Kad vedējmāte atsūtīja recepti kabaču kapkeikiem, bija skaidrs, ka es viņus 100% uztaisīšu. Ar šo recepti noteikti ir jādalās tālāk un tai ir jāiet tautā, paldies Ilzei Šteinfeldei par lielisko recepti. Es parasti nemēdzu dziedāt pārspīlētas slavas dziesmas, bet mīlīši, šie patiešām ir labu labie! Ja esi saldummīlis, tad Tev viņi noteikti garšos. Varbūt, kāds var raukt degunu par kabaču izmantošanu, bet tieši viņi dod pašam kēksiņam mitrumu un garšo patiešām lieliski!
Sanāk aptuveni 24gab.
Šokolādes-kabaču pamatnes:
- 2 olas
- 110g cukurs
- 70ml augu eļļa
- 120ml paniņas vai bezpiedevu jogurts
- 220g kabacis
- 180g milti
- šķipsna sāls
- 80g brūnais cukurs
- 40g kakao
- 2 tējkarotes soda
- 1 tējkarote cepamais pulveris
- 1/2 tējkarote kanēlis
Pildījumam - Pāri palikušais vārītais, iebiezinātais piens ar cukuru
- vai šokolādes ganašs (izkausē 70g tumšo šokolādi ar 35ml saldo krējumu)
Krēms - 300g vārīts, iebiezināts piens ar cukuru
- 150g sviests (istabas temperatūras)
- 100g krēmsiers
- Sagatavojam cupcakes formiņas, saliekam papīrīšus iekšā, ieslēdzam krāsni uz 180 grādiem.
- Olas ar cukuru puto, līdz masa kļūst gaišāka, tad pieputo klāt eļļu, paniņas, masā iemaisa uz vidējas rīves sarīvētus kabačus.
- Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli, sodu cepamo pulveri, brūno cukuru un kakao.
- Miltu masu pievieno kabaču masai.
- Mīklu ar karoti liek cupcakes fomiņās, piepilda 2/3 (aptuveni 1 lielā ēdamkarote).
- Cep aptuveni 20 minūtes.
- Atdzisušajiem kēksiņiem ar nazi vai krēma uzgali izņem ārā vidiņus, lai izveidojas caurums, kurā iepildīt pildījumu.
- Sviestu ar iebiezināto pienu saputo, pievieno krēmsieru un turpina putot, līdz masa kļūst krēmīga un viendabīga.
- Dekorē pēc sirds patikas!
- Lai puncim prieks! :)
Malace !
AtbildētDzēst