Ak, mīļie! Šī ir pēdējā laika labākā kūka, kuru esmu ēdusi un taisījusi! Šogad dārzā izauga skaisti sviesta ķirbji, tad nu tos ēdu visādos variantos - biezeņzupa, cepti cepeškrāsnī un izdomāju, ka vajag arī pamēģināt jaunā kūkas receptē! Sacīts darīts! Pēdējā kūka par kuru bija tik labas atsauksmes, bija medus kūka, ko vasaras sākumā taisīju. Maigās musa kārtas un pa virsu tumšā šokolāde, garantēta labsajūta, ka mājinieki aiz laimes murrās.
Šokolādes biskvīts
- 2 olas
- 70g cukurs
- 90g eļļa
- 1 tk vaniļas ekstrakts
- šķipsna sāls
- 50g kakao
- 70g milti
- 1tk cepamais pulveris
Ķirbju muss - 150g maskarpone
- 300g ķirbju biezenis
- 60g pūdercukurs
- 1tk vaniļas ekstrakts
- šķipsna sāls
- 1tk kanēlis
- 1/2 tk ingvers
- kārtīga šķipsna muskatrieksts
- 10g želatīns
- 50ml ūdens
- 300ml saldais krējums
Šokolādes muss - 250g tumšā šokolāde
- 500ml saldais krējums
- 5g želatīns
- 20ml ūdens
Šokolādes ganašs - 125g tumšā šokolāde
- 125ml saldais krējums
- Cepeškrāsni uzsildām līdz 180°C. Formu iesmērējam ar sviestu, formas apakšā liekam cepampapīru.
- Bļodā liek olas, pievieno cukuru, Mikserē līdz viss labi samaisījies, pievieno eļļu un vaniļas ekstraktu, samaisa atkal.
- Citā bļodā iesijā miltus, sāli, cepamo pulveri, kakao, samaisa visas sastāvdaļas kopā.
- Mīklu lej pāri sagatavotajai pannai. Izlīdzina.
- Cep aptuveni 10-12 minūtes vai līdz brīdim, kad ieliekot mīklas vidū zobu kociņu, tas iznāk ārā sauss.
- Atdzesējam pilnībā.
- Želatīnam pārlej pāri ūdeni, noliek malā uz 5-10 minūtēm,
- Lielā bļodā liek maskarponi, ķirbju biezeni, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu, sāli, kanēli, ingveru, muskatriekstu - visu ar mikseri rūpīga maisa dažas minūtes.
- Lielā bļodā sakuļ saldo krējumu.
- Izkausē želatīnu. Es parasti to daru karstā ūdens peldē. Pievieno ķirbju masai.
- Saldo krējumu lēni iecilā ķirbju masā.
- Liekam atdzisušo šokolādes biskvītu uz pamatnes, apkārt liekam kūkas formu, formai iekšpusē izliekam vai nu acetāta lenti (nopērkama Gemosā) vai arī nogriež aptuveni 12cm platu un tik garu, cik nepieciešams apkārt formai cepampapīru. Uzmanīgi to ieliekam formā, jo tas saturēs abas musa kārtas.
- Lejam pāri biskvītam ķirbja musu. Liekam ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
- Izkausējam šokolādi kopā ar 200ml saldo krējumu karstajā ūdens peldē.
- Želatīnam pārlej pāri ūdeni, noliek malā uz 5-10 minūtēm. Izkausē želatīnu. Pievieno šokolādei.
- Lielā bļodā sakuļ saldo krējumu (300ml), pievieno šokolādi un ar mikseri maisa, kamēr viss labi saputojies kopā.
- Ņemam ārā no ledusskapja kūku, pārlejam ķirbja musam šokolādes musu. Izlīdzina visu, liek ledusskapī uz nakti.
- Šokolādi ar saldo krējumu kopā izkausē karstā ūdens peldē, pārlej pāri kūkai, izlīdzina un ieliek vēl uz 30min ledusskapī. Uzmanīgi noņem nost acetātu/cepampapīru.
- Dekorējam pēc sirds patikas.
- Lai puncim prieks! :)
Komentāri
Ierakstīt komentāru