Pāriet uz galveno saturu

Citrontarte ar aveņu krēmu (sirsniņkūka)

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir vispiemērotākais laiks pagatavot īpašu sirsniņkūku. Esmu ieguvusi recepšu grāmatu ar daudz ciparkūku variantiem, tad nu man nav žēl arī ar jums visiem padalīties.

Sirsniņkūka lieliski piestāv svētkiem. Google atradu sirds formu A4 lapas izmērā. Sanāca 4 kārtas un divatā viņu ēdām 3 dienas. Kūka noteikti jātaisa vismaz dienu iepriekš, vēlams pat 2 dienas iepriekš, lai cepums labi sasūcas un kūka paliek super mīksta.

Sastāvdaļas
Citrona mīklas kārta

  •  300g milti
  •  125g sviests
  • 1.5 ēd.k jogurts
  • 1 ola
  • 150g cukurs
  • 0.5 tk cepamais pulveris
  • 1 tk vaniļas ekstrakts
  • 1 sarīvēta citrona miza

    Aveņu krēms
  • 250ml saldais krējums
  • 450g svaigais siers
  • 150g aveņu ievārījums vai biezenis
  • 100g pūdercukurs

    1.  Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
    2. Saberž ar pirkstiem kopā miltus, aukstu sviestu (sagrieztu mazos gabaliņos), citrona miziņu un cukuru.
    3. Pievieno jogurtu, olu, cepamao pulveri, vaniļas ekstraktu. Kārtīgi visu samīca, līdz ir izveidojusies viendabīga masa un nelīp pie rokām. Mīklu droši vari sagatavot jau iepriekšējā dienā, jo pirms cepšanas mīklai jābūt atdzesētai ledusskapī vismaz stundu.
    4. Izrullē un izgriez sev vēlamo formu. Ja tā ir lipīga, pievieno nedaudz miltus.
    5.  Cep aptuveni 10 minūtes (atkarīgs no lieluma), līdz mīkla paliek stingra vidū. Galvenais nepārcept, jo, kad mīkla pilnībā atdzisīs, tā vēl sacietēs.
    6.  Atdzesē vismaz 15 minūtes. Ja ir laika trūkums, es bieži pamatnes sacepu iepriekšējā vakarā un nākamajā dienā taisu krēmu un lieku kūku kopā.
    7. Puto krēmsieru kopā ar pūdercukuru pāris minūtes, pievieno saldo krējumu un puto līdz krēms ir stingrs.
    8. Pievieno aveņu ievārījumu vai biezeni un maigi sajauc visu kopā ar konditorejas lāpstiņu.
    9. Spied pildījumu starp tartes kārtām. Es parasti krēmu uzspiežu uz cepuma ārējām malām un vidu pildu, piemēram ar šokolādes musu vai, kādu ievārījumu un ielieku vēl ogas klāt, bet katrs var darīt, kā grib.
    10. Dekorē pēc sirds patikas!
    11. Lai puncim prieks! :)

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma

Pārgājiens gar Braslu

 Ak, tēzveme, cik gan skaista Tu esi! Pārgājiens gar Braslu noteikti ierindojas TOP 3 no maniem vismīļākajiem Latvijas ietajiem maršrutiem.Šī gada TOP 1 noteikti, otrajā vietā ir Cecīļu dabas taka .  Pasakaini skaisti. Zelta rudeni šajā maršrutā izdodas izbaudīt uz visiem 100%. Vai esat dzirdējuši par streelnieks.lv? Ja nē, tad īsumā pastāstīšu - tie ir daži entuziasti, kuri rīko pārgājienus, bet tie pārgājieni galīgi nav svētdienas pastaiga gar jūru. Pagājušā gadā, kad sākās Covid, viņi piedāvāja iegādāties viņu izveidotos maršrutus ar kartēm, to es arī uzreiz izdarīju. Bet ir pieejami arī bezmaksas pārgājienu maršruti , ja ir interese doties dabā- noteikti iesaku piereģistrēties, ir to vērts! Šis maršruts arī ir viens no tajiem, kurš ir bezmaksas pieejams! Oktobrī jau zināju, ka dosimies vienā nedēļas nogalē veselos divos pārgājienos. Tieši šādi man gribējās pavadīt mūsu sesto laulības gada dienu. Es iešanu pārgājienos esmu iemīlējusi tā no visas sirds. 9.oktobrī dodamies uz Braslu

Pārgājiens gar Amatu

Ir āķis lūpā ar tiem pārgājieniem! Vasarā tika izdomāts draugu lokā iziet, kādu maršrutu, kurš sākas un beidzas vienā un tajā pašā vietā, jo tā ir vieglāk, nevienam nav jādomā, ar kādu transportu tikt uz priekšu vai atpakaļ. Izpētīju, ka piedāvājumā ir Kārļi - Ainavu krauja - Zvārtes iezis - Kārļi, kas ir 15km garš maršruts. Sacīts darīts. Sarunājam, ka tiekamies ar vienu draugu pāri 8.00 pie Berģu Depo un tālāk kopā braucam, trešo auto sagaidām jau Kārļos. Maršruts ir viegls un der jebkuram gājējam, kas grib pamēģināt noiet pats saviem spēkiem vairāk kā 5km un apskatīt skaistās Amatas krastus.  Amata ir viena no straujākajām, krāčainākajām un tīrākajām Gaujas pietekām. Ne velti lībiešu valodā vārds Amada nozīmē straujā. Taka aizvijas gar Amatas labo krastu no Vidzemes šosejas tilta pie Melturiem, gar viesnīcu “Kārļamuiža” un Zvārtes iezi līdz Amatas tūristu apmetnei pie Kārļu – Līgatnes ceļa Veclauču tilta. Amatas taka ir izstaigājama vairākos posmos.   Pirmais posms ir no Meltu