Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Švarcvaldes ķiršu torte - Black forest cake

Šokolāde un ķirši ir vieni no labākajiem draugiem. Torte sanāk nu ļoti garda. Švarcvaldes ķiršu torte ir plaši pazīstama vācu kūka, kas tiek pagatavota ar šokolādes biskvīta kūkas kārtām, kas pildītas ar putukrējumu un ar liķierī izmērcētiem ķiršiem, dekorēta ar šokolādi un ķiršiem. Viena no galvenajām šīs receptes sastāvdaļām ir ķiršu liķieris, ar kuru kūkas kārtas tiek samitrinātas, ko sauc par kirschwasser, liķieris, kura izcelsme ir Melnā meža kalnu reģions Vācijā, dzidrs, mazāk salds, bezkrāsains ķiršu liķieris ar smalku ķiršu aromātu , kas piešķir šai unikālajai, tomēr garšīgajai kūkai īpašo garšu. Man, diemžēl, ķiršu liķieris nebija mājās, aizstāju ar rumu. Sakarā ar lielo spirta procentuālo daudzumu Švarcvaldes ķiršu torte ir deserts, kas paredzēts tikai pieaugušajiem, taču to var aizstāt ar vienkāršu ķiršu sīrupu, ja nepieciešams, lai to pasniegtu arī bērniem.  

Augļu tarte ar citronu un krēmsiera krēmu

Vasara man asociējas ar ogu tortēm. Jo vairāk ogas, jo labāk, tāpēc man vasarā arī patīk pavlovas taisīt. Ļoti žēl, ka ogu laiks ir tik īss. Esmu tartes taisījusi pēc vairākām receptēm, bet šī patiešām ir dalīšanās vērta. Pamatnes mīkla izdodas lieliski, citrona krēms ar savu skābumu un saldumu lieliski balansē ar krēmsieru un ogām.  #puncimprieks garantēts un garšas kārpiņas arī būs priecīgas.

Klasiskā siera kūka ar aveņu mērci

Klasika. Maiga, krēmīga, garda. Un ļoti vienkārši pagatavojama. Un tikai daži ieteikumi, lai siera kūka izdotos! Viena no galvenajām problēmām mēdz būt tāda, ka kūkas virsma ieplaisā, to var viegli labot ar ogu mērci vai šokolādes mērci un ogām. Iesaku izmantot ūdens vannu. Formu aptin ar foliju 2 kārtām, lai ūdens neieplūst iekšā, uzvāra karstu ūdeni, piepilda lielo cepešpannu ar aptuveni 2cm ūdeni un liek iekšā kūkas formu. Ūdens pašu kūku padarīs mitrāku un tas palīdz novērst plaisāšanu. Svarīgi ir arī lēni atdzesēt siera kūku, tai nepatīk pēkšņas temperatūras izmaiņas. Es pēc cepšanas, kādu stundu atstāju krāsnī, tad kāda stunda-divas istabas temperatūrā un tad tikai beigās lieku ledusskapī.

Šokolādes rulete

Tuvojoties māmiņu dienai jau biju izdomājusi, ka taisīšu šokolādes ruleti. Rezultāts ļoti gards! Ātri un vienkārši, ko gan vairāk vajag? Īsts gardums šokolādes mīļiem, jo biskvīts ir ar kakao, pildījums ir ar šokolādes musu un pa virsu vēl šokolādes ganašs! Nom nom! Dekorēt var pēc sirds patikas ar sezonas ogām.

Ontikas ekspedīcija - jeb 25km pārgājiens Igaunijas ziemeļos

Ar Streelniekslv puišiem gājām pārgājienā gar Rauni marta sākumā (raksts ir šeit ) un tad jau autobusā izskanēja runas, ka būs pārgājiens Igaunijā un informācija sekos. Pēc Rauņa visiem reklamēju doties pārgājienā kopā ar Strēlnieka puišiem. Pēc laiciņa Facebook tika atsūtīta informācija, ka pārgājiens notiks 19.-20.aprīlis un plānojas 20km maršruts gar Ontikas klintīm. Cena līdz 1.aprīlim 35 EUR, pēc tam jau dārgāk. Mājās sēžot dīvānā domāju, ka galu galā tad ir Lieldienu brīvdienas un tās ir jāizmanto lietderīgi. Pieteicāmies pašā pēdējā brīdī 31.martā un jau nākamajā dienā brīvu vietu vairs jau nebija. Par laimi paspējām. Iespējas gulēt teltīs vai kempinga mājiņās, es izvēlējos gulēt komfortā, jo tomēr likās, ka aprīlī teltī būs par aukstu, ņemot vērā, ka mums nav tik kvalitatīvi guļammaisi un arī kā ērzelim ar mantām pārstiepties arī negribējās. Starts 19.aprīlī plkst. 16:00 no Zinātņu akadēmijas, paredzētais laiks ceļā ap 6h, 3 pauzes pa ceļam. Tā kā ieradāmies vieni no pēdējie

Sarkanā velveta braunija siera kūka

Au-aūū, siera kūku mīļi! Recepte priekš jums! Turpinot Lieldienu tradīciju, piekto gadu pēc kārtas tika taisīta siera kūka. Pēc šīs receptes kūku esmu taisījusi trīs reizes, vienmēr sanāk ļoti garda un atsauksmes par viņu ir vairāk nekā labas. Manā top 3 siera kūku sarakstā viņa noteikti atrodas. Ļoti viegli pagatavojama un rezultāts ir ļoti labs.

Zemeņu smores tarte

Recepte nāk no tālās Amerikas, kur bērni pie dabas krūts vakaros sēžot ap ugunskuru ir likuši starp cepumiem zefīrus, cepuši tos un tas bija bērnības lielākais gardums. Arī pie mums jau maršmelovi ir kļuvuši ļoti populāri. Šo kūku esmu taisījusi divas reizes ar divām dažādām variācijām - abas ir labas un par abām arī pastāstīšu. Tā kā tirgū jau ir pilns ar zemenēm, izdomāju, ka atkal ir jāuztaisa. Lieliska, svaiga kūka vasarai. Ar pašu zemenēm būs pavisam garda! Ja garšo karamele, šokolāde un zemenes - tad šī kūka ir priekš Tevis!