Pāriet uz galveno saturu

Ņamīgie melleņu mafini

Oi, mīlīši! Šie ir labie, šie ir riktīgi labie! Ārkārtīgi vienkārša recepte, bet rezultāts fantastisks!  Jums ir jāizmēģina šī recepte, nenožēlosiet! Izbaudiet gardos mafinus! Man viņi devās līdzi pārgājienā un bija super! Mīksti, smaržīgi un ar kraukšķīgu augšiņu!

Sastāvdaļas priekš aptuveni 20 mafiniem:
  • 250g milti
  • 135g cukurs
  • 2 tk cepamais pulveris
  • 120ml augu eļļa
  • 2 olas
  • 130g paniņas
  • 1tk vaniļas ekstrakts
  • no viena citrona miza
  • 250g mellenes
  • Drumstalām:
  • 45g cukurs
  • 35g milti
  • 35g kausēts sviests
Pēc noietiem 17km, šie mafini garšo vēl labāk!
  1.  Uzsilda cepeškrāsni līdz 180C. Sagatavo silikona vai mafinu pannu ar papīrīšiem.
  2.  Lielā bļodā liek cukuru un citrona mizas. Citronu mizas ar silikona lāpstiņas palīdzību sajauc, lai izdalītos citroneļļa un cukurs paliktu dzeltens. (Tas dod gan garšu, gan smaržu).
  3.  Pievieno olas un visu samikserē, pievieno eļļu, tad paniņas un vaniļas ekstraktu. Visu samaisa kopā.
  4. Vidēja izmēra bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli. To visu pievieno klāt olu maisījumam. Pārmaisīt nevajag, tikai tik daudz, līdz viss ir sajaucies kopā.
  5. Mellenēm pievieno klāt 1 galda karoti miltus, lai tās nenosēžas mīklas apkašā. Pievieno mīklai. 
  6. Mīklu saliek vienādās daļās formiņās.
  7. Drumstalām. Izkausē sviestu, sajauc kopā ar cukuru un miltiem izmantojot dakšu līdz izveidojušās drumstalas.
  8. Drumstalas pārkaisa pāri katram mafinam, cep 25 minūtes.
  9. Lai puncim prieks!

    Iedvesma šeit:

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir