Mūsmājās uz palikšanu ir šie šokolādes cepumi. Ļoti viegli pagatavojami, gardi un ļoti šokolādīgi. Šie šokolādes cepumi ir prieks jebkuram šokoholiķim. Tikko izņemti no krāsns, nokod pirmo gabaliņu un jūti mazos šokolādes gabaliņus! Mmmm, ņamma! Ar pienu, tēju vai kafiju garšos lieliski. Noder līdzņemšanai dabā un piknikā, jo šokolāde dod enerģiju. :)
Sanāk ap 35 cepumiem:
- 150g tumšā šokolāde
- 150g sviests
- 2 lielas olas
- 200g cukurs
- 1 tk vaniļas ekstrakts
- 150g milti
- 80g kakao
- šķipsna sāls
- 1 tk soda
- 250g sasmalcināta šokolāde mazos gabaliņos
- Cepeškrāsni uzsilda līdz 165 grādiem. Cepešpannā ieliek cepampapīru.
- Bļodā sajauc kopā miltus, kakao, sodu un sāli. Atliek malā.
- Šokolādi un sviestu liek vidēja izmēra bļodā un kausē ūdens peldē. Visu rūpīgi samaisa, līdz viss ir izkusis. Pievieno vaniļas ekstraktu.
- Citā bļodā cukuru un olas ar mikseri samaisa līdz masa ir gaiša un krēmīga, aptuveni 3 minūtes puto uz vidēja ātruma. Pievieno izkausēto šokolādi un ar lāpstiņu iemaisa iekšā.
- Pievieno miltu maisījumu klāt un iecilā visu rūpīgi kopā. Pievieno sasmalcināto šokolādi un iecilā masā.
- Izmantojot karoti, paņem mīklu puskaroti vai karoti un ar otras karotes vai pirksta palīdzību noņem no karotes un liek virsū uz pannas (es ar pirkstu) ar aptuveni 2cm atstarpi izvieto uz pannas. Man sanāca 2 cepešpannas.
- Cepiet ne ilgāk kā 13 minūtes.
- Lai puncim prieks!
Iedvesma šeit
Komentāri
Ierakstīt komentāru