Braunijs ir klasika. Ir izmēģinātas vairākas receptes, bet es palikšu pie šīs. Bagātīgi šokolādīga, garšīga, kraukšķīga augšpuse un mīksta, sulīga iekšpuse. Un pati labākā daļa ir tad, kad sajūti izkusušo šokolādi. Dievīgi! Pasniedzot ar putukrējumu un ogām, tas ir gardums un prieks puncim! Mmmmm, ņamm!
Viegli pagatavojama recepte, prasa ne vairāk kā 15 minūtes sagatavošanai un ir gatava cepšanai.
Nepieciešamās sastāvdaļas 30 cm apaļajai formai:
- 150g sasmalcināta tumšā šokolāde
- 100g sasmalcināta tumšā šokolāde
- 200g sviests
- 1 tk šķīstošā kafija
- 2 ēd.k kakao
- 150g cukurs (ideāli, ja brūnais)
- škipsna sāls
- 3 olas
- 1 tk vaniļas ekstraksts
- 145g milti
- 150g ķirši (dod sulīgumu)
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 C. Sagatavo formu, iesmērē to ar sviestu, ieklāj cepampapīru. Šokolādi un sviestu liek vidēja izmēra bļodā un kausē ūdens peldē. Visu rūpīgi samaisa, līdz viss ir izkusis. Pievieno kafiju.
- Noņem katliņu no uguns, bet bļodu vēl atstāj uz katliņa. Pievieno cukuru, samaisa. Bļodu noņem no katliņa. Pa vienai iemaisa olas masā. Pievieno vaniļas ekstraktu, miltus, sāli un kakao, visu rūpīgi samaisa.
- Iecilā iekšā sasmalcināto šokolādi un ķiršus. Masu lej formā un cep aptuveni 30 minūtes, pārbauda ar zobu bakstāmo gatavību, tam klāt ir jābūt ļoti nedaudz mīklai, tad ir perfekti gatavs. Var pasniegt uzreiz izņemtu no krāsns, kopā ar saldējumu un ogām vai arī putukrējumu. Viss pēc jūsu izvēles un fantāzijas!
- Lai puncim prieks! :)
Komentāri
Ierakstīt komentāru