Pāriet uz galveno saturu

Citrontarte ar aveņu krēmu (sirsniņkūka)

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir vispiemērotākais laiks pagatavot īpašu sirsniņkūku. Esmu ieguvusi recepšu grāmatu ar daudz ciparkūku variantiem, tad nu man nav žēl arī ar jums visiem padalīties.

Sirsniņkūka lieliski piestāv svētkiem. Google atradu sirds formu A4 lapas izmērā. Sanāca 4 kārtas un divatā viņu ēdām 3 dienas. Kūka noteikti jātaisa vismaz dienu iepriekš, vēlams pat 2 dienas iepriekš, lai cepums labi sasūcas un kūka paliek super mīksta.

Sastāvdaļas
Citrona mīklas kārta

  •  300g milti
  •  125g sviests
  • 1.5 ēd.k jogurts
  • 1 ola
  • 150g cukurs
  • 0.5 tk cepamais pulveris
  • 1 tk vaniļas ekstrakts
  • 1 sarīvēta citrona miza

    Aveņu krēms
  • 250ml saldais krējums
  • 450g svaigais siers
  • 150g aveņu ievārījums vai biezenis
  • 100g pūdercukurs

    1.  Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
    2. Saberž ar pirkstiem kopā miltus, aukstu sviestu (sagrieztu mazos gabaliņos), citrona miziņu un cukuru.
    3. Pievieno jogurtu, olu, cepamao pulveri, vaniļas ekstraktu. Kārtīgi visu samīca, līdz ir izveidojusies viendabīga masa un nelīp pie rokām. Mīklu droši vari sagatavot jau iepriekšējā dienā, jo pirms cepšanas mīklai jābūt atdzesētai ledusskapī vismaz stundu.
    4. Izrullē un izgriez sev vēlamo formu. Ja tā ir lipīga, pievieno nedaudz miltus.
    5.  Cep aptuveni 10 minūtes (atkarīgs no lieluma), līdz mīkla paliek stingra vidū. Galvenais nepārcept, jo, kad mīkla pilnībā atdzisīs, tā vēl sacietēs.
    6.  Atdzesē vismaz 15 minūtes. Ja ir laika trūkums, es bieži pamatnes sacepu iepriekšējā vakarā un nākamajā dienā taisu krēmu un lieku kūku kopā.
    7. Puto krēmsieru kopā ar pūdercukuru pāris minūtes, pievieno saldo krējumu un puto līdz krēms ir stingrs.
    8. Pievieno aveņu ievārījumu vai biezeni un maigi sajauc visu kopā ar konditorejas lāpstiņu.
    9. Spied pildījumu starp tartes kārtām. Es parasti krēmu uzspiežu uz cepuma ārējām malām un vidu pildu, piemēram ar šokolādes musu vai, kādu ievārījumu un ielieku vēl ogas klāt, bet katrs var darīt, kā grib.
    10. Dekorē pēc sirds patikas!
    11. Lai puncim prieks! :)

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir