Oi, mīlīši! Šie ir labie, šie ir riktīgi labie! Ārkārtīgi vienkārša recepte, bet rezultāts fantastisks! Jums ir jāizmēģina šī recepte, nenožēlosiet! Izbaudiet gardos mafinus! Man viņi devās līdzi pārgājienā un bija super! Mīksti, smaržīgi un ar kraukšķīgu augšiņu!
Sastāvdaļas priekš aptuveni 20 mafiniem:
Sastāvdaļas priekš aptuveni 20 mafiniem:
- 250g milti
- 135g cukurs
- 2 tk cepamais pulveris
- 120ml augu eļļa
- 2 olas
- 130g paniņas
- 1tk vaniļas ekstrakts
- no viena citrona miza
- 250g mellenes
- Drumstalām:
- 45g cukurs
- 35g milti
- 35g kausēts sviests
![]() |
Pēc noietiem 17km, šie mafini garšo vēl labāk! |
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180C. Sagatavo silikona vai mafinu pannu ar papīrīšiem.
- Lielā bļodā liek cukuru un citrona mizas. Citronu mizas ar silikona lāpstiņas palīdzību sajauc, lai izdalītos citroneļļa un cukurs paliktu dzeltens. (Tas dod gan garšu, gan smaržu).
- Pievieno olas un visu samikserē, pievieno eļļu, tad paniņas un vaniļas ekstraktu. Visu samaisa kopā.
- Vidēja izmēra bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli. To visu pievieno klāt olu maisījumam. Pārmaisīt nevajag, tikai tik daudz, līdz viss ir sajaucies kopā.
- Mellenēm pievieno klāt 1 galda karoti miltus, lai tās nenosēžas mīklas apkašā. Pievieno mīklai.
- Mīklu saliek vienādās daļās formiņās.
- Drumstalām. Izkausē sviestu, sajauc kopā ar cukuru un miltiem izmantojot dakšu līdz izveidojušās drumstalas.
- Drumstalas pārkaisa pāri katram mafinam, cep 25 minūtes.
- Lai puncim prieks!
Iedvesma šeit:
Komentāri
Ierakstīt komentāru