Viens no labākajiem desertiem neapšaubāmi ir siera kūka. Šī baltās šokolādes melleņu citronu siera kūka ir vienkārši debešķīga. Šī siera kūka ir pildīta ar melleņu ievārījumu, jūtama citrona nots un baltā šokolāde dod nepieciešamo saldumu, jo cukurs netiek pievienots. Siera kūkas tekstūra ir ļoti labi sabalansēta, krēmīgs pildījums, kraukšķīga pamatne no oreo cepumiem, dekorēta ar svaigām, nogatavojušām mellenēm virsū.
Ja jums nepatīk oreo cepumi, varat viegli aizstāt ar jebkuriem Selgas cepumiem vai arī izcept brauniju apakšā. Neaizmirstiet arī pamatnei pievienot citrona miziņu. Izbaudiet un, lai labi garšo!
![]() |
24cm tortes formai nepieciešamās sastāvdaļas:
Meļleņu pildījumam
350g svaigas vai saldētas mellenes
25g cukurs
1 ēk citrona sula
Pamatnei
2 pakas Oreo cepumi (2x200g)
100g sviests
citrona miziņa no viena citrona
Sierkūkas pildījums
200g baltā šokolāde
60ml saldais krējums
800g krēmsiers (istabas temperatūras)
Vaniļas ekstrakts
300ml saldais krējums
Citrona miziņa no 1 citrona
6g želatīns
30ml ūdens
Pagatavošana
1. Mazā katliņā ber mellenes, pievieno cukuru un citrona sulu. Aptuveni 10 minūtes vāra uz nelielas uguns, ik pa brīdim apmaisot līdz sabiezē. Noliek malā, lai atdziest.
2. Oero cepumus blenderī sasmalcina, pievieno kausētu sviestu un citrona miziņu, visu rūpīgi samaisa kopā.
3. Tortes formā ieklāj cepampapīru, tajā ieber oreo cepumu masu, ar karoti vai rokām kārtīgi piespiež pie tortes pamatnes, lai viss ir rūpīgi noklāts. Ieliek ledusskapī, lai sacietē.
4. Karstumizturīgā bļodā liek šokolādi, saldo krējumu - liek bļodu uz katliņa ūdenspeldē kausēties. Noņem no katliņa, kad viss izkusis un ļauj atdzist istabas temperatūrā.
5. Želatīnam pievieno ūdeni, liek uz 5min nostāvēties.
6. Lielā bļodā liek krēmsieru un ar mikseri maisa, līdz izveidojas krēmīga masa. Pievieno vaniļu, citrona miziņu, un kausēto šokolādi, visu rūpīgi samaisa.
7. Izkausē želatīnu un pievieno krēmsiera masai, ar mikseri rūpīgi samaisa.
8. Citā bļodā līdz putukrējuma konsistencei samikserē saldo krējumu. Rūpīgi iecilā krēmsiera masā.
9. 1/3 no krēmsiera masas pārklāj pāri oreo pamatnei, ar karoti saliek vairākās vietās pusi no melleņu ievārījuma, tad ar nazi vai koka irbulīti lēni izvirpuļo cauri kūkai (angliski - swirl). Pievieno 1/3 krēmsiera masas un atlikušo melleņu ievārījumu (atkal viņu izvirpuļo ar naz), uzmanīgi pievieno atlikušo masu, nolīdzina augšu.
10. Liek ledusskapī uz vismaz 4-6h, bet vēlams uz nakti.
11. Uzmanīgi noņem tortes formu nost un dekorē pēc sirds patikas!
12. Lai puncim prieks! :)
Komentāri
Ierakstīt komentāru