Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Ņamīgie melleņu mafini

Oi, mīlīši! Šie ir labie, šie ir riktīgi labie! Ārkārtīgi vienkārša recepte, bet rezultāts fantastisks!  Jums ir jāizmēģina šī recepte, nenožēlosiet! Izbaudiet gardos mafinus! Man viņi devās līdzi pārgājienā un bija super! Mīksti, smaržīgi un ar kraukšķīgu augšiņu! Sastāvdaļas priekš aptuveni 20 mafiniem: 250g milti 135g cukurs 2 tk cepamais pulveris 120ml augu eļļa 2 olas 130g paniņas 1tk vaniļas ekstrakts no viena citrona miza 250g mellenes Drumstalām: 45g cukurs 35g milti 35g kausēts sviests Pēc noietiem 17km, šie mafini garšo vēl labāk!  Uzsilda cepeškrāsni līdz 180C. Sagatavo silikona vai mafinu pannu ar papīrīšiem.  Lielā bļodā liek cukuru un citrona mizas. Citronu mizas ar silikona lāpstiņas palīdzību sajauc, lai izdalītos citroneļļa un cukurs paliktu dzeltens. (Tas dod gan garšu, gan smaržu).  Pievieno olas un visu samikserē, pievieno eļļu, tad paniņas un vaniļas ekstraktu. Visu samaisa kopā. Vidēja izmēra bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un s

Gardie šokolādes cepumi

Mūsmājās uz palikšanu ir šie šokolādes cepumi. Ļoti viegli pagatavojami, gardi un ļoti šokolādīgi. Šie šokolādes cepumi ir prieks jebkuram šokoholiķim. Tikko izņemti no krāsns, nokod pirmo gabaliņu un jūti mazos šokolādes gabaliņus! Mmmm, ņamma! Ar pienu, tēju vai kafiju garšos lieliski. Noder līdzņemšanai dabā un piknikā, jo šokolāde dod enerģiju. :)

Dubultais šokolādes brūniņš ar ķiršiem

Braunijs ir klasika. Ir izmēģinātas vairākas receptes, bet es palikšu pie šīs. Bagātīgi šokolādīga, garšīga, kraukšķīga augšpuse un mīksta, sulīga iekšpuse. Un pati labākā daļa ir tad, kad sajūti izkusušo šokolādi. Dievīgi! Pasniedzot ar putukrējumu un ogām, tas ir gardums un prieks puncim! Mmmmm, ņamm!

Zemesriekstu sviesta un šokolādes cepumi

Ārā ir pavasaris. Plosās vīruss. Ir cilvēki, kuri sēž mājās un ir cilvēki, kuri aktīvi dodas dabā. Recepte noderēs abiem. Var punci priecēt mājās sēžot vai var paņemt līdzi dabas piknikā. Cepumi ir ļoti viegli uztaisāmi un garšos visiem mājiniekiem, it īpaši bērniem. Un mazos rakarus varat ņemt palīgos! Zemesriekstu sviests ar šokolādi sader kopā perfekti.

Vaniļas kēksiņi ar vārītā krēma pildījumu un krēmsiera krēmu

Klasiskie vaniļas kēksiņi ir pārbaudīta vērtība. Ļoti gardi un dažādi variējami pēc vēlmēm. Parasti vienmēr esmu pildījusi ar kausēto šokolādi, bet pirmo  reizi taisīju ar vārītā krēma pildījumu - rezultāts fantastisks! Mazajiem rakariem šie arī garšo un bērni var piedalīties procesā un palīdzēt ar dekorēšanu. Iedvesma ar vārītā krēma pildījumu ir no Annas Pannas grāmatas. :)

Ciemos pie mūmijām - Ēģipte

Interneta resursi saka, ka Ēģipte ir vieta, par kuru „visi visu jau zina”, viens no populārākajiem Eiropas tūristu maršrutiem ziemā. Runā, ka Ēģiptes sauli vismaz vienu reizi ir izbaudījis katrs piektais Latvijas iedzīvotājs. Ja ne katrs piektais, tad katrs desmitais noteikti. Draugu un paziņu lokā daudzi ir apmeklējuši šo valsti un kā, nu ne, tā ir viena no visizdevīgākajām valstīm, kur ziemā pasildīt savus kauliņus un uzņemt nedaudz D vitamīna. Ir daudzi, kas turp dodas ik gadu – gluži kā bezdelīgas un stārķi.Stārķus tā arī neizdevās satikt.  

Tumšās šokolādes tarte ar espresso krēmu

Mani var pieskaitīt pie šokolādes faniem, vismīļākās kūkas ir tieši tās, kur, kāda no sastāvdaļām ir tieši ar šokolādi (kaut arī lauku klasiskās tortes man arī garšo, ai, labi, ko tur liegties, man vispār kūkas garšo :D). Tartes vislielākais pluss ir tāds, ka viņu no gatavošanas brīža var ēst jau pēc divām stundām. Ne vienmēr ir laiks un vēlēšanās pavadīt pusdienu virtuvē, lai taptu meistardarbs.