Pāriet uz galveno saturu

Dubultais šokolādes brūniņš ar ķiršiem

Braunijs ir klasika. Ir izmēģinātas vairākas receptes, bet es palikšu pie šīs. Bagātīgi šokolādīga, garšīga, kraukšķīga augšpuse un mīksta, sulīga iekšpuse. Un pati labākā daļa ir tad, kad sajūti izkusušo šokolādi. Dievīgi! Pasniedzot ar putukrējumu un ogām, tas ir gardums un prieks puncim! Mmmmm, ņamm!

Viegli pagatavojama recepte, prasa ne vairāk kā 15 minūtes sagatavošanai  un ir gatava cepšanai. 

Nepieciešamās sastāvdaļas 30 cm apaļajai formai:
  • 150g sasmalcināta tumšā šokolāde
  • 100g sasmalcināta tumšā šokolāde 
  • 200g sviests
  • 1 tk šķīstošā kafija
  • 2 ēd.k kakao
  • 150g cukurs (ideāli, ja brūnais)
  • škipsna sāls
  • 3 olas
  • 1 tk vaniļas ekstraksts
  • 145g milti
  • 150g ķirši (dod sulīgumu)      

      1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 C. Sagatavo formu, iesmērē to ar sviestu, ieklāj cepampapīru. Šokolādi un sviestu liek vidēja izmēra bļodā un kausē ūdens peldē. Visu rūpīgi samaisa, līdz viss ir izkusis. Pievieno kafiju.
      2. Noņem katliņu no uguns, bet bļodu vēl atstāj uz katliņa. Pievieno cukuru, samaisa. Bļodu noņem no katliņa. Pa vienai iemaisa olas masā. Pievieno vaniļas ekstraktu, miltus, sāli un kakao, visu rūpīgi samaisa.
      3. Iecilā iekšā sasmalcināto šokolādi un ķiršus. Masu lej formā un cep aptuveni 30 minūtes, pārbauda ar zobu bakstāmo gatavību, tam klāt ir jābūt ļoti nedaudz mīklai, tad ir perfekti gatavs. Var pasniegt uzreiz izņemtu no krāsns, kopā ar saldējumu un ogām vai arī putukrējumu. Viss pēc jūsu izvēles un fantāzijas! 
      4.  Lai puncim prieks! :)


    Iedvesma šeit

    Komentāri

    Šī emuāra populārākās ziņas

    The one and only - Roko torte

    Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

    Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

    Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

    Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

    Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir