Pāriet uz galveno saturu

Ferrero Rocher saldējuma siera kūka

Ja garšo  Ferrero Rocher, tad šī kūka noteikti ir priekš Tevis! Un, kurš gan var atteikties no siera kūkas gabaliņa?




Nepieciešamās sastāvdaļas:
Apmēram 22 cm pannai

200 g šokolades cepumi
100 g sviests
8-10 Ferrero Rocher konfektes
500 g krēmsiers
Ap 150g cukurs
1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukurs
500 ml vaniļas saldējums
8-10 Ferrero Rocher konfektes dekorēšanai

Šokolādes mērcei:
100g šokolāde
100ml saldais krējums

1. Ņemam formu, liekam cepampapīru.

2. Sablendējam cepumus, līdz tie ir smalki, pievienojam izkausētu sviestu un samaisām. Beram iekšā formā un vai nu ar pirkstiem vai karoti izlīdzinām cepumus pa visu formu. Kūkas pamatne ir gatava un liekam ledusskapī (30 minūtes).

4. Krēmsieru, cukuru un vaniļu liek lielā bļodā un maisa ar mikseri, tālāk pievieno saldējumu un turpina ar mikseri maisīt, līdz ir krēmīgai masai, pievieno 8-10 Ferrero Rocher konfektes (pirms tam viņas sasmalcina, es ieliku maisā un ar mīklas rulli dažas reizes uzsitu).

5. Liekam kūku saldētavā uz nakti, izņēmu kādas 10 minūtes pirms pasniegšanas un tad izdekorēju ar pāri palikušajām konfektēm un uztaisīju šokolādes mērci.

 6. Mērces pagatavošana. Uzsilda saldo krējumu un pārlej pāri šokolādei, samaisa, līdz izveidojas mērce un pēcāk vai ar konditorejas maisa palīdzību vai karoti pārlej pāri kūkai mērci.

Iedvesmojos šeit

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

The one and only - Roko torte

Mājās gatavota Roko torte. Par viņu varētu runāt dienām ilgi. Viņa ir ļooti garda, lai neteiktu vairāk. Man Roko torte nekad nav bijusi mīļāko tortu sarakstā, bet tā, kā tā ir vīra mīļākā torte, sen jau biju meklējusi recepti, bet neko jēdzīgu neatradu. Jāsaka paldies sociālajiem tīkliem. Tā, kā esmu liela kūku fane, instagram bieži vien smeļos idejas un priecājos par citu darbiem. Tad, kādā dienā ieraugu, to, ko tik ļoti sen jau biju meklējusi #homemadeRoko un uzreiz pieglabāju ierakstu un zināju, ka cepšu uz vīra vārda dienu, viņam par prieku. Tad nu tā, tas bija to vērts un pat ļoti. Vīra izsauciens, ka ja viņš vēl nebūtu mani apprecējis, tad tagad to noteikti darītu, manu sirdi ļoti sildīja. Viņš teica, ka torte garšo kā senos laikos, kad Staburadzes tortes vēl bija gardas. Vīra mamma pateica, ka Roko ir vislabākā torte, ko esmu taisījusi un viņa šo gadu laikā ir ēdusi jau diezgan daudz manis taisītus gardumus. Ar vīra tēvu vieglāk, viņam viss, kas salds garšo. Tā kā, brīvās dāma...

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Vesthailendas ceļš Skotijā - jeb West Highland Way

Kurš gan nav redzējis "Drošsirdi' un fantastiski skaistās dabas ainavas no tās? Vai seriālu "Outlander"? Ja nav redzēts, noteikti iesaku, ļoti interesants. Pēc pagājušā gada Somijas " Lielā lāča takas " ir pamatīgs āķis lūpā vienu ceļojumu gadā veltīt tieši iešanai pa takām. Kādu brīdī domājām, uz kuru taku doties šogad, bet laicīgi jau izspriedām, ka tā būs Skotija. West Highland Way - jeb turpmāk saīsinājumā WHW. Takas garums ir 150km.  “The best way to experience nature is on foot.” – Muir