Pāriet uz galveno saturu

Saldējuma siera kūka



Pirmo reizi šo kūku taisīju uz draudzenes vārda dienu septembra vidū. Un bija tā, kāpēc es šo recepti tik vēlu atradu, kad vasara jau pagājusi! Nu neko darīt, zināms, ka topā vasarā viņa būs noteikti! Kūkas tekstūra ir maiga, ar ogu un vaniļas pieskaņu.




Nepieciešamās sastāvdaļas 22cm pannai:

200g cepumi pamatnei (Selgas, sviesta cepumi, vai auzu pārslu cepumi, viss pēc gaumes sajūtas)
100g sviests
400-500g svaigas ogas, manā gadījumā bija avenes
150g cukurs (bet tas vairāk katram pēc savas garšas)
600g krēmsiers
500ml vaniļas saldējums
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
 Ogas dekorēšanai

1. Ņemam formu (savu pirku Gemosā, viņu var regulēt no 18 - 32cm), liekam cepampapīru.

2. Sablendējam cepumus, līdz tie ir smalki, pievienojam izkausētu sviestu un samaisām. Beram iekšā formā un vai nu ar pirkstiem vai karoti izlīdzinām cepumus pa visu formu. Kūkas pamatne ir gatava un liekam ledusskapī (30 minūtes).

3. Ieliekam katliņā avenes, pieberam 2 ēdamkarotes cukuru un karsējam uz lēnas uguns. Ar karoti maigi saspiežam ogas un vārām tik ilgi kamēr cukurs ir izkusis. Noņemam no pannas. Tālāk ņemam palīgā sietu, beram avenes sietā un ar karoti spiežam, lai masa tek citā bļodiņā un sietā mums paliek sēkliņas. Noliekam malā, lai atdziest.

4. Krēmsieru, atlikušo cukuru  liek lielā bļodā un samaisa ar mikseri, tālāk pievieno saldējumu vaniļas ekstraktu un labi samaisa līdz izveidojas krēmīga masa. Pievieno avenes, atkal samaisa un lej  formā uz cepumu pamatnes.

5. Es kūku liku saldētavā un nakti, izņēmu kādas 10 minūtes pirms pasniegšanas un tad izdekorēju.

Ogas dod gan krāsu, gan garšu! :)


Lieliska un svaiga kūka vasarai!

P.S. Vaniļas ekstraktu pati gatavoju. Nopirku 200ml vodkas un ieliku 6 vaniļas pākstis. Ekstrakcijas process, kā minimums notiek 8 nedēļas, kura laikā vaniļas ekstrakts iegūst konkrētajam vaniļas pākšu veidam raksturīgās garšas un aromāta nianses.
P.S1. Ja vasara ir karsta, tad vēlams pielikt masai klāt želatīnu ap 20-30g, lai viss būtu stingri sacietējis, jo, kā zināms, saldējums ātri kūst!

2017.gada vasarā uztaisīju ar mellenēm, krāsa sanāca super.



Iedvesmojos šeit:

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma

Pārgājiens gar Braslu

 Ak, tēzveme, cik gan skaista Tu esi! Pārgājiens gar Braslu noteikti ierindojas TOP 3 no maniem vismīļākajiem Latvijas ietajiem maršrutiem.Šī gada TOP 1 noteikti, otrajā vietā ir Cecīļu dabas taka .  Pasakaini skaisti. Zelta rudeni šajā maršrutā izdodas izbaudīt uz visiem 100%. Vai esat dzirdējuši par streelnieks.lv? Ja nē, tad īsumā pastāstīšu - tie ir daži entuziasti, kuri rīko pārgājienus, bet tie pārgājieni galīgi nav svētdienas pastaiga gar jūru. Pagājušā gadā, kad sākās Covid, viņi piedāvāja iegādāties viņu izveidotos maršrutus ar kartēm, to es arī uzreiz izdarīju. Bet ir pieejami arī bezmaksas pārgājienu maršruti , ja ir interese doties dabā- noteikti iesaku piereģistrēties, ir to vērts! Šis maršruts arī ir viens no tajiem, kurš ir bezmaksas pieejams! Oktobrī jau zināju, ka dosimies vienā nedēļas nogalē veselos divos pārgājienos. Tieši šādi man gribējās pavadīt mūsu sesto laulības gada dienu. Es iešanu pārgājienos esmu iemīlējusi tā no visas sirds. 9.oktobrī dodamies uz Braslu

Pārgājiens gar Amatu

Ir āķis lūpā ar tiem pārgājieniem! Vasarā tika izdomāts draugu lokā iziet, kādu maršrutu, kurš sākas un beidzas vienā un tajā pašā vietā, jo tā ir vieglāk, nevienam nav jādomā, ar kādu transportu tikt uz priekšu vai atpakaļ. Izpētīju, ka piedāvājumā ir Kārļi - Ainavu krauja - Zvārtes iezis - Kārļi, kas ir 15km garš maršruts. Sacīts darīts. Sarunājam, ka tiekamies ar vienu draugu pāri 8.00 pie Berģu Depo un tālāk kopā braucam, trešo auto sagaidām jau Kārļos. Maršruts ir viegls un der jebkuram gājējam, kas grib pamēģināt noiet pats saviem spēkiem vairāk kā 5km un apskatīt skaistās Amatas krastus.  Amata ir viena no straujākajām, krāčainākajām un tīrākajām Gaujas pietekām. Ne velti lībiešu valodā vārds Amada nozīmē straujā. Taka aizvijas gar Amatas labo krastu no Vidzemes šosejas tilta pie Melturiem, gar viesnīcu “Kārļamuiža” un Zvārtes iezi līdz Amatas tūristu apmetnei pie Kārļu – Līgatnes ceļa Veclauču tilta. Amatas taka ir izstaigājama vairākos posmos.   Pirmais posms ir no Meltu