusi gaiša un formīga. Pievieno eļļu, atkal labi samaisa visu, pievieno kafiju un pakāpeniski ber klāt miltu maisījumu un visu mikserē tik ilgi, līdz viss ir labi samaisījies.
  4. Masu lejam formā, vienmērīgi izlīdzinām pa visu formu, rūpīgi pievēršot uzmanību, lai stūros ir pietiekami daudz mīklas.
  5. Cep aptuveni 10-12 minūtes.
  6. Gatavojam krēmu. Uzsilda saldo krējumu līdz 1 burbulim, uzlej virsū šokolādei, pagaida 2 minūtes, visu rūpīgi samaisa.
  7. Sagatavojam uz galda cepamās formas izmēra cepamo papīru, pārkaisām ar kakao (palīdz biskvītam nepielipt pie papīra). Karsto biskvītu uzreiz ņemam ārā no krāsns (savādāk var ieplīst biskvīts), apgāžam otrādi biskvītu un lēni sarulējam. Ļaujam atdzist.
  8. Saputojam saldo krējumu līdz putukrējuma konsistencei, pievienojam izkausēto šokolādi un visu vēl dažas minūtes ar mikseri putojam.
  9. Attinam biskvītu vaļā, krēmu iesmērējam pa visu biskvītu (es vēl sagriezu zemenes mazos gabaliņos un vēl tās izliku pa visu biskvītu), atkal biskvītu sarullē un liek ledusskapī uz stundu.
  10. Atkal izkausējam šokolādi. Tagad var dekorēt pēc sirds patikas. Es visu ruleti nosmērēju ar šokolādes ganašu un izdekorēju ar zemenēm un dažām piparmētras lapiņām. Vasarā var pildīt ar ogām, kuras vislabāk garšo.
  11. Un ar svaigu piparmētras tēju garšo lieliski!
  12. Lai puncim prieks!

Iedvesma šeit

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir