Pāriet uz galveno saturu

Bezgala mīkstu magoņmaizīšu / kanēļmaizīšu recepte

Kādu laiku meklēju ideālo mīklas recepti, lai magoņmaizīte (kanēļmaizīte) būtu garda, pufīga un mīksta arī nākošajā dienā, ne tikai tikko izņemta no krāsns. Tad nu tādu esmu atradusi un dalīšos ar Jums visiem tālāk, jo, kas gan var būt labāks par tikko silti ceptu maizīti ar pienu?! Šī recepte manās mājās noteikti ir uz palikšanu! Mmm...
 

 

 

 

 

 

 

 

Tātad nepieciešamās sastāvdaļas:
(Sanāk 12-16 lielas kanēļmaizītes vai ap 25 nelielām magoņmaizītēm)

440g milti + tik, cik liekas nepieciešams, lai mīkla neliptu pie rokām
25 g raugs
240 ml remdens piens
2 ēdamkarotes +1 tējkarote (30g +5g) cukurs / es izmantoju brūno cukuru/
1 tējkarote (5g) sāls
2 olas
60g kausēts sviests

Pildījumam kaņēļmaizītēm / magoņmaizītēm:
100g sviests istabas temperatūrā
2 ēk (15g) kanēlis, 150g magoņu sēklas (jebšu viens mazais iepakojums)
100g brūnais cukurs / 3-4 ēdamkarotes cukurs, cik nu saldu gribas

Tikko siltas kanēļmaizītes pārleju ar vaniļas mērci, bet magoņmaizītes klasiski ar šokolādi.

1. Mīklas pagatavošana.
1 tējkaroti cukura pievieno raugam. Sajauc visu līdz raugs ir izkusis un ir kļuvis šķidrs, pēcāk pievieno 80ml remdena piena, visu kārtīgi sajauc un pēcāk pievieno miltu maisījumam.

2. Lielā bļodā ieberam miltus, 2 ēk cukuru un sāli, visu samaisām. Pievienojam raugu, olas un 160 ml pienu, kārtīgi visu atkal samaisām un pievienojam izkausētu  sviestu. Sākam mīklu mīcīt ar rokām, mīklai ir jābūt nedaudz lipīgai, bet elastīgai un viegli jānāk nost no bļodas malām, ja liekas, ka ir par mīkstu, var pievienot vēl pāris karotes miltus. Liekam mīklu uz 10 minūtēm malā "atpūsties".

P.S. Man ir tāds niķis pagaršot visas mīklas, ko es taisu un šī ir patiešām garšīga un salda un uzreiz ir zināms, ka maizītes nevar neizdoties.

3. Mazā bļodā samaisām kanēli (magones) ar cukuru un sviestu.

4. Sagatavojam darba virsmu, kur rullēsim mīklu - nokaisām to ar miltiem. Un izrullējam aptuveni 30x40 cm garu taisnstūri. Nosmērējam ar nazi vai silikona lāpstiņu mīklu ar pildījumu, pēdējos 2-4cm mīklas apsmērējam ar aukstu ūdeni, lai mīkla salīp savienojuma vietā. Mīklu sarullē.
Kanēļmaizītes sagriež 12-16 vienādos gabalos, bet magoņmaizītes aptuveni 1.5 cm, jo viņām nevajag ļaut tā uzpūsties kā kanēļmaizītēm. Uzliekam uz pannas cepampapīru un liekam maizītes virsū.
Kanēļmaizīšu gadījumā liekam atstarpes vismaz 2cm, jo viņas uzpūtīsies.

5.  Kaņēļmaizītes apklājam ar dvielīti un atstājam siltumā uz stundu, līdz maizītes ir palikušas 2x lielākas. Magoņmaizītes gan uzreiz liekam cepties.

6. Uzsildām krāsni -180 C.

7. Cepam 15-20 minūtes līdz kļūst zeltaini brūnas.

8. Sagatavojam glazūru.
Katru magoņmaizīti iemērcam šokolādē un voilā gatavs!


9. Pasniedzam siltas ar pienu!

Lai puncim prieks!





Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir