Pāriet uz galveno saturu

Saldējuma siera kūka



Pirmo reizi šo kūku taisīju uz draudzenes vārda dienu septembra vidū. Un bija tā, kāpēc es šo recepti tik vēlu atradu, kad vasara jau pagājusi! Nu neko darīt, zināms, ka topā vasarā viņa būs noteikti! Kūkas tekstūra ir maiga, ar ogu un vaniļas pieskaņu.




Nepieciešamās sastāvdaļas 22cm pannai:

200g cepumi pamatnei (Selgas, sviesta cepumi, vai auzu pārslu cepumi, viss pēc gaumes sajūtas)
100g sviests
400-500g svaigas ogas, manā gadījumā bija avenes
150g cukurs (bet tas vairāk katram pēc savas garšas)
600g krēmsiers
500ml vaniļas saldējums
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
 Ogas dekorēšanai

1. Ņemam formu (savu pirku Gemosā, viņu var regulēt no 18 - 32cm), liekam cepampapīru.

2. Sablendējam cepumus, līdz tie ir smalki, pievienojam izkausētu sviestu un samaisām. Beram iekšā formā un vai nu ar pirkstiem vai karoti izlīdzinām cepumus pa visu formu. Kūkas pamatne ir gatava un liekam ledusskapī (30 minūtes).

3. Ieliekam katliņā avenes, pieberam 2 ēdamkarotes cukuru un karsējam uz lēnas uguns. Ar karoti maigi saspiežam ogas un vārām tik ilgi kamēr cukurs ir izkusis. Noņemam no pannas. Tālāk ņemam palīgā sietu, beram avenes sietā un ar karoti spiežam, lai masa tek citā bļodiņā un sietā mums paliek sēkliņas. Noliekam malā, lai atdziest.

4. Krēmsieru, atlikušo cukuru  liek lielā bļodā un samaisa ar mikseri, tālāk pievieno saldējumu vaniļas ekstraktu un labi samaisa līdz izveidojas krēmīga masa. Pievieno avenes, atkal samaisa un lej  formā uz cepumu pamatnes.

5. Es kūku liku saldētavā un nakti, izņēmu kādas 10 minūtes pirms pasniegšanas un tad izdekorēju.

Ogas dod gan krāsu, gan garšu! :)


Lieliska un svaiga kūka vasarai!

P.S. Vaniļas ekstraktu pati gatavoju. Nopirku 200ml vodkas un ieliku 6 vaniļas pākstis. Ekstrakcijas process, kā minimums notiek 8 nedēļas, kura laikā vaniļas ekstrakts iegūst konkrētajam vaniļas pākšu veidam raksturīgās garšas un aromāta nianses.
P.S1. Ja vasara ir karsta, tad vēlams pielikt masai klāt želatīnu ap 20-30g, lai viss būtu stingri sacietējis, jo, kā zināms, saldējums ātri kūst!

2017.gada vasarā uztaisīju ar mellenēm, krāsa sanāca super.



Iedvesmojos šeit:

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir