Nepieciešamās sastāvdaļas 22cm pannai:
200g cepumi pamatnei (Selgas, sviesta cepumi, vai auzu pārslu cepumi, viss pēc gaumes sajūtas)
100g sviests
400-500g svaigas ogas, manā gadījumā bija avenes
150g cukurs (bet tas vairāk katram pēc savas garšas)
600g krēmsiers
500ml vaniļas saldējums
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Ogas dekorēšanai
1. Ņemam formu (savu pirku Gemosā, viņu var regulēt no 18 - 32cm), liekam cepampapīru.
2. Sablendējam cepumus, līdz tie ir smalki, pievienojam izkausētu sviestu un samaisām. Beram iekšā formā un vai nu ar pirkstiem vai karoti izlīdzinām cepumus pa visu formu. Kūkas pamatne ir gatava un liekam ledusskapī (30 minūtes).
3. Ieliekam katliņā avenes, pieberam 2 ēdamkarotes cukuru un karsējam uz lēnas uguns. Ar karoti maigi saspiežam ogas un vārām tik ilgi kamēr cukurs ir izkusis. Noņemam no pannas. Tālāk ņemam palīgā sietu, beram avenes sietā un ar karoti spiežam, lai masa tek citā bļodiņā un sietā mums paliek sēkliņas. Noliekam malā, lai atdziest.
4. Krēmsieru, atlikušo cukuru liek lielā bļodā un samaisa ar mikseri, tālāk pievieno saldējumu vaniļas ekstraktu un labi samaisa līdz izveidojas krēmīga masa. Pievieno avenes, atkal samaisa un lej formā uz cepumu pamatnes.
5. Es kūku liku saldētavā un nakti, izņēmu kādas 10 minūtes pirms pasniegšanas un tad izdekorēju.
Ogas dod gan krāsu, gan garšu! :)
Lieliska un svaiga kūka vasarai!
P.S. Vaniļas ekstraktu pati gatavoju. Nopirku 200ml vodkas un ieliku 6 vaniļas pākstis. Ekstrakcijas process, kā minimums notiek 8 nedēļas, kura laikā vaniļas ekstrakts iegūst konkrētajam vaniļas pākšu veidam raksturīgās garšas un aromāta nianses.
P.S1. Ja vasara ir karsta, tad vēlams pielikt masai klāt želatīnu ap 20-30g, lai viss būtu stingri sacietējis, jo, kā zināms, saldējums ātri kūst!
2017.gada vasarā uztaisīju ar mellenēm, krāsa sanāca super.
Iedvesmojos šeit:
Komentāri
Ierakstīt komentāru