![]() |
Un pa virsu kēksiņiem ir īru krēma cepurīte.
Ātri, vienkārši un super gardi.
Nepieciešamās sastāvdaļas 24 kūciņām:
200g milti
80g kakao
tējkarote sāls
tējkarote cepamais pulveris
pus tējkarote šķīstošā kafija
150g kausēts sviests
150g cukurs
4 olas
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakts
300g krējums
150g tumšā šokolāde
Īru krēms:
600g krēmsiers (ja gribam lielas cepures taisīt, tad vajag vairāk krēmu, ja rozītes, tad pietiktu arī ar 500g)
100g pūdercukurs
60ml Baileys
400g saldais krējums, 35%
1. Uzsildām krāsni - 180°. Sagatavojam mafinu pannu vai silikona formiņas, saliekam papīra formas iekšā.
2. Vidēji lielā bļodā beram miltus, kakao, kafiju, cepamo pulveri un sāli, visu samaisām.
3. Citā bļodā lejam kausēto sviestu, cukuru un ar mikseri maisām, līdz masa ir krēmīga. Pa vienai pievienojam olas un iemaisām mīklā, pievienojam vaniļas ekstraktu un samaisām visu.
4. Pievienojam trešdaļu miltu maisījuma (mikseris ir uz paša lēnākā ātruma), tad pievienojam trešdaļu krējuma, iemaisām masā un tā turpinām, līdz viss ir labi samaisīts.
5. Pievienojam izkausētu šokolādi, ar mikseri iemaisām šokolādi masā.
6.Ar karoti iepilda mīklu mafinu formiņās. Svarīgi formiņas piepildīt tikai par 2/3, jo cepot mafini pūtīsies un kāps uz augšu.
7. Cepam 18- 20 minūtes.
8. Atstājam atdzist 5 minūtes uz pannas, pēcāk izņemam no formiņā un ļaujam pilnībā atdzist.
9. Bļodā liekam krēmsieru, pūdercukuru, visu samaisām ar mikseri, līdz krēmīga masa, pievienojam Baileys. Atkal samaisām. Citā bļodā sakuļam saldo krējumu. Iecilājam putukrējumu krēmsiera masā.
10. Liekam krēmsiera masu konditorejas maisiņā ar 11mm zvaigžņu uzgali un dekorējam mafinus pēc sirds patikas.
11. Dekorējam ar kakao pulveri vai rīvētu šokolādi.
12. Lai puncim prieks!
Komentāri
Ierakstīt komentāru