Mmm, šie ir labie! Tikko silti viņi ir pavisam gardi. Mārim šie cepumi ir vismīļākie no visiem manis taisītajiem, krustmeitai arī ļoti garšoja. Recepte ir ļoti vienkārša, mierīgi varat iesaistīt bērnus cepumu gatavošanā.
Sastāvdaļas aptuveni 25-30 cepumiem
- 250g milti
- 50g kokosriekstu skaidiņas
- 1.5 tk cepamais pulveris
- 1/2 tk sāls
- 115g sviests (jābūt ļoti mīkstam)
- 70g cukurs
- 2 olas
- 1tk vaniļas ekstrakts
- 90g baltā šokolāde
- 60g pūdercukurs
- Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā miltus, kokosriekstu skaidiņas, cepamo pulveri un sāli. Noliek malā.
- Lielā bļodā liek sviestu un cukuru, ar mikseri maisa tik ilgi līdz sviests ir gaišs un krēmīgs, pa vienai pievieno olas, vaniļas ekstraktu, visu labi samaisa kopā.
- Sviesta masai pievieno miltu maisījumu. Samiksē ar mikseri vai iecilā visu rūpīgi ar lāpstiņu.
- Sagriež balto šokolādi mazākos gabaliņos, iemaisa rūpīgi masā.
- 30 minūtes ļaujam mīklai atpūsties ledusskapī. Vēsā laikā var iznest ārā.
- Cepeškrāsni uzsilda līdz 180C. Sagatavo cepampannu, tajā ieliek cepampapīru.
- Bļodā ieber pūdercukuru. Izmantojot karoti, ņemam mīklu, gatavojam bumbiņu. Katru bumbiņu rūpīgi apvārtām pūdercukurā, liekam uz pannas ar aptuveni 4cm atstarpi vienam no otra.
- Cep 10-12 minūtes.
- Lai puncim prieks! :)
- Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā miltus, kokosriekstu skaidiņas, cepamo pulveri un sāli. Noliek malā.
Iedvesma šeit
Komentāri
Ierakstīt komentāru