Tātad nepieciešamās sastāvdaļas:
(Sanāk 12-16 lielas kanēļmaizītes vai ap 25 nelielām magoņmaizītēm)
440g milti + tik, cik liekas nepieciešams, lai mīkla neliptu pie rokām
25 g raugs
240 ml remdens piens
2 ēdamkarotes +1 tējkarote (30g +5g) cukurs / es izmantoju brūno cukuru/
1 tējkarote (5g) sāls
2 olas
60g kausēts sviests
Pildījumam kaņēļmaizītēm / magoņmaizītēm:
100g sviests istabas temperatūrā
2 ēk (15g) kanēlis, 150g magoņu sēklas (jebšu viens mazais iepakojums)
100g brūnais cukurs / 3-4 ēdamkarotes cukurs, cik nu saldu gribas
Tikko siltas kanēļmaizītes pārleju ar vaniļas mērci, bet magoņmaizītes klasiski ar šokolādi.
1. Mīklas pagatavošana.
1 tējkaroti cukura pievieno raugam. Sajauc visu līdz raugs ir izkusis un ir kļuvis šķidrs, pēcāk pievieno 80ml remdena piena, visu kārtīgi sajauc un pēcāk pievieno miltu maisījumam.
2. Lielā bļodā ieberam miltus, 2 ēk cukuru un sāli, visu samaisām. Pievienojam raugu, olas un 160 ml pienu, kārtīgi visu atkal samaisām un pievienojam izkausētu sviestu. Sākam mīklu mīcīt ar rokām, mīklai ir jābūt nedaudz lipīgai, bet elastīgai un viegli jānāk nost no bļodas malām, ja liekas, ka ir par mīkstu, var pievienot vēl pāris karotes miltus. Liekam mīklu uz 10 minūtēm malā "atpūsties".
3. Mazā bļodā samaisām kanēli (magones) ar cukuru un sviestu.
4. Sagatavojam darba virsmu, kur rullēsim mīklu - nokaisām to ar miltiem. Un izrullējam aptuveni 30x40 cm garu taisnstūri. Nosmērējam ar nazi vai silikona lāpstiņu mīklu ar pildījumu, pēdējos 2-4cm mīklas apsmērējam ar aukstu ūdeni, lai mīkla salīp savienojuma vietā. Mīklu sarullē.
Kanēļmaizītes sagriež 12-16 vienādos gabalos, bet magoņmaizītes aptuveni 1.5 cm, jo viņām nevajag ļaut tā uzpūsties kā kanēļmaizītēm. Uzliekam uz pannas cepampapīru un liekam maizītes virsū.
Kanēļmaizīšu gadījumā liekam atstarpes vismaz 2cm, jo viņas uzpūtīsies.
5. Kaņēļmaizītes apklājam ar dvielīti un atstājam siltumā uz stundu, līdz maizītes ir palikušas 2x lielākas. Magoņmaizītes gan uzreiz liekam cepties.
6. Uzsildām krāsni -180 C.
7. Cepam 15-20 minūtes līdz kļūst zeltaini brūnas.
8. Sagatavojam glazūru.
Katru magoņmaizīti iemērcam šokolādē un voilā gatavs!
9. Pasniedzam siltas ar pienu!
Lai puncim prieks!
Komentāri
Ierakstīt komentāru