Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir vispiemērotākais laiks pagatavot īpašu sirsniņkūku. Esmu ieguvusi recepšu grāmatu ar daudz ciparkūku variantiem, tad nu man nav žēl arī ar jums visiem padalīties.
Sirsniņkūka lieliski piestāv svētkiem. Google atradu sirds formu A4 lapas izmērā. Sanāca 4 kārtas un divatā viņu ēdām 3 dienas. Kūka noteikti jātaisa vismaz dienu iepriekš, vēlams pat 2 dienas iepriekš, lai cepums labi sasūcas un kūka paliek super mīksta.
Sastāvdaļas
Citrona mīklas kārta
- 300g milti
- 125g sviests
- 1.5 ēd.k jogurts
- 1 ola
- 150g cukurs
- 0.5 tk cepamais pulveris
- 1 tk vaniļas ekstrakts
- 1 sarīvēta citrona miza
Aveņu krēms - 250ml saldais krējums
- 450g svaigais siers
- 150g aveņu ievārījums vai biezenis
- 100g pūdercukurs
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
- Saberž ar pirkstiem kopā miltus, aukstu sviestu (sagrieztu mazos gabaliņos), citrona miziņu un cukuru.
- Pievieno jogurtu, olu, cepamao pulveri, vaniļas ekstraktu. Kārtīgi visu samīca, līdz ir izveidojusies viendabīga masa un nelīp pie rokām. Mīklu droši vari sagatavot jau iepriekšējā dienā, jo pirms cepšanas mīklai jābūt atdzesētai ledusskapī vismaz stundu.
- Izrullē un izgriez sev vēlamo formu. Ja tā ir lipīga, pievieno nedaudz miltus.
- Cep aptuveni 10 minūtes (atkarīgs no lieluma), līdz mīkla paliek stingra vidū. Galvenais nepārcept, jo, kad mīkla pilnībā atdzisīs, tā vēl sacietēs.
- Atdzesē vismaz 15 minūtes. Ja ir laika trūkums, es bieži pamatnes sacepu iepriekšējā vakarā un nākamajā dienā taisu krēmu un lieku kūku kopā.
- Puto krēmsieru kopā ar pūdercukuru pāris minūtes, pievieno saldo krējumu un puto līdz krēms ir stingrs.
- Pievieno aveņu ievārījumu vai biezeni un maigi sajauc visu kopā ar konditorejas lāpstiņu.
- Spied pildījumu starp tartes kārtām. Es parasti krēmu uzspiežu uz cepuma ārējām malām un vidu pildu, piemēram ar šokolādes musu vai, kādu ievārījumu un ielieku vēl ogas klāt, bet katrs var darīt, kā grib.
- Dekorē pēc sirds patikas!
- Lai puncim prieks! :)
Komentāri
Ierakstīt komentāru