Pāriet uz galveno saturu

Siera - bekona mafini

 Mmmm, šie sāļie mafini ir lieliski! Tikko silti no krāsns viņi garšo fantastiski labi - superīgi nesteidzīgiem brīvdienu rītiem. Auksti arī garšo ļoti labi. Lieliski līdzņemšanai dabā un pārgājienos! Galvenais, ka recepte ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojama.

Sastāvdaļas 12 mafininiem

  • 190g milti
  • 1 tk cukurs
  • 2 tk cepamais pulveris
  • šķipsna sāls
  • 200g rīvēts siers (es izmantoju Čedaras)
  • 120ml piens
  • 120g jogurts
  • 3 šķēles bekons
  • 1 ola
  • 60g izkausēts sviests
  • mīļākās garšvielas (es liku piparus, nedaudz paprikas pulveri)

    1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C.
    2. Man ir silikona formiņas mājās, bet ja jums mājās ir metāla forma, tad iesmērējiet ar sviestu un miltiem to vai ielieciet papīra formiņas. Es silikona formiņās cepot sāļos mafinus neliku papīra formas.
    3. Vidēja izmēra bļodā liek miltus, sāli, cukuru, cepamo pulveri - visu samaisa.
    4. Sarīvē sieru, tam pievieno garšvielas, sagriež bekonu mazos gabaliņos.
    5. Citā bļodā sajauc jogurtu, pienu, olu un izkausēto sviestu, pievieno sarīvēto sieru un bekonu.
    6. Šķidro masu iemaisa miltu maisījumā, visu rūpīgi ar karoti vai silikona lāpstiņu samaisa.
    7. Ja vēlaties, varat vēl pa virsu uzlikt nedaudz sarīvētu sieru un pārkaisīt nedaudz paprikas pulveri pāri. 
    8. Liek formiņās un cep 20-25 minūtes līdz ir zeltaini brūni.
    9. Lai puncim prieks! :)



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir