Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Ķirbja- šokolādes musa kūka

 Ak, mīļie! Šī ir pēdējā laika labākā kūka, kuru esmu ēdusi un taisījusi! Šogad dārzā izauga skaisti sviesta ķirbji, tad nu tos ēdu visādos variantos - biezeņzupa, cepti cepeškrāsnī un izdomāju, ka vajag arī pamēģināt jaunā kūkas receptē! Sacīts darīts! Pēdējā kūka par kuru bija tik labas atsauksmes, bija medus kūka, ko vasaras sākumā taisīju. Maigās musa kārtas un pa virsu tumšā šokolāde, garantēta labsajūta, ka mājinieki aiz laimes murrās.

Ābolu - karameļu siera kūka ar griljāžu

 Un atkal jau siera kūka! Patīk izmēģināt man jaunas receptes. Šo taisīju uz pirmo adventi, vīra māsa teica, ka garšo pēc Ziemassvētkiem! Māja patiešām smaržos pēc svētkiem - kanēlis, āboli, karamele, griljāža - lielisks savienojums. Visnotaļ savādāka siera kūka nekā pierastās, tiešām piemērota ziemai.  

Ziemassvētku siera kūka

Esmu liela siera kūku fane, patīk izmēģināt dažādas receptes. Šī patiešām ir varena svētku kūka un noteikti ierindojas manā top 5! Tāda pamatīga, bet ļoti garšīga. Pietiks ar vienu gabaliņu. Klasiski es vienmēr izmantoju Selgas cepumus, bet Ziemassvētkiem piestāv piparkūkas! Kūkai var pievienot gan dzērvenes, gan avenes - abi varianti ir lieliski! :)

Ābolu meringa (bezē) kūka

Ar, ko jums asociējas rudens?Ar āboliem, ķirbjiem, burkāniem? Man ar to, ka māja smaržo pēc tikko izceptas ābolmaizes un kanēļa. Šī ābolu bezē kūka ir viens no labākajiem ābolu desertiem, bezē ir nedaudz kraukšķīgs ārpusē, kamēr pati kūka ir mīksta un āboli paši par sevi rada brīnišķīgu garšu. Agrāk taisīju ļoti līdzīgu kūku pēc kikasvirtuves receptes , iesaku izmēģināt abas. Pavasarī ābolus droši var aizstāt ar rabarberiem.

Kabaču tējas kūciņas

 Kad vedējmāte atsūtīja recepti kabaču kapkeikiem, bija skaidrs, ka es viņus 100% uztaisīšu. Ar šo recepti noteikti ir jādalās tālāk un tai ir jāiet tautā, paldies Ilzei Šteinfeldei par lielisko recepti . Es parasti nemēdzu dziedāt pārspīlētas slavas dziesmas, bet mīlīši, šie patiešām ir labu labie! Ja esi saldummīlis, tad Tev viņi noteikti garšos. Varbūt, kāds var raukt degunu par kabaču izmantošanu, bet tieši viņi dod pašam kēksiņam mitrumu un garšo patiešām lieliski!

Baltās šokolādes - melleņu siera kūka

 Viens no labākajiem desertiem neapšaubāmi ir siera kūka. Šī baltās šokolādes melleņu citronu siera kūka ir vienkārši debešķīga. Šī siera kūka ir pildīta ar  melleņu ievārījumu, jūtama citrona nots un baltā šokolāde dod nepieciešamo saldumu, jo cukurs netiek pievienots. Siera kūkas tekstūra ir ļoti labi sabalansēta, krēmīgs pildījums, kraukšķīga pamatne no oreo cepumiem, dekorēta ar  svaigām, nogatavojušām mellenēm virsū. Ja jums nepatīk oreo cepumi, varat viegli aizstāt ar jebkuriem Selgas cepumiem vai arī izcept brauniju apakšā. Neaizmirstiet arī pamatnei pievienot citrona miziņu.   Izbaudiet un, lai labi garšo!

Pārgājiens gar Amatu

Ir āķis lūpā ar tiem pārgājieniem! Vasarā tika izdomāts draugu lokā iziet, kādu maršrutu, kurš sākas un beidzas vienā un tajā pašā vietā, jo tā ir vieglāk, nevienam nav jādomā, ar kādu transportu tikt uz priekšu vai atpakaļ. Izpētīju, ka piedāvājumā ir Kārļi - Ainavu krauja - Zvārtes iezis - Kārļi, kas ir 15km garš maršruts. Sacīts darīts. Sarunājam, ka tiekamies ar vienu draugu pāri 8.00 pie Berģu Depo un tālāk kopā braucam, trešo auto sagaidām jau Kārļos. Maršruts ir viegls un der jebkuram gājējam, kas grib pamēģināt noiet pats saviem spēkiem vairāk kā 5km un apskatīt skaistās Amatas krastus.  Amata ir viena no straujākajām, krāčainākajām un tīrākajām Gaujas pietekām. Ne velti lībiešu valodā vārds Amada nozīmē straujā. Taka aizvijas gar Amatas labo krastu no Vidzemes šosejas tilta pie Melturiem, gar viesnīcu “Kārļamuiža” un Zvārtes iezi līdz Amatas tūristu apmetnei pie Kārļu – Līgatnes ceļa Veclauču tilta. Amatas taka ir izstaigājama vairākos posmos.   Pirmais posms ir no Meltu