Pāriet uz galveno saturu

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Sanāk aptuveni 15gab
Vaniļas pamatnes:
  • 120g sviests
  • 200g cukurs
  • 2 olas
  • 300ml paniņas
  • 320g milti
  • šķipsna sāls
  • 1/2 tējkarote soda
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • 2 olas
  • 2 t.k vaniļas ekstrakts vai ēdamkarote vaniļas cukurs
    Pildījumam
  • 2 olu dzeltenumi
  • 15g kukurūzas ciete
  • 200ml saldais krējums
  • 30g cukurs
  • 50g sviests
  • vaniļas pāksts vai vaniļas cukurs
    Krēms
  • 100g pūdercukurs
  • 100g sviests (istabas temperatūras)
  • 250g krēmsiers
  1. Sagatavojam cupcakes formiņas, saliekam papīrīšus iekšā, ieslēdzam krāsni uz 180 grādiem.
  2. Sviestu ar cukuru puto, līdz sviests kļūst gaišs un krēmīgs, pa vienai pievieno olas un iemaisa masā.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un sodu.
  4. Pievienojam trešdaļu miltu maisījuma (mikseris ir uz  paša lēnākā ātruma), tad pievienojam trešdaļu paniņas, iemaisām masā un tā turpinām divas reizes, līdz viss ir labi samaisīts..
  5. Cep aptuveni 20-22 minūtes.
  6. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno vaniļas sēkliņas un iztīrīto pāksti vai arī tikai vaniļas cukuru. Uz lēnas uguns silda līdz pirmajiem burbuļiem. Neļauj uzvārīties.
  7. Atsevišķā bļodā puto olas dzeltenumus ar kukurūzas cieti un cukuru. Puto līdz masa kļūst gaiši dzeltena.
  8. Turpinot putot, mazā strūklakā lejam klāt saldo krējumu. Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katlā un liek uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezējusi (aptuveni 5 minūtes). Krēmu pārliek bļodā un pievieno aukstu sviestu un iemaisa masā līdz tas ir izkusis. Pildījums gatavs.
  9. Sviestu ar pūdercukuru saputo, pievieno krēmsieru un turpina putot, līdz masa kļūst krēmīga un viendabīga.
  10. Atdzisušajiem kēksiņiem ar nazi vai krēma uzgali izņem ārā vidiņus, lai izveidojas caurums, kurā iepildīt pildījumu.
  11. Dekorē pēc sirds patikas!
  12. Lai puncim prieks! :)

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Ābolu meringa (bezē) kūka

Ar, ko jums asociējas rudens?Ar āboliem, ķirbjiem, burkāniem? Man ar to, ka māja smaržo pēc tikko izceptas ābolmaizes un kanēļa. Šī ābolu bezē kūka ir viens no labākajiem ābolu desertiem, bezē ir nedaudz kraukšķīgs ārpusē, kamēr pati kūka ir mīksta un āboli paši par sevi rada brīnišķīgu garšu. Agrāk taisīju ļoti līdzīgu kūku pēc kikasvirtuves receptes , iesaku izmēģināt abas. Pavasarī ābolus droši var aizstāt ar rabarberiem.