Pāriet uz galveno saturu

Gardie šokolādes cepumi

Mūsmājās uz palikšanu ir šie šokolādes cepumi. Ļoti viegli pagatavojami, gardi un ļoti šokolādīgi. Šie šokolādes cepumi ir prieks jebkuram šokoholiķim. Tikko izņemti no krāsns, nokod pirmo gabaliņu un jūti mazos šokolādes gabaliņus! Mmmm, ņamma! Ar pienu, tēju vai kafiju garšos lieliski. Noder līdzņemšanai dabā un piknikā, jo šokolāde dod enerģiju. :)


Sanāk ap 35 cepumiem:
  • 150g tumšā šokolāde
  • 150g sviests
  • 2 lielas olas
  • 200g cukurs
  • 1 tk vaniļas ekstrakts
  • 150g milti
  • 80g kakao
  • šķipsna sāls
  • 1 tk soda
  • 250g sasmalcināta šokolāde mazos gabaliņos
  1. Cepeškrāsni uzsilda līdz  165 grādiem. Cepešpannā ieliek cepampapīru.
  2. Bļodā sajauc kopā  miltus, kakao, sodu un sāli. Atliek malā.
  3. Šokolādi un sviestu liek vidēja izmēra bļodā un kausē ūdens peldē. Visu rūpīgi samaisa, līdz viss ir izkusis. Pievieno vaniļas ekstraktu.
  4. Citā bļodā cukuru un olas ar mikseri samaisa līdz masa ir gaiša un  krēmīga, aptuveni 3 minūtes puto uz vidēja ātruma. Pievieno izkausēto šokolādi un ar lāpstiņu iemaisa iekšā.
  5. Pievieno miltu maisījumu klāt un iecilā visu rūpīgi kopā. Pievieno sasmalcināto šokolādi un iecilā masā.
  6.  Izmantojot karoti, paņem mīklu puskaroti vai karoti un ar otras karotes vai pirksta palīdzību noņem no karotes un liek virsū uz pannas (es ar pirkstu) ar aptuveni 2cm atstarpi izvieto uz pannas. Man sanāca 2 cepešpannas.
  7. Cepiet ne ilgāk kā 13 minūtes. 
  8. Lai puncim prieks!

    Iedvesma šeit

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir