Pāriet uz galveno saturu

Ķirbja- šokolādes musa kūka

 Ak, mīļie! Šī ir pēdējā laika labākā kūka, kuru esmu ēdusi un taisījusi! Šogad dārzā izauga skaisti sviesta ķirbji, tad nu tos ēdu visādos variantos - biezeņzupa, cepti cepeškrāsnī un izdomāju, ka vajag arī pamēģināt jaunā kūkas receptē! Sacīts darīts! Pēdējā kūka par kuru bija tik labas atsauksmes, bija medus kūka, ko vasaras sākumā taisīju. Maigās musa kārtas un pa virsu tumšā šokolāde, garantēta labsajūta, ka mājinieki aiz laimes murrās.

Nepieciešamās sastāvdaļas 24cm formai:

Šokolādes biskvīts

  • 2 olas
  • 70g cukurs
  • 90g eļļa
  • 1 tk vaniļas ekstrakts
  • šķipsna sāls
  • 50g kakao
  • 70g milti
  • 1tk cepamais pulveris
    Ķirbju muss
  • 150g maskarpone
  • 300g ķirbju biezenis
  • 60g pūdercukurs
  • 1tk vaniļas ekstrakts
  • šķipsna sāls
  • 1tk kanēlis
  • 1/2 tk ingvers
  • kārtīga šķipsna muskatrieksts
  • 10g želatīns
  • 50ml ūdens
  • 300ml saldais krējums
    Šokolādes muss
  • 250g tumšā šokolāde
  • 500ml saldais krējums
  • 5g želatīns
  • 20ml ūdens
    Šokolādes ganašs
  • 125g tumšā šokolāde
  • 125ml saldais krējums
  1. Cepeškrāsni uzsildām līdz 180°C. Formu iesmērējam ar sviestu, formas apakšā liekam cepampapīru.
  2. Bļodā  liek olas, pievieno cukuru, Mikserē līdz viss labi samaisījies, pievieno eļļu un vaniļas ekstraktu, samaisa atkal.
  3. Citā bļodā iesijā miltus, sāli, cepamo pulveri, kakao, samaisa visas sastāvdaļas kopā.
  4. Mīklu lej pāri sagatavotajai pannai. Izlīdzina.
  5. Cep aptuveni 10-12 minūtes vai līdz brīdim, kad ieliekot mīklas vidū zobu kociņu, tas iznāk ārā sauss.
  6. Atdzesējam pilnībā.
  7.  Želatīnam pārlej pāri ūdeni, noliek malā uz 5-10 minūtēm,
  8. Lielā bļodā liek maskarponi, ķirbju biezeni, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu, sāli, kanēli, ingveru, muskatriekstu - visu ar mikseri rūpīga maisa dažas minūtes.
  9. Lielā bļodā sakuļ saldo krējumu.
  10. Izkausē želatīnu. Es parasti to daru karstā ūdens peldē. Pievieno ķirbju masai.
  11. Saldo krējumu lēni iecilā ķirbju masā.
  12. Liekam atdzisušo šokolādes biskvītu uz pamatnes, apkārt liekam kūkas formu, formai iekšpusē izliekam vai nu acetāta lenti (nopērkama Gemosā) vai arī nogriež aptuveni 12cm platu un tik garu, cik nepieciešams apkārt formai cepampapīru. Uzmanīgi to ieliekam formā, jo tas saturēs abas musa kārtas.
  13. Lejam pāri biskvītam ķirbja musu. Liekam ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
  14. Izkausējam šokolādi kopā ar 200ml saldo krējumu karstajā ūdens peldē.
  15. Želatīnam pārlej pāri ūdeni, noliek malā uz 5-10 minūtēm. Izkausē želatīnu. Pievieno šokolādei.
  16.  Lielā bļodā sakuļ saldo krējumu (300ml), pievieno šokolādi un ar mikseri maisa, kamēr viss labi saputojies kopā.
  17. Ņemam ārā no ledusskapja kūku, pārlejam ķirbja musam šokolādes musu. Izlīdzina visu, liek ledusskapī uz nakti.
  18. Šokolādi ar saldo krējumu kopā izkausē karstā ūdens peldē, pārlej pāri kūkai, izlīdzina un ieliek vēl uz 30min ledusskapī. Uzmanīgi noņem nost acetātu/cepampapīru.
  19. Dekorējam pēc sirds patikas.
  20. Lai puncim prieks! :)



 

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir