Pāriet uz galveno saturu

Baileys tējas kūciņas


Ļooooti šokolādīgi kēksiņi. Teikšu tā, ka parasti es pagaršoju visas mīklas, ja tā garšo labi, zinu, ka kēksiņš / kūka noteikti izdosies. Bet šiem mīkla bija tik garda, ka to vienu pašu varētu apēst. :D
Un pa virsu kēksiņiem ir īru krēma cepurīte.
Ātri, vienkārši un super gardi.


Nepieciešamās sastāvdaļas 24 kūciņām:
200g milti
80g kakao
tējkarote sāls
tējkarote cepamais pulveris
pus tējkarote šķīstošā kafija
150g kausēts sviests
150g cukurs
4 olas
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakts
300g krējums
150g tumšā šokolāde
Īru krēms:
600g krēmsiers (ja gribam lielas cepures taisīt, tad vajag vairāk krēmu, ja rozītes, tad pietiktu arī ar 500g)
100g pūdercukurs
60ml Baileys
400g saldais krējums, 35%



1. Uzsildām krāsni - 180°. Sagatavojam mafinu pannu vai silikona formiņas, saliekam papīra formas iekšā.

2. Vidēji lielā bļodā beram miltus, kakao, kafiju, cepamo pulveri un sāli, visu samaisām.

3. Citā bļodā lejam kausēto sviestu, cukuru un ar mikseri maisām, līdz masa ir krēmīga. Pa vienai pievienojam olas un iemaisām mīklā, pievienojam vaniļas ekstraktu un samaisām visu.

4. Pievienojam trešdaļu miltu maisījuma (mikseris ir uz  paša lēnākā ātruma), tad pievienojam trešdaļu krējuma, iemaisām masā un tā turpinām, līdz viss ir labi samaisīts.

5. Pievienojam izkausētu šokolādi, ar mikseri iemaisām šokolādi masā.

6.Ar karoti iepilda mīklu mafinu formiņās. Svarīgi formiņas piepildīt tikai par 2/3, jo cepot mafini pūtīsies un kāps uz augšu.

7. Cepam 18- 20 minūtes.

8. Atstājam atdzist 5 minūtes uz pannas, pēcāk izņemam no formiņā un ļaujam pilnībā atdzist.

9. Bļodā liekam krēmsieru, pūdercukuru, visu samaisām ar mikseri, līdz krēmīga masa, pievienojam Baileys. Atkal samaisām. Citā bļodā sakuļam saldo krējumu. Iecilājam putukrējumu krēmsiera masā.


10. Liekam krēmsiera masu konditorejas maisiņā ar 11mm zvaigžņu uzgali un dekorējam mafinus pēc sirds patikas.

11. Dekorējam ar kakao pulveri vai rīvētu šokolādi.

12. Lai puncim prieks!

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir