Pāriet uz galveno saturu

Kabaču tējas kūciņas

 Kad vedējmāte atsūtīja recepti kabaču kapkeikiem, bija skaidrs, ka es viņus 100% uztaisīšu. Ar šo recepti noteikti ir jādalās tālāk un tai ir jāiet tautā, paldies Ilzei Šteinfeldei par lielisko recepti. Es parasti nemēdzu dziedāt pārspīlētas slavas dziesmas, bet mīlīši, šie patiešām ir labu labie! Ja esi saldummīlis, tad Tev viņi noteikti garšos. Varbūt, kāds var raukt degunu par kabaču izmantošanu, bet tieši viņi dod pašam kēksiņam mitrumu un garšo patiešām lieliski!

Sanāk aptuveni 24gab.

Šokolādes-kabaču pamatnes:

  •  2 olas
  • 110g cukurs
  • 70ml augu eļļa
  • 120ml paniņas vai bezpiedevu jogurts
  • 220g kabacis
  • 180g milti
  • šķipsna sāls
  • 80g brūnais cukurs
  • 40g kakao 
  • 2 tējkarotes soda
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • 1/2 tējkarote kanēlis
    Pildījumam
  • Pāri palikušais vārītais, iebiezinātais piens ar cukuru
  • vai šokolādes ganašs (izkausē 70g tumšo šokolādi ar 35ml saldo krējumu)
    Krēms
  • 300g vārīts, iebiezināts piens ar cukuru
  • 150g sviests (istabas temperatūras) 
  • 100g krēmsiers
  1. Sagatavojam cupcakes formiņas, saliekam papīrīšus iekšā, ieslēdzam krāsni uz 180 grādiem.
  2. Olas ar cukuru puto, līdz masa kļūst gaišāka, tad pieputo klāt eļļu, paniņas, masā iemaisa uz vidējas rīves sarīvētus kabačus.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli, sodu cepamo pulveri, brūno cukuru un kakao.
  4. Miltu masu pievieno kabaču masai.
  5. Mīklu ar karoti liek cupcakes fomiņās, piepilda 2/3 (aptuveni 1 lielā ēdamkarote).
  6. Cep aptuveni 20 minūtes.
  7. Atdzisušajiem kēksiņiem ar nazi vai krēma uzgali izņem ārā vidiņus, lai izveidojas caurums, kurā iepildīt pildījumu.
  8. Sviestu ar iebiezināto pienu saputo, pievieno krēmsieru un turpina putot, līdz masa kļūst krēmīga un viendabīga.
  9. Dekorē pēc sirds patikas!
  10. Lai puncim prieks! :)

 

Komentāri

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir