Pāriet uz galveno saturu

Baltās šokolādes - kokosriekstu cepumi

 Mmm, šie ir labie! Tikko silti viņi ir pavisam gardi. Mārim šie cepumi ir vismīļākie no visiem manis taisītajiem, krustmeitai arī ļoti garšoja. Recepte ir ļoti vienkārša, mierīgi varat iesaistīt bērnus cepumu gatavošanā.

Sastāvdaļas aptuveni 25-30 cepumiem

  • 250g milti
  • 50g kokosriekstu skaidiņas
  • 1.5 tk cepamais pulveris
  • 1/2 tk sāls
  • 115g sviests (jābūt ļoti mīkstam)
  • 70g cukurs
  • 2 olas
  • 1tk vaniļas ekstrakts
  • 90g baltā šokolāde
  • 60g pūdercukurs

    1. Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā miltus, kokosriekstu skaidiņas, cepamo pulveri un sāli. Noliek malā.
    2.  Lielā bļodā liek sviestu un cukuru, ar mikseri maisa tik ilgi līdz sviests ir gaišs un krēmīgs, pa vienai pievieno olas, vaniļas ekstraktu, visu labi samaisa kopā.
    3. Sviesta masai pievieno miltu maisījumu. Samiksē ar mikseri vai iecilā visu rūpīgi ar lāpstiņu.
    4. Sagriež balto šokolādi mazākos gabaliņos, iemaisa rūpīgi masā.
    5. 30 minūtes ļaujam mīklai atpūsties ledusskapī. Vēsā laikā var iznest ārā.
    6. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180C. Sagatavo cepampannu, tajā ieliek cepampapīru.
    7. Bļodā ieber pūdercukuru. Izmantojot karoti, ņemam mīklu, gatavojam bumbiņu. Katru bumbiņu rūpīgi apvārtām pūdercukurā, liekam uz pannas ar aptuveni 4cm atstarpi vienam no otra.
    8. Cep 10-12 minūtes.
    9. Lai puncim prieks! :)

 Iedvesma šeit

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir