Mmmm, šie sāļie mafini ir lieliski! Tikko silti no krāsns viņi garšo fantastiski labi - superīgi nesteidzīgiem brīvdienu rītiem. Auksti arī garšo ļoti labi. Lieliski līdzņemšanai dabā un pārgājienos! Galvenais, ka recepte ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojama.
Sastāvdaļas 12 mafininiem
- 190g milti
- 1 tk cukurs
- 2 tk cepamais pulveris
- šķipsna sāls
- 200g rīvēts siers (es izmantoju Čedaras)
- 120ml piens
- 120g jogurts
- 3 šķēles bekons
- 1 ola
- 60g izkausēts sviests
- mīļākās garšvielas (es liku piparus, nedaudz paprikas pulveri)
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C.
- Man ir silikona formiņas mājās, bet ja jums mājās ir metāla forma, tad iesmērējiet ar sviestu un miltiem to vai ielieciet papīra formiņas. Es silikona formiņās cepot sāļos mafinus neliku papīra formas.
- Vidēja izmēra bļodā liek miltus, sāli, cukuru, cepamo pulveri - visu samaisa.
- Sarīvē sieru, tam pievieno garšvielas, sagriež bekonu mazos gabaliņos.
- Citā bļodā sajauc jogurtu, pienu, olu un izkausēto sviestu, pievieno sarīvēto sieru un bekonu.
- Šķidro masu iemaisa miltu maisījumā, visu rūpīgi ar karoti vai silikona lāpstiņu samaisa.
- Ja vēlaties, varat vēl pa virsu uzlikt nedaudz sarīvētu sieru un pārkaisīt nedaudz paprikas pulveri pāri.
- Liek formiņās un cep 20-25 minūtes līdz ir zeltaini brūni.
- Lai puncim prieks! :)
Komentāri
Ierakstīt komentāru