Mīlīši, šī nu ir gardum garda rulete! Ciemojoties pie draugiem, tika izteikts augstākās pilotāžas kompliments: "Man alum nav vietas", ar domu, ka izvēlas labāk vēl gabaliņu ruletes, nekā alu iedzert! Manās mājās recepte uz palikšanu. Domāju, ka pekanriekstus varētu aizstāt arī ar valriekstiem vai vispār iztikt bez riekstiem, bet rieksti dod tomēr foršu garšu un tekstūru krēmam.
Sastāvdaļas aptuveni 10 personām:
Sāļā karamele
- 100g cukurs
- 30ml ūdens
- 60ml saldais krējums
- 15g sviests, istabas temperatūras
- 1/2 tk vaniļas ekstrakts
- 1/2 tk sāls
Ķirbja biskvīts - 3 lielas olas
- 150g brūnais cukurs
- 1 tk vaniļas ekstrakts
- 1 tk citrona sula
- 250g ķirbja biezenis
- 1/2 tk cepamais pulveris
- 1/2 tk soda
- šķipsna sāls
- 2 tk kanēlis
- 1/2 tk ingvers
- 1/4 tk muskatrieksts
100g pekanrieksti
Karameles krēms - 230g krēmsiers vai maskarpone (istabas temperatūras)
- 70g sāļā karamele
- 1 ēk pūdercukurs
- 1/2 tk kanēlis
- 240ml saldais krējums
- Gatavojam sāļo karameli. Mazā katliņā ieber cukuru un ielej ūdeni (var arī 2 ēdamkarotes citrona sulu), nemaisa. Liek uz mazas temperatūras 10-15min kust. Kad cukurs sāk kust un sāk veidoties dzintarkrāsas karamele, pievieno sviestu, maisa līdz tas ir izkusis. Noņem katlu no uguns, pielej lēni klāt saldo krējumu, pieliek sāli un vaniļu. Sāls ir pēc garšas sajūtas, cik nu sāļu gribas. Lai atdziest. (var jau iepriekš sagatavot, jo ledusskapī var stāvēt nedēļu).
- Apgrauzdē 150 grādos 15 minūtes pekanriekstus. Šo var izdarīt arī dienu iepriekš.
- Ieslēdzam krāsni uz 180 grādiem. Sagatavojam 30*40cm cepampannu, ieliekam tajā cepampapīru.
- Lielā bļodā kuļ olas kopā ar cukuru aptuveni 5-7 minūtēs, līdz olu masa paliek gaišāka un pufīga. Pievieno vaniļas ekstraktu.
- Pievieno ķirbja biezeni, citrona sula, visu samiksē.
- Iesijā miltus, cepampulveri, sodu, kanēli, ingveru, muskatriekstu, sāli, to visu lēni iecilā masā.
- Masu ielej cepampannā un visu rūpīgi izlīdzina pa visu formu.
- Cep aptuveni 13 minūtes, atļaujam 3 minūtes biskvītam atdzist pannā.
- Uzliekam virsū biskvītam dvielīti vai cepampapīru, apgāžam otrādi, sarullējam ruleti, ļaujam tai pilnībā atdzist.
- Liekam krēmsieru vai maskarponi bļodā, pievienojam pūdercukuru, karameļu mērci, kanēli, vaniļas ekstraktu - rūpīgi ar mikseri visu samaisa.
- Citā bļodā sakuļ saldo krējumu.
- Saldo krējumu maigi iecilā siera masā.
- Attin vaļā ruleti un vienmērīgi izsmērē krēmu pa visu ruleti.
- Sasmalcina pekanriesktus un uzber virsū krēma kārtai.
- Satin ruleti kopā. Uz vismaz 2h liek ledusskapī.
- Dekorē pēc sirds patikas. (Es neizlietoju visu krēmu ruletei, ieliku maisiņā un izdekorēju ar krēmu ruletes augšu.)
- Lai puncim prieks!
Iedvesma šeit
Komentāri
Ierakstīt komentāru